MNM presenteert gloednieuwe webreeks 'Bathroom Stories'

maandag 28 december 2020
Foto: MNM - © VRT 2020

MNM, de jongerenzender van de VRT, lanceert met 'Bathroom Stories' een gloednieuwe webreeks voor jongeren. De tragikomische fictiereeks brengt heel wat thema's aan bod waar jongeren vandaag de dag mee worstelen.

De reeks brengt niet enkel twee sterke vrouwelijke hoofdrollen in beeld, er is ook heel wat vrouwelijk talent te bekennen achter de schermen. Zo neemt Eva Cools de regie voor haar rekening. Anne-Laure Vandeputte, bekend van 'Grenslanders', en gloednieuw talent Axelle Verkempinck spelen de twee hoofrollen Flo en Isa. De reeks is vanaf vandaag te bekijken via VRT NU.


''Bathroom Stories' is een herkenbare reeks over twee jonge vrouwen die geboeid zijn door feminisme, geloven in absolute vriendschap en sisterhood, houden van glitter, punkmuziek en Tinder. Het is een progressieve en verfrissende reeks waarbij vrouwen op een integere en realistische manier worden geportretteerd. De reeks gaat op zoek naar een intimiteit en lichamelijkheid die vaak in fictie wordt verbloemd. Taboes worden niet gemeden, integendeel, thema's zoals abortus, wederzijdse instemming en body positivity krijgen extra aandacht', aldus Eva Cools, regisseur 'Bathroom Stories'.

In 'Bathroom Stories' maken we kennis met beste vriendinnen Flo en Isa, twee millennials die gaan samenwonen. Ze besteden veel tijd in de badkamer - want daar werkt de wifi van de buren het best. Ze praten er, zoeken naar liefde, maken ruzie, liggen in bad, hebben seks, proberen wat geld te verdienen en stellen een feministisch manifest op voor een sabbatjaar - allemaal in diezelfde badkamer. Het is hun meest intieme plek, waar ze zichzelf en af en toe ook anderen pas écht leren kennen.

'Het was interessant een reeks te maken die volledig vanuit een vrouwelijk perspectief werd geschreven, omdat je daardoor een ander daglicht op het narratief van een serie laat schijnen. Ik geloof dat veel millennials zich in de eerlijke en vaak gênante scènes zullen herkennen en beseffen dat niet alles om uiterlijke schijn op sociale media draait', zegt Eva Cools, Regisseur 'Bathroom Stories'.

De gedeelde badkamer is een microkosmos die de leefwereld van jonge vrouwen anno 2021 weerspiegelt. Een wereld vol prikkels, uitgesproken emoties, dilemma’s, worstelingen, onzekerheid en brutale schoonheid. Flo en Isa exploreren hun seksualiteit en komen te weten wat het is om als vrouw volwassen te worden in een wereld gedomineerd door mannelijkheid. Maar ook thema’s als liefde, kwetsbaarheid, seks, ongewenste intimiteiten, social media en drugs komen aan bod.

'Af en toe komen bij een producent verhalen voorbij waarvan je aanvoelt dat ze verteld moeten worden. 'Bathroom Stories' is er zo ééntje. Sterke storytelling die de kracht heeft een conversation starter te zijn over belangrijke thema's voor jongeren en jongvolwassenen', vertelt Rutger Beckers, Sputnik Media.

'Bathroom Stories' is te bekijken via VRTNU en is een productie van MNM en Sputnik Media ('wtFOCK', 'Meisjes',...). De reeks is een herwerking van Badumsliv van de Finse openbare omroep YLE.  De titeltrack voor de reeks wordt gezongen door niemand minder dan de MNM Rising Star 2020: Rapha.

MNM staat met beide voeten in de leefwereld van jongeren
MNM brengt met 'Bathroom Stories' voor het eerst een fictiereeks naar VRT NU. Maar ook op de radio gaat de jongerenzender aan de slag met de thema's uit de reeks:

'We willen er als MNM zijn voor jongeren, niet enkel met straffe radio maar nu ook met straffe fictie van eigen bodem. De reeks sluit naadloos aan bij de thema's die MNM brengt, die dingen waar jongeren écht mee bezig zijn. We zorgen er dan ook voor dat jongeren terechtkunnen bij MNM voor extra duiding bij de reeks', licht Steven Lemmens, de netmanager MNM toe.

Het jongerenaanbod op VRT NU wordt tijdens de vakantie uitgebreid met maar liefst een tiental nieuwe reeksen, waarvan meerdere internationaal zijn bekroond. Met thema’s als liefde, kwetsbaarheid, seksualiteit en sociale media staan de problemen en uitdagingen waarmee jongeren vandaag de dag te maken krijgen centraal. Ook aan deze reeksen zal jongerenzender MNM aandacht besteden in de programmatie.

