'Koning Lou': een gloednieuwe fictiereeks bij VTMKZOOM

vrijdag 25 oktober 2013

Vanaf zaterdagochtend 26 oktober kunnen de kinderen wekelijks bij VTMKZOOM terecht voor 'Koning Lou', een gloednieuwe fictiereeks die geproduceerd wordt door Studio A.

Alles draait rond de avonturen van de prettig gestoorde Koning Lou, zijn trouwe raadgever Dréke en de troubadour Stakke. Het scenario werd geschreven door Kevin Bellemans, die de rol van Koning Lou vertolkt, en Lieven Rossignol.


Jonas Boets, station manager VTMKZOOM: 'Met 'Koning Lou' pakken we het echt groots aan: een gloednieuwe fictiereeks, waarvoor we zelfs de grote VTM-studio's hebben ingepalmd. De opnames gebeuren telkens met een livepubliek van kinderen en hun ouders, om hen zo dicht mogelijk te betrekken bij het programma. Je wordt als het ware meegezogen in een theaterstuk op kindermaat, dat speciaal voor VTMKZOOM gemaakt is. We hopen dan ook dat jong én iets ouder samen gezellig kunnen genieten op zaterdagochtend van deze nieuwe fictiereeks.'

Het verhaal
In en rond het 'Kasteel van de Ridders van het Warme Hart', gelegen in het Koninkrijk 'Spatzelbrüdenbotsenknotskes', beleven Koning Lou (Kevin Bellemans), zijn trouwe, alleswetende raadgever Dréke (Alain Rinckhout) en hun muzikant Stakke (Bert Huysentruyt) allerlei avonturen. Het Kasteelplein wordt regelmatig op stelten gezet door de meest verrassende personages: van een tennissend buurmeisje, een boze stiefzus, een sprekende fontein tot een sjeik op een vliegend tapijt, allemaal maken ze het leven in Spatzelbrüdenbotsenknotskes nog net iets gekker dan het al is.

Net zoals vele kinderen thuis hebben ook de bewoners van het Kasteel een lievelingsprogramma: 'Gunter en Jurgen'. Als dit programma begint moet alles, maar dan ook echt alles, wijken. Gunter en Jurgen vertellen elkaar de flauwste moppen die steevast eindigen in een grappige chaos. Koning Lou, Dréke en Stakke liggen telkens in een deuk van het lachen.

De cast

Kevin Bellemans – bekend van oa. 'En Toen Kwam Ons Ma Binnen', 'Pretman' en 'En Daarmee Basta!'.

Speelt: Koning Lou
Koning Lou is de prettig gestoorde koning van het koninkrijk Spatzelbrüdenbotsenknotskes. Hij woont samen met zijn raadgever Dréke en ‘troubadour’ - zo heetten de muzikanten in de Middeleeuwen -  Stakke in het 'Kasteel van de Ridders van het Warme Hart'. Moedig, onversaagd (én ook wel op een kinderlijke manier) leidt hij zijn koninkrijk met losse pols én met - véél - hulp van zijn raadgever Dréke. Hij is een beetje een autoritaire koning, maar diep in zijn warme hart erg goed voor zijn vrienden en onderdanen.

Alain Rinckhout – bekend van oa. 'Booh!'

Speelt: André de Patati de Patata aka Dréke
André - Dréke voor de vrienden – is de hondstrouwe raadgever van de koning. Hoewel Koning Lou de baas is, is het vooral Dréke die - op een onderdanige  manier - probeert om de problemen op te lossen en de Koning bijstaat met raad en daad. Dréke weet immers zowat alles. Hij heeft adellijke trekken, is verfijnd en spreekt met een licht Frans accent. Dréke is behulpzaam en soms iets té goed van inborst en is daarom ook af en toe het mikpunt van grappen van Koning Lou en Stakke.

Bert Huysentruyt – bekend van oa. Zingaburia

Speelt: Stakke de Pompadour de Troubadoer
Stakke is de hofmuzikant aan het Hof van Koning Lou. Hij is eerder een volkse figuur en vrij kort van stof. Maar wat hij zegt, zegt hij meestal onomwonden: Stakke is de man van de snedige oneliners. Volgens Dréke  heeft hij wel ‘vuile manieren’. Stakke zorgt – letterlijk – voor de vrolijke noot: hij speelt live muziek en zorgt voor een fijne sfeer op Kasteel van de Ridders van het Warme Hart

Aflevering 1
In de eerste aflevering op zaterdag 26 oktober krijgt Koning Lou zijn boze stiefzuster Kathy – gespeeld door Katrien Pierlet – op bezoek in 'Het Kasteel van de Ridders van het Warme Hart'. Koning Lou kijkt daar niet echt naar uit want zijn zus is nogal vervelend. Stakke stelt voor om de bevelen van Kathy niet meer op de volgen. Dat vinden Koning Lou en Dréke een goed idee en ze besluiten om Kathy te dwarsbomen…

'Koning Lou', vanaf zaterdag 26 oktober elke week om 9.40 uur bij VTMKZOOM.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 2 logo

De 54-jarige Rotterdammer John is altijd al een stevige drinker geweest, maar wanneer zijn grote liefde Adele overlijdt aan de gevolgen van leukemie, is het hek helemaal van de dam. Zijn kinderen Nathalie en Giovanni maken zich grote zorgen. Wanneer Maarten aan de slag gaat met de familie, blijkt al gauw dat het gebruik van alcohol en drugs niet alleen een probleem van vader John is.

'Verslaafd', om 21.40 uur op VTM 2.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 11:00
    Winterbeelden
    00:50
    Thuis
  • 07:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Winterbeelden
  • 12:10
    Grizzy & the Lemmings
    21:00
    Geen uitzending
  • 11:50
    Echte Verhalen: De Buurtpolitie
    01:45
    Geen uitzending
  • 10:45
    Geen uitzending
    06:55
    Blind getrouwd: Australië
  • 11:45
    Sturm der Liebe
    01:40
    Geen uitzending
  • 09:00
    Geen uitzending
    14:10
    Airwolf
  • 12:05
    All Saints
    01:35
    House
  • 10:00
    Joe
    00:45
    Geen uitzending
  • 11:55
    De Tafel van Gert
    02:00
    Big Brother
  • 11:35
    Castle
    00:50
    ER
  • 12:10
    Pawn Stars
    00:30
    Manifest
  • 11:50
    Dr. Phil
    00:55
    The Block NZ: On Point
  • 12:10
    World's Most Evil Killers
  • 12:00
    Wijzer Wonen
    00:55
    Herhalingslus
  • 12:13
    Hallo Roger
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 12:10
    Snel, Makkelijk & Lekker
    00:35
    De Eregast
  • 10:40
    Premier League
    22:00
    Wordt aangekondigd
  • 12:10
    Sister Boniface Mysteries
    00:45
    London Kills
  • 12:00
    NOS Journaal
    00:41
    Op1
  • 12:00
    NOS Journaal
    00:20
    Nieuwsuur
  • 12:12
    Charlie en Lola
    00:06
    Sophie & Jeroen