'Onder Vuur' met Louis Talpe en Lien De Graeve in première op Eén

zaterdag 11 september 2021
Foto: Eén © VRT 2021

De Eén-kijkers kunnen zich vanaf zondag 12 september verwarmen aan gloednieuwe fictie met 'Onder Vuur'. Deze actievolle dramareeks draait rond een groep brandweermannen en -vrouwen die vechten voor het voortbestaan van hun kazerne.

'Onder Vuur' speelt zich af in Oostende en heeft een topcast met zowel gevestigde waarden als jong talent, onder wie Louis Talpe, Lien De Graeve, Lynn Van Royen, Sam Louwyck, Alessia Sartor, Aimé Claeys, Maarten Ketels, Wouter Bruneel, Dirk Van Dijck, Sahin Avci, Ann Tuts, Piet De Praitere en Kim Van Oncen. De reeks wordt gemaakt door productiehuis Geronimo. Het scenario is geschreven door Carl Plaisier, Toon Anthoni en Bjorn van den Eynde naar een idee van Emanuel Vanderjeugd. De regie lag in handen van Joost Wynant.


De cowboys van Post Oosteroever
'Onder Vuur' draait rond Post Oosteroever in Oostende, een kleine brandweerpost met karakter. Voor Post Oosteroever gelden er geen regels. Toch niet als er mensenlevens op het spel staan. Dat zorgt voor brandweerwerk van hoog maar tegelijk onstuimig niveau.  Wanneer de luitenant Patrick (vertolkt door Sam Louwyck) totaal onverwacht beslist om het korps te verlaten voor een promotie, davert de hele kazerne op haar grondvesten. Vooral sergeant Orlando (Louis Talpe) voelt zich in de steek gelaten door zijn mentor.

Dominique (Lien De Graeve) valt als nieuwe luitenant Post Oosteroever binnen. Ze wil de 'cowboys' omvormen tot de standaard die de Brugse commandopost voor ogen heeft. Maar daarvoor is een ander soort aanpak nodig dan degene die de commandopost voorschrijft...

Stilaan ontdekt Orlando dat Patrick niet vrijwillig is opgestapt, maar zich onder het mom van een promotie heeft opgeofferd om het voortbestaan van Post Oosteroever te garanderen. Maar garanties zijn er nooit. Wanneer er door ogenschijnlijke fouten van Post Oosteroever dodelijke slachtoffers vallen tijdens een interventie, komt het voortbestaan van de kazerne op de helling te staan. Het korps wordt als roekeloos en incompetent afgeschilderd en Dominique maakt als luitenante een zwak debuut. Patrick gaat op onderzoek uit om zijn oude manschappen te verdedigen. Hij vermoedt dat er gesjoemel op hoger niveau mee gemoeid is. Hoe dichter Patrick bij de waarheid komt, hoe meer hij op weerstand stuit bij de hogere lagen van de brandweer. Ongewild zet hij zo het voortbestaan van Post Oosteroever op losse schroeven.

Ook op persoonlijk vlak verkeren de brandweermannen en -vrouwen van Post Oosteroever in woelig water. Voor de collega's en vrienden loopt werk en privé meer en meer door elkaar, wat voor extra spanningen zorgt in de kazerne. Elke week brengt 'Onder Vuur' nieuwe verhalen en rukt het korps uit op interventies, terwijl het team het hoofd koel probeert te houden bij de grote dreiging die boven hun kazerne hangt.

Authentieke actie en situaties
'Onder Vuur' wordt gemaakt door productiehuis Geronimo, die hiermee hun debuutreeks afleveren. Op gebied van de (werking van de) brandweer deden ze al veel ervaring op bij het maken van eerdere programma's als Helden van hier. Bij 'Onder Vuur' werd er gefocust op alles zo authentiek mogelijk te brengen. De ervaring van het jarenlang volgen van echte brandweermannen vormde de perfecte basis voor levensechte scenario’s, personages en situaties.

Aflevering 1 - Man overboord (12 september)
De beruchte en eigenzinnige Post Oosteroever davert op haar grondvesten wanneer geliefd luitenant Patrick wordt weggepromoveerd naar de Commandopost. Wanneer een luchtballon in een hoge torenkraan komt vast te zitten, wordt duidelijk dat de aanpak van zijn vervangster Dominique clasht met de ploeg van Post Oosteroever en sergeant Orlando in het bijzonder.

'Onder Vuur', vanaf 12 september elke zondag om 20.50 uur op Een en via VRT NU. De reeks is ook elke zondag om 21.10 uur met open audiodescriptie te zien op het kanaal van Ketnet en ook via VRT NU.

Meer over 'Onder Vuur' lees je hier!

Onder vuur op tv
Zondag 19 september 2021 om 21u00  »
één
Tegen het advies van zijn psychologe in, meldt Tom zich aan bij Post Oosteroever als de nieuwe rekruut. Ondertussen proberen Dominique en Orlando samen te werken.
Zondag 26 september 2021 om 21u00  »
één
Na een interventie met dodelijke slachtoffers wordt Post Oosteroever afgeschilderd als een incompetent brandweerkorps. Dominique spoort Orlando aan om adjudant te worden.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Sinds 1970 vonden in Amerikaanse scholen iets meer dan 1600 schietpartijen plaats, waarbij 598 dodelijke slachtoffers vielen. In de meeste gevallen waren de schutters minderjarigen die nog bij hun ouders woonden. In deze documentaire komen enkele ouders aan het woord van tieners die een bloedbad aanrichtten in hun school.

'Raising a School Shooter', om 21.55 uur op Canvas.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:05
  Journaallus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 00:25
  Canvaslus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 20:55
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 22:25
  What Women Want
  01:00
  Geen Uitzending
 • 22:55
  Wanted
  01:00
  Vermoord in het buitenland
 • 23:05
  Vertical Limit
  01:25
  American Horror Story
 • 23:50
  Containment
  00:40
  Zenderonderbreking
 • 20:40
  TV krant VTMKIDS
  05:30
  Koning Lou
 • 00:35
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 23:40
  Temptation Island: Love or Leave
  00:50
  Sports Late Night
 • 23:30
  Sex Tape UK
  00:40
  The L Word: Generation Q
 • 00:15
  CSI: Miami
  03:20
  LOOP Play6
 • 00:00
  In het spoor van de dader
  00:55
  Zenderonderbreking
 • 00:30
  Ottolenghi's Mediterranean Feast
 • 21:00
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 00:32
  De tip
  00:41
  Epdm-dak leggen
 • 00:00
  Media - Studio Commissie
  19:00
  Onderwijs - De Koepelzaal
 • 23:35
  PSV - Sociedad
  01:20
  Eredivisie
 • 00:00
  What Remains
  00:55
  Agatha Christie's Marple
 • 00:35
  CSI: NY
  02:00
  Storage Hunters
 • 00:05
  Spaanders
  01:05
  Dit was het nieuws
 • 23:45
  Elizabeth Is Missing
  01:15
  De Nachtzoen
 • 23:00
  Millennium: De vrouw die met vuur speelde
  01:10
  Jeugdjournaal met gebarentolk