Nederland nog steeds in de ban van 'In De Gloria'-sketch

donderdag 20 september 2007

De hilarische 'In De Gloria'-sketch 'Boomerang', die ondertussen al miljoenen keren werd aangeklikt op Youtube, is nog steeds onderwerp van gesprek in Nederland. Dat blijkt uit een reportage die vrijdagavond in de 'Tros TV-Show' zal worden uitgezonden.

De sketch werd eigenlijk jaren geleden al uitgezonden op Canvas. Maar toen vorig jaar de website Youtube enorm populair werd, ging de sketch de wereld rond. De buitenlandse kijkers van het fragment snapten echter niet dat de ganse sketch in scène was gezet.


Het filmpje toont het verhaal van een talkshowpresentator (gespeeld door Tom Van Dijck) die het einde van zijn carrière besprak, een carrière die abrubt beëindigd werd door een blunder van formaat. De showmaster interviewde in z'n laatste aflevering van 'Boomerang' immers twee gasten die het slachtoffer waren van medische blunders.

Eén van de slachtoffers (gespeeld door Lucas Van Den Eynde) bleek een behoorlijk hoge stem te hebben overgehouden na een operatie. Bij die laatste kon de talkshowhost zijn lach niet inhouden en hij begon het slachtoffer uit te lachen, wat niet in dank werd afgenomen.

Het filmpje ging de hele wereld rond, en zelfs de Amerikaanse toppresentator Jay Leno bracht het filmpje in zijn populaire talkshow. Wat de Amerikanen en andere wereldburgers niet wisten, is dat het filmpje onderdeel was van een satirisch humorprogramma.

Een jaar nadat de storm is gaan liggen, blijken de Nederlanders er nog niet helemaal over te zijn. Blijkbaar heeft men nog niet door dat het ganse fragment fictie is. Tijd om de waarheid aan het licht te brengen, vond de redactie van de 'Tros TV-Show' en ze nodigden de twee hoofdrolspelers uit om een bekentenis te doen.

De 'echte' waarheid achter 'In de Gloria', vrijdagavond 21 september om 22.00 uur bij de TROS op Nederland 1.TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Zuur. De ultieme confrontatie tussen de met zuur verminkte Kim en haar ex-vriend, draaideurcrimineel Jurgen. Die laatste hoopt zo op strafvermindering, Kim hoopt echter op iets heel anders. Wraak, hier en nu. - 2055. '2055' leeft al 40 jaar in een instituut dat de mogelijkheid biedt uit eigen wil in isolement te leven. De deur naar het zonlicht kan hij vrijwillig openen. Op een dag wordt hij verrast door een reparateur aan de andere kant van het glas, hij komt de telefoons aan de wand nakijken. Het komt tot een gesprek. Hoe reageert '2055' na 40 jaar isolement op een gefilterde mensenstem? Heeft hij nog gevoelens wanneer hij in iemands ogen kijkt? - Nadja. Wie van ons droomt er niet van een andere, betere versie van zichzelf? En wat als net die versie je een bezoekje brengt in de gevangenis?

'Lockdown', om 21.25 uur op En.

Dossiers