In de Franstalige reeks 'Burkland' ontdekken we het verhaal van Julia en Jack, die tijdens hun huwelijksreis plotseling verdwijnen. Terwijl ze even stoppen in een hamburgerrestaurant in het verlaten Burkland, komen ze terecht in een hectische situatie. Samen met Lou, een jonge journaliste, ontdekken we via gsm-beelden wat zich allemaal heeft afgespeeld. De Belgische makers raden aan om deze reeks te bekijken op een smartphone of tablet met oortjes, om zo volledig te worden meegesleurd in het verhaal. 'Burkland' is een internationaal bekroonde reeks, die onder meer door de unieke kijkervaring en de straffe montage prijzen pakte in Parijs en Marseille, maar ook in Vancouver en Los Angeles.

De Nederlandse reeks 'De Slet van 6VWO' bereikte bij onze noorderburen miljoenen jongeren. De drie seizoenen zijn te bekijken via VRT NU. In het eerste seizoen gaat een pikante foto van Laura de hele school rond, met pesterijen, bedreigingen en zelfs hacking tot gevolg. Het tweede seizoen draait om de geheime en verboden relatie tussen Demi en haar leraar Paul Winters. In seizoen drie zoeken vriendinnen Justine en Sam uit wat er de avond van een feestje precies is gebeurd en hoe het komt dat Justine zich daar niks meer van herinnert.

In 'La Théorie du Y' worstelt Anna met haar gevoelens. Haar relatie met Matheo zit goed, maar ze voelt zich tegelijk ook aangetrokken tot meisjes. Met gevoel voor humor worden de clichés die vastplakken aan seksualiteit doorprikt. Van deze reeks, net als 'Burkland' een productie van RTBF, is zowel het eerste als het tweede seizoen beschikbaar op VRT NU.

In 'Sex' wordt Cathrine na een onschuldige kus met haar collega Selma overvallen door lustgevoelens. Thuis wacht haar vriend Simon, waarmee ze al vier jaar een relatie heeft. Hij heeft geen behoefte aan seks, maar wil naar een therapeut om zijn relatie te redden. Cathrine wil Simon sparen, maar kan het niet laten om op zoek te gaan naar de passie en spanning die ze mist in haar relatie. Deze reeks werd eerder dit jaar uitgebracht in Denemarken en viel al op verschillende internationale festivals in de prijzen.

Kleine daden kunnen soms grote gevolgen hebben. In 'Hashtag' zien we hoe één account op Instagram het leven van tientallen jongeren overhoop gooit. Op de account @paaach worden leeftijdsgenoten negeatief afgeschilderd, maar niemand weet wie er achter zit. De posts gaan rond als een lopend vuurtje en zetten de hele school tegen elkaar op. 'Hashtag' is een dramareeks gebaseerd op een waargebeurd Zweeds verhaal. Honderden jongeren verzamelden in Göteborg om een jong meisje te vermoorden. Ze maakte op Instagram haar leeftijdsgenoten zwart met intieme foto’s en kwetsende verhalen.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play4 logo

Batman en commissaris Gordon slaan de handen in elkaar met openbaar aanklager Harvey Dent om de georganiseerde misdaad in Gotham een halt toe te roepen. Ze lijken in hun opzet te slagen, tot een nieuwe misdaadkoning ten tonele verschijnt: de sadistische Joker.

'The Dark Knight', film uit 2008 met oa. Christian Bale en Heath Ledger, om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 23:55
  Villa Politica Extra
  01:20
  Journaallus
 • 23:10
  Miles Davis: birth of the cool
  01:05
  Canvaslus
 • 21:00
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 00:10
  Quiz
  01:20
  Private Practice
 • 23:25
  Blind Getrouwd - Australia
  00:50
  Embarrassing Bodies
 • 22:40
  Marked for Death
  00:30
  Magnum P.I.
 • 00:10
  My Wife and Kids
  00:40
  Trust
 • 20:25
  TV krant VTMKIDS
  05:50
  Thomas de Trein
 • 23:55
  America's Funniest Home Videos
 • 00:05
  Expeditie Robinson (BEL/NL)
  01:20
  Huizenjagers
 • 23:35
  MasterChef UK
  00:15
  Geen uitzending
 • 00:10
  Lethal Weapon
  01:00
  Blindspot
 • 00:05
  Property Brothers
  00:55
  Zenderonderbreking
 • 00:05
  De sterrenkaart
  00:45
  De Zomerkeuken
 • 20:50
  Herhalingslus
  09:00
  Z-Extra Debat Zorgnet Icuro "Ziekenhuisfinanciering"
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 23:52
  Mijn tuin
  00:17
  Ramen bestellen: modelkeuze
 • 00:00
  Studio Vlaams Parlement
  18:00
  De Koepelzaal
 • 23:55
  Europa League: Granada - Manchester United
  01:40
  Europa League: Slavia Praag - Arsenal
 • 23:35
  The Miniaturist
  00:40
  Our Girl
 • 00:00
  Fort the People
  00:55
  Family Guy
 • 23:50
  Op1
  00:50
  NOS Studio Europa
 • 00:10
  De Nachtzoen
  00:25
  Nieuwsuur
 • 23:15
  Beau Séjour
  00:20
  Keuringsdienst van waarde classics