'MyTV': nieuw crossmediaal VT4-platform voor kids

maandag 2 april 2007

Bij de start van de Paasvakantie, op maandag 2 april, opent VT4 een nieuw open crossmediaal platform voor kinderen onder de naam 'MyTV'. Het VT4-initiatief is een interactieve internetsite waar kids zelf hun filmpjes kunnen uploaden en die van anderen kunnen bekijken. MyTV zal ook dagelijks te zien zijn op VT4, waar een nieuwe selectie van een tiental minuten van de leukste Mytv-filmpjes wordt uitgezonden. Op deze manier zet VT4 de eerste stapjes naar een brede en volwaardige kinderprogrammatie.

"Na een jaar van minimale investeringen in kinderprogrammering, wil VT4 na de verandering van de wetgeving rond kinderreclame een eerste aanzet geven om tot een nieuwe en bredere herkenbare kinderprogrammatie te komen", zegt Klaas Cockx, hoofd lokale producties VT4. "MyTV wil de Vlaamse jongeren aanzetten om met beeldtaal te experimenteren. We nodigen hen uit om de camera vast te pakken en actief bezig te zijn met televisie en media: alleen, onder vrienden, op school of in de jeugdbeweging. Alles en iedereen is welkom, bloedserieus of te zot voor woorden, zolang het maar spontaan is." 

MyTV is opgedeeld in een aantal rubrieken zoals Mijn Gedacht, Muziek!, Haha, Smoelwerk, Zoekertje... Dagelijks wordt een selectie van de ingezonden filmpjes in een tv-programma van 2 keer vijf minuten gegoten, afgewisseld met tekenfilms. Vanaf dinsdag 3 april start Horseland, een populaire tekenfilm die furore maakt in de communitywereld. Verder zijn de Koala Brothers, A.T.O.M., Galactik Football en Totally Spies van de partij. 

Kids kunnen vanaf maandag hun platform inpalmen en surfen naar http://www.garagetv.be/mytv (on line vanaf 2 april). Kick-off maandag namiddag 2 april om 15:45u worden de eerste, nieuwe filmpjes uitgezonden, met telkens een herhaling de volgende ochtend.

Telenet partner in Interactieve site 'myTV'
De interactieve internetsite 'myTV' is opgezet in samenwerking met Telenet. MyTV doet voor het opladen en delen van de video's beroep op GarageTV.be.  Dit is het video-sharing platform van Telenet dat in november 2006 gelanceerd werd.  Wie zich registreert op myTV, krijgt dus ook meteen toegang tot de duizenden andere video's op GarageTV.be.  

MyTV dagelijks op VT4 in de ochtend omstreeks 6.45 uur en in de namiddag omstreeks 15.45 uur.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie -  Timmy Vanheel 2018)

Carmen verwacht dat Xavier, zoals altijd, ook dit jaar haar verjaardag zal vergeten. Xavier is evenwel in het geheim bij Doortje geweest om haar te vragen hem Carmens lievelingsdans 'Tango d'Amore' aan te leren. Hij vraagt Doortje uitdrukkelijk te zwijgen, want het moet een verrassing blijven...

'F.C. De Kampioenen', om 20.20 uur op En.

Dossiers