Nieuwe rubriek 'Schafttijd' met Messy chef Jelle Beeckman in 'Iedereen Beroemd' en in 'Radio2 Ann&Daan'
In 'Schafttijd' zoekt Messy chef Jelle Beeckman lokale producenten op, en maakt hij met hun product een heerlijke broodjeslunch in ruil voor een goed gesprek. Want Jelle houdt enorm van belegde broodjes.
Hij heeft er al heel veel gegeten en is het traditionele gamma intussen beu. Elke week bezoekt hij een boer(in) of kweker, om met verse lokale producten een verrassend broodje te maken. Samen met de familie schaft hij en leert hij de mens achter de boer(in) kennen.
De rubriek in 'Iedereen Beroemd' volgt Jelles bezoek aan de lokale producenten en duikt dieper in hun verhaal: welke producten hebben ze, waarom kozen ze voor de stiel en vanwaar ontstond hun passie?
In 'Radio2 Ann&Daan' zorgt Jelle elke dinsdagvoormiddag voor lekkere inspiratie: hij deelt er al zijn recept voor het heerlijk broodje dat hij ’s avonds in ‘Schafttijd’ klaarmaakt. Op de website van Radio2 zal het recept ook telkens te vinden zijn.
Radio2-luisteraars zullen Jelle al kennen, want hij was er geregeld te gast en kookte deze zomer nog in het programma 'Radio2 Aan Zee'.
De rubriek 'Schafttijd' loopt acht weken lang, vanaf dinsdag 27 september.
In de eerste uitzending brengt Jelle een bezoek aan fruitteler Karel Vaes uit Borgloon, en maakt hij een smakelijke lunch met diens appels.
Op 4 oktober gaat Jelle langs bij Petra en Wim van de Laerhoeve in Kalmthout, en tovert hij hun product yoghurt om tot een lekkere, vullende lunch.