'Onder Vuur' met Louis Talpe en Lien De Graeve in première op Eén

zaterdag 11 september 2021

De Eén-kijkers kunnen zich vanaf zondag 12 september verwarmen aan gloednieuwe fictie met 'Onder Vuur'. Deze actievolle dramareeks draait rond een groep brandweermannen en -vrouwen die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne.

'Onder Vuur' speelt zich af in Oostende en heeft een topcast met zowel gevestigde waarden als jong talent, onder wie Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Maarten Ketels, Wouter Bruneel, Dirk Van Dijck, Sahin Avci, Ann Tuts, Piet De Praitere en Kim Van Oncen. De reeks wordt gemaakt door productiehuis Geronimo. Het scenario is geschreven door Carl Plaisier, Toon Anthoni en Bjorn van den Eynde naar een idee van Emanuel Vanderjeugd. De regie lag in handen van Joost Wynant.


De cowboys van Post Oosteroever
'Onder Vuur' draait rond Post Oosteroever in Oostende, een kleine brandweerpost met karakter. Voor Post Oosteroever gelden er geen regels. Toch niet als er mensenlevens op het spel staan. Dat zorgt voor brandweerwerk van hoog maar tegelijk onstuimig niveau.  Wanneer de luitenant Patrick (vertolkt door Sam Louwyck) totaal onverwacht beslist om het korps te verlaten voor een promotie, davert de hele kazerne op haar grondvesten. Vooral sergeant Orlando (Louis Talpe) voelt zich in de steek gelaten door zijn mentor.

Dominique (Lien De Graeve) valt als nieuwe luitenant Post Oosteroever binnen. Ze wil de 'cowboys' omvormen tot de standaard die de Brugse commandopost voor ogen heeft. Maar daarvoor is een ander soort aanpak nodig dan degene die de commandopost voorschrijft...

Stilaan ontdekt Orlando dat Patrick niet vrijwillig is opgestapt, maar zich onder het mom van een promotie heeft opgeofferd om het voortbestaan van Post Oosteroever te garanderen. Maar garanties zijn er nooit. Wanneer er door ogenschijnlijke fouten van Post Oosteroever dodelijke slachtoffers vallen tijdens een interventie, komt het voortbestaan van de kazerne op de helling te staan. Het korps wordt als roekeloos en incompetent afgeschilderd en Dominique maakt als luitenante een zwak debuut. Patrick gaat op onderzoek uit om zijn oude manschappen te verdedigen. Hij vermoedt dat er gesjoemel op hoger niveau mee gemoeid is. Hoe dichter Patrick bij de waarheid komt, hoe meer hij op weerstand stuit bij de hogere lagen van de brandweer. Ongewild zet hij zo het voortbestaan van Post Oosteroever op losse schroeven.

Ook op persoonlijk vlak verkeren de brandweermannen en -vrouwen van Post Oosteroever in woelig water. Voor de collega's en vrienden loopt werk en privé meer en meer door elkaar, wat voor extra spanningen zorgt in de kazerne. Elke week brengt 'Onder Vuur' nieuwe verhalen en rukt het korps uit op interventies, terwijl het team het hoofd koel probeert te houden bij de grote dreiging die boven hun kazerne hangt.

Authentieke actie en situaties
'Onder Vuur' wordt gemaakt door productiehuis Geronimo, die hiermee hun debuutreeks afleveren. Op gebied van de (werking van de) brandweer deden ze al veel ervaring op bij het maken van eerdere programma's als Helden van hier. Bij 'Onder Vuur' werd er gefocust op alles zo authentiek mogelijk te brengen. De ervaring van het jarenlang volgen van echte brandweermannen vormde de perfecte basis voor levensechte scenario’s, personages en situaties.

Aflevering 1 - Man overboord (12 september)
De beruchte en eigenzinnige Post Oosteroever davert op haar grondvesten wanneer geliefd luitenant Patrick wordt weggepromoveerd naar de Commandopost. Wanneer een luchtballon in een hoge torenkraan komt vast te zitten, wordt duidelijk dat de aanpak van zijn vervangster Dominique clasht met de ploeg van Post Oosteroever en sergeant Orlando in het bijzonder.

'Onder Vuur', vanaf 12 september elke zondag om 20.50 uur op Een en via VRT NU. De reeks is ook elke zondag om 21.10 uur met open audiodescriptie te zien op het kanaal van Ketnet en ook via VRT NU.

Meer over 'Onder Vuur' lees je hier!


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Liefde voor Muziek' - Stan Van Samang (VTM)

Johannes Genard, de energieke frontman van School is Cool, is aan de beurt. Zijn vorige deelname in 2016 was voor hem een grote rollercoaster en ook dit jaar wordt hij op muzikaal vlak weer verwend. K3, Tourist LeMC en Jasper Steverlinck krijgen Johannes muisstil terwijl Clouseau het over een funky boeg gooit. En dan moet de performance van Stan Van Samang nog komen.

'Liefde voor Muziek', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    09:00
    Radio2 op VRT 1: WinWin
  • 07:30
    Ketnet Junior
    12:00
    Lentebeelden
  • 07:35
    Mush Mush en de Zwammetjes
    05:00
    Geen uitzending
  • 07:15
    VLOGLAB Mystery #Stories
    05:30
    Geen uitzending
  • 06:55
    Blind getrouwd: Australië
    02:50
    Geen uitzending
  • 01:20
    Geen uitzending
    11:35
    Sturm der Liebe
  • 01:15
    Geen uitzending
    14:15
    All New Traffic Cops
  • 07:10
    Beverly Hills, 90210
    02:15
    The X-Files
  • 06:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    02:00
    Geen uitzending
  • 07:10
    Cold Case
    02:15
    Neighbours: A New Chapter
  • 07:30
    Geen uitzending
    02:35
    Heavy Rescue: 401
  • 05:00
    Geen uitzending
    07:05
    Extreme Makeover: Home Edition
  • 05:00
    Geen uitzending
    07:50
    Hailey Dean Mysteries: A Marriage Made for Murder
  • 06:00
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 07:39
    Voor u getest
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 06:15
    Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
    02:00
    Peppe's Toscane
  • 06:35
    Eredivisie
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 07:15
    Father Brown
    02:35
    Grantchester
  • 07:39
    Goedemorgen Nederland
    02:20
    NOS Journaal
  • 07:15
    Tijd voor Max
    02:12
    Nieuwsuur
  • 07:34
    Splat & Seymour
    02:08
    Sophie & Jeroen