'Mijn Restaurant': de laatste kans voor de genomineerden!

dinsdag 28 april 2009

Sint-Niklaas en Turnhout werden vorige week genomineerd. De kijkers beslissen momenteel welk restaurant donderdag de deuren moet sluiten. Peter Goossens, Dirk de Prins en Christel Cabanier kwamen de restaurants dan ook extra coachen. De lat lag weer erg hoog en de spanning was soms te snijden.

I


n Sint-Niklaas besefte chef Steve dat de toekomst van 'La Scène' aan een zijden draadje hing. Ben en Dominique kregen vorige keer een bedroevend lage score. Ook chef Steve, wie gekend is onder de recensenten, kon de kloof niet dichten. Met de nodige passie zetten ze hun doel verder.

Restaurant 'La Scène' werd door de vakjury als eerste onder de loep genomen. Dit restaurant kreeg de op één na slechtste quotering. De keuken scoorde 6/10 voor presentatie en slechts 5/10 voor smaak. Nochtans kent Peter Goossens chef Steve persoonlijk. Goossens wees hem dan ook op zijn fouten. Nadien had Steve er weer zin in.

Ook de bediening kreeg slechts 5/10. Een zaalverantwoordelijke moet ook het overzicht behouden. En dat is niet Bens sterkste punt. Tenslotte kreeg Dominique het advies om strenger op te treden tegen het personeel.

In Turnhout had Wendy had het nog steeds heel moeilijk met de kritiek. Maar toch forceerde ze een glimlach op haar gezicht. Ze gaf het beste van zichzelf, maar in de keuken hing er een gespannen sfeer. Volgens de jury zit het grootste probleem van Chris niet in zijn kookpotten, maar in zijn hoofd.

"Als je de clown uithangt is het normaal dat niemand je au sérieux neemt", aldus Peter Goossens. Ook kreeg hij de tip om te leren luisteren naar zijn vrouw. Het werd hoog tijd dat de kloof tussen keuken en zaal wegviel. Chris had alvast weer een nieuwe dosis motivatie.

Terwijl Peter Goossens in de keuken een oogje in het zeil hield, observeerden juryleden Christel en Dirk de bediening in de zaal. De avond verliep vlot en rustig. Wendy liet alvast een goede indruk na. Enkel Chris moest meer leren delegeren.

'Fleur Délice' was vorige keer op de valreep aan een nominatie ontsnapt. Ondanks die meevaller waren de zussen erg gespannen. Rebekka worstelde nog steeds met de wijnkaart en Deborah had het moeilijk met de lakse houding van haar zus. Adi en Peter hadden daarom voor een verrassing gezorgd. Ze brachten het duo naar een prachtige plek waar een tafel gedekt stond. Daar konden de zussen ongestoord genieten van een diner. Ondertussen werden de misverstanden weer rechtgezet. 

Management consultant Peter De Prins kwam advies geven over hun managementvaardigheden. Hij nam ruim de tijd om vragen te stellen. Want elke ondernemer heeft zijn eigen verhaal, en zijn eigen persoonlijkheid. Peter vond dat de zussen veel van elkaar konden leren. Deborah zei dat haar zus niet geschikt was voor het leiderschap. Haar advies was dat ze Rebekka moest leren erkennen in haar rol als maître.

Restaurant 'Dell'Anno' stond tot hiertoe nog steeds aan de top. Claudio en Gaëlle's team kreeg vorige keer de beste beoordeling. Daardoor stroomden de gasten massaal toe. Maar het personeel voelde dat de lange werkdagen hun tol begonnen te eisen.

Ook in Kortrijk werd het management beoordeeld. Peter benoemde Gaëlle tot de 'bemiddelaar' en Claudio kreeg als titel 'motiverende beslisser'. Claudio moet zijn temperamentvolle karakter op de juiste manier leren gebruiken. En Gaëlle besliste om iedere avond, samen met het personeel, een korte bespreking van de voorbije dag te houden.
In Sint-Truiden werd Tom verschillende keren op de foto gevraagd. Blijkbaar valt hij erg in de smaak bij jonge tienermeisjes. "A chick magnet", zoals hij het zelf noemt.

Eindelijk werd de winnaar van de 'Electrabel game' bekend gemaakt. Turnhout haalde de prijs binnen. Zij winnen een jaar gratis groene energie. Natuurlijk alleen geldig als het restaurant blijft bestaan. Deze overwinning liet Chris stralen.

Maar de strijd om te overleven werd genadeloos verdergezet. Voor één duo is de droom bijna voorbij.
Om stemmen binnen te halen trokken Ben en Dominique naar een winkelcentrum met de regionale zender 'Tv Oost'. En Chris en Wendy deelden gratis pralines uit in ruil voor een sms.

Donderdag eindigt voor één duo de droom definitief. Zullen Ben en Dominique in Sint-Niklaas mogen blijven of moeten Chris en Wendy hun restaurant in Turnhout verlaten?

Wie moet volgens jou de deuren sluiten? 
Turnhout of Sint-Niklaas?
Stem NU in de TV-Visie poll!

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


Lees ook:
'Mijn Restaurant!': Dell'Anno volgeboekt tot finale
Opnieuw coaching voor genomineerden in 'Mijn Restaurant!'
'Mijn Restaurant!' poll: Wie moet sluiten? Sint-Niklaas of Turnhout?
Herbekijk 'Mijn Restaurant!'

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Zuur. De ultieme confrontatie tussen de met zuur verminkte Kim en haar ex-vriend, draaideurcrimineel Jurgen. Die laatste hoopt zo op strafvermindering, Kim hoopt echter op iets heel anders. Wraak, hier en nu. - 2055. '2055' leeft al 40 jaar in een instituut dat de mogelijkheid biedt uit eigen wil in isolement te leven. De deur naar het zonlicht kan hij vrijwillig openen. Op een dag wordt hij verrast door een reparateur aan de andere kant van het glas, hij komt de telefoons aan de wand nakijken. Het komt tot een gesprek. Hoe reageert '2055' na 40 jaar isolement op een gefilterde mensenstem? Heeft hij nog gevoelens wanneer hij in iemands ogen kijkt? - Nadja. Wie van ons droomt er niet van een andere, betere versie van zichzelf? En wat als net die versie je een bezoekje brengt in de gevangenis?

'Lockdown', om 21.25 uur op Eén.

Dossiers