Nieuw op Ketnet: realistische fictiereeks '4eVeR'

dinsdag 20 december 2016

Na 'D5R' (De Vijver) presenteert Ketnet nu '4eVeR' (Forever) een nieuw realistisch fictieverhaal over vier vrienden die naast hun leeftijd (15) nog heel wat andere dingen gemeen hebben.

Zo wonen Emma, Lore, Gamil en Robin in dezelfde wijk, hebben ze allemaal een jongere broer of zus en volgen ze dezelfde richting op school. Maar ze komen wel uit heel verschillende samengestelde gezinnen en hebben niet hetzelfde karakter en temperament. Wel zijn ze kind aan huis bij elkaar.

De 15-jarige Emma wordt gespeeld door Rani Van Damme, Lore is Sofie Bulckens, Gamil is Amir Motaffaf en Robin wordt vertolkt door Aaron Blommaert.

De reeks focust op de familierelaties van de vier en op hun vriendschap. De jongeren en hun familie beleven veel plezier maar worden ook geconfronteerd met moeilijke momenten, problemen en tegenslagen, kortom het leven zoals het is.

'4eVeR' is een fictiereeks die net zo goed human interest kan zijn, vandaar de term 'realistische fictie'.

Net als in 'D5R' wordt ook in '4erVeR' volop gebruik gemaakt van sociale media en digitale toepassingen. De tieners communiceren vaak met elkaar via groepsapp. Ook als '4eVeR' niet wordt uitgezonden, blijven de jongeren actief op hun app en ook dat is te volgen via ketnet.be en de ketnet-app. Wie de chat-gesprekken, doorspekt met extra video’s en afbeeldingen, online volgt, ontdekt nog meer over de verhalen die zich in de reeks afspelen.

'4eVeR' kwam net als 'D5R' tot stand in samenwerking met Awel, aanspreekpunt voor kinderen en jongeren. Ketnet wil met deze reeks moeilijke thema's bespreekbaar maken bij kinderen en jongeren.

Vanaf donderdag 22 december kunnen de Ketnetters in een aantal korte 'webisodes' op ketnet.be al kennismaken met de personages. Op zondag 8 januari, net voor de eigenlijke start van de reeks, worden die gebundeld uitgezonden op tv.

'4eVeR', vanaf maandag 9 januari om 18.30 uur (maandag tot donderdag) op Ketnet.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Expeditie Robinson' (foto: VIER - © SBS Belgium 2018)

Het einde is in zicht en de drie overgebleven kandidaten strijden in een epische finaleproef tegen elkaar voor de titel van 'Robinson 2018'. Na 33 dagen op de Filipijnen wordt de winnaar bepaald op de allerlaatste eilandraad. Wie wint Expeditie Robinson en gaat naar huis met 25.000 euro?

'Expeditie Robinson', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers