Michael Van Droogenbroeck en Steven Rombaut in 'De Vrije Markt'

donderdag 29 augustus 2013

Op zaterdag 7 september begint 'De Vrije Markt' als herboren aan een nieuw seizoen op Eén. Het wekelijkse economische duidingsprogramma met Guy Janssens breidt uit en introduceert enkele nieuwe items.

Zo zullen journalisten Michaël Van Droogenbroeck en Steven Rombaut vanaf dit najaar iedere week afwisselend hun licht laten schijnen over een economisch of financieel thema. 'De Vrije Markt' keert na de zomerstop als herboren terug. Het economische duidingsprogramma breidt uit – van 15 naar 25 minuten – en pakt uit met enkele nieuwigheden.

Het debat blijft een centrale plaats krijgen in 'De Vrije Markt'. Elke week brengt Guy Janssens twee spelers uit het sociaaleconomische veld samen rond de tafel voor een verhelderend gesprek of een gepeperd debat. Maar daarnaast zijn er ook twee nieuwe rubrieken.

Duiding bij de week
Zo nodigt 'De Vrije Markt' elke zaterdag een andere gast uit om zijn of haar kijk te geven op de economische actualiteit van de week. Het gaat om mensen uit het sociaaleconomische veld in brede zin: van bedrijfsleiders en vakbondsleiders over economisten tot mensen uit de welzijnssector. Aan de hand van enkele fragmenten blikt de gast terug op de afgelopen week en gaat hij of zij dieper in op belangrijke maatschappelijke en economische thema’s.

Nieuwe afsluiter
Nieuw is ook dat Michaël Van Droogenbroeck of Steven Rombaut elke week 'De Vrije Markt' zullen afsluiten. Zij brengen hun eigen selectie uit de sociaaleconomische en financiële sector en belichten opvallend nieuws uit bedrijven en ondernemingen.

Michaël Van Droogenbroek (°1978) begon in 2005 voor de VRT-nieuwsdienst te werken; aanvankelijk voor 'Terzake' en later voor 'Het Journaal'. Sinds 2007 volgde hij onder meer de Wetstraat, maar in de aanloop naar de bankencrisis van 2008 werd hij meer en meer aangetrokken door het financiële en economische nieuws.

Steven Rombaut (°1976) was van 2005 tot 2012 algemeen verslaggever voor 'Het Journaal' en volgt sinds 2012 het financieel-economische nieuws voor het VRT-radionieuws.

'De Vrije Markt' op Radio 1
'De Vrije Markt' is ook te horen op Radio 1, telkens op vrijdag om 18.35 uur in het programma 'Vandaag'. Steven Rombaut en Michaël Van Droogenbroeck lopen langs bij Annelies Beck of Bart Schols met een actueel sociaaleconomisch verhaal, met uitgebreide klankfragmenten van de sociale partners en andere sprekers uit het sociaaleconomische speelveld.

'De Vrije Markt', op zaterdag om 12.35 uur vanaf 7 september op Eén. Herhaling op zondag om 9.55 uur vanaf 8 september op Canvas.TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIJF logo

Sarah wordt ten huwelijk gevraagd door haar vriend, maar ze is helemaal niet zeker of ze dit wel wil. Op weg naar huis om het huwelijksfeest van haar zus bij te wonen, besluit ze bij haar grootmoeder langs te gaan om raad te vragen. Daar ontdekt ze een groot familiegeheim dat zijn weerslag heeft op de hele generatie vrouwen binnen de familie. Ze besluit op zoek te gaan naar de man die een antwoord kan geven op al haar vragen...

'Rumor Has It', film met oa. Jennifer Aniston en Kevin Costner, om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers