MEDIALAAN neemt virtuele operator Mobile Vikings over

donderdag 19 november 2015

Mediabedrijf MEDIALAAN gaat zijn mobiele activiteiten verder uitbreiden. Met JIM Mobile heeft MEDIALAAN vandaag al een mobiel merk in portefeuille. Nu komt daar de overname van de virtuele netwerkoperator Mobile Vikings bij.

MEDIALAAN wordt zo een volwaardige mobiele dienstenverlener die zal gebruik maken van het netwerk van BASE. Deze uitbreiding van de mobiele activiteiten past in het toekomstverhaal van MEDIALAAN, waarin het uitbouwen van een rechtstreekse relatie met de eindgebruiker steeds belangrijker wordt.


Peter Bossaert, CEO MEDIALAAN: 'Misschien leek JIM Mobile tot op heden het buitenbeentje van MEDIALAAN. Toch is het al vele jaren een sterkhouder. Vanuit onze mobiele activiteiten volgen we Mobile Vikings al langer. Met Mobile Vikings halen we veel kennis in huis over het onderhouden van een sterke relatie met de eindgebruiker. Steeds meer is dat een stokpaardje van MEDIALAAN. Onze merken vtm.be, Qmusic, VTMKZOOM en Stievie werken steeds harder aan het uitbouwen van een rechtstreekse relatie met hun kijkers of luisteraars. Het is als audiovisueel bedrijf dan ook een logische stap om in die mobiele markt actief te zijn.'

De mobiele activiteiten van MEDIALAAN zullen als MEDIALAAN Mobile door het leven gaan. Herbert Vanhove, nu directeur Innovatie en Exploitatie, zal als 'directeur Mobile' hiervan de leiding nemen.

Herbert Vanhove: 'Het verhaal van Mobile Vikings is indrukwekkend. Het is een innovatieve mobiele dienstenverlener met een bijzondere focus op mobiele data gebruikers. De kracht van het model zit in het community model waarbij de link tussen de leden heel sterk is en waardoor op zes jaar tijd een heel mooi en nog steeds groeiend ledenbestand is uitgebouwd. Vanzelfsprekend wil MEDIALAAN dit community model  verder uitbouwen en in dat kader zijn we verheugd dat we ook in de toekomst de samenwerking met CityLife verzekerd hebben.'

Bovenstaande transactie is onderworpen aan de goedkeuring van de Europese en Belgische mededingingsautoriteiten.

Mobile Vikings
MEDIALAAN wordt 100% eigenaar van Mobile Vikings, een mobiele dienstenverlener die het netwerk van BASE gebruikt. Mobile Vikings, goed voor 240.000 leden, werd opgericht in 2009, opereert vanuit Hasselt en telt 60 werknemers. Het is een innovatief bedrijf dat via een slim communitymodel in korte tijd sterk groeide. Citylife, één van de innovaties van Mobile Vikings waarbij men met een digitale klantenkaart kortingen of extra's kan krijgen, zal onafhankelijk van Mobile Vikings verdergaan. Er blijft wel een belangrijke samenwerking tussen Mobile Vikings en Citylife.

JIM Mobile ook integraal naar MEDIALAAN
Het merk JIM Mobile, goed voor meer dan 200.000 klanten, werd gebouwd vanuit MEDIALAAN, maar de klantencontacten gebeurden door Base. Die klanten worden integraal overgenomen door MEDIALAAN als de transactie goedgekeurd wordt.

Continuïteit voor klanten en werknemers
JIM Mobile en Mobile Vikings zullen verder bestaan als onafhankelijke merken, ieder met hun eigen producten en klantenfocus. Na de goedkeuring zal MEDIALAAN samen met de bestaande JIM Mobile en Mobile Vikings teams werk maken van de integratie van de mobiele operaties van beide merken. Herbert Vanhove zal als directeur Mobile de mobiele merken JIM Mobile en Mobile Vikings leiden.

MEDIALAAN wordt een full MVNO
MEDIALAAN wordt dus een full MVNO (Mobiele Virtuele Netwerk Operator) die zal gebruik maken van het netwerk van BASE. Door de overnames van Mobile Vikings en JIM Mobile zal MEDIALAAN een substantiële dienstenverlener in België worden na Proximus, Mobistar, Telenet en BASE. Dit op basis van een full MVNO contract tussen MEDIALAAN en BASE dat op termijn uitwerking zal hebben voor zowel de Mobile Vikings als de JIM Mobile klanten.

Dit alles vloeit voort uit de mogelijke overname van BASE door Telenet die thans wordt onderzocht door de Europese Commissie. In dat kader heeft Telenet voorzien dat, eens zij eigenaar is van BASE, zij de JIM Mobile klanten en het aandeel in Mobile Vikings zal verkopen zodat een nieuwe, sterke mobiele dienstenverlener kan ontstaan en er genoeg concurrentie blijft op de mobiele markt.

Bovenstaande verrichtingen kaderen in de verbintenissen die Telenet heeft ingediend bij de Europese Commissie met het oog op de overname van BASE en zijn dan ook onderhevig aan de goedkeuring door de Europese Commissie van de overname door Telenet van BASE. De verrichtingen zijn onderworpen aan de goedkeuring van de Europese en Belgische mededingingsautoriteiten.


Persbericht MEDIALAAN
http://www.medialaan.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 4 logo

Morton, de machtsgeile eigenaar van een spoorwegmaatschappij, huurt de gewetenloze vechtersbaas Frank in. Het enige wat voor Morton telt is dat de spoorweg tijdig klaar geraakt en daar moet Frank hem bij helpen, desnoods door een bloedbad aan te richten. Hij ruimt de weerspannige landeigenaar Brett McBain zonder verpinken uit de weg, maar aan de weduwe van Brett heeft hij een stevige kluif. Ze wordt immers beschermd door een mysterieuze, harmonicaspelende pistoolheld.

'Once Upon a Time in the West', film uit 1968 met oa. Charles Bronson, om 20.35 uur op VTM 4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 13:30
  Sporza op zondag
  18:00
  Het journaal (vooravond)
 • 13:30
  Ketnet Junior
  18:00
  Sporza: WK 3x3 basketbal Antwerpen
 • 13:30
  Manege Immenhof - een zomer vol avontuur
  15:05
  Waffie, de wonderhond
 • 13:35
  Het weer
  13:45
  Boer zkt vrouw
 • 13:30
  Meat the Family
  14:25
  B&B zoekt lief
 • 12:40
  Onderbreking
  15:10
  Love on Safari
 • 12:50
  The School of Rock
  14:50
  En toen kwam ons ma binnen
 • 13:35
  Hallo K3
  14:00
  Trolls: The Beat Goes On!
 • 11:00
  Joe
  15:15
  Zenderonderbreking
 • 12:15
  Geen uitzending
  15:20
  DIY (Do It Yourself)
 • 13:15
  New Amsterdam
  14:10
  Geen uitzending
 • 13:15
  Scorpion
  15:35
  Cops
 • 13:25
  Property Brothers
  17:00
  Diana's Decades
 • 13:35
  Op hete kolen
  14:05
  Tot op het Bot: Het Rund
 • 13:35
  Z-Europa
  13:50
  Z-Digital Transformation 2022
 • 13:00
  Dit Zijn De Hits Van Zomer 2022
  14:00
  al-1-maar-hits
 • 13:18
  Epdm-dak zelf plaatsen 1
  13:36
  Epdm-dak zelf plaatsen 2
 • 06:00
  Geen programmagegevens beschikbaar
 • 13:10
  Midmid
  14:45
  Stamnummer 1
 • 13:05
  Midsomer murders
  16:00
  Death in Paradise
 • 12:50
  Millionaire Matchmaker
  17:10
  CSI: NY
 • 13:24
  NOS Sport: TT Assen
  14:51
  NOS Sport: CHIO Paarden
 • 13:26
  Frysl‚n DOK
  14:00
  Eens ging de zee hier tekeer
 • 13:32
  Verkocht
  13:57
  #forever