Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkessidis zijn terug met een heerlijk nieuw seizoen 'Over Eten'

dinsdag 30 augustus 2022
Foto: Eén - © VRT 2022

Vanaf woensdag 31 augustus zijn Kobe Ilsen en Danira Boukhriss Terkessidis terug met een nieuw seizoen van 'Over Eten'. Het heerlijke recept is nog hetzelfde als in de vorige seizoenen: Kobe en Danira nemen onze voeding en eetgewoontes onder de loep.

In elke aflevering zoomen ze in op één thema. Van de hype rond proteïnen tot onze Belgische trots: bier. 'Is een proteïnepannenkoek gezonder dan een gewone?', 'Krijg je een bierbuik van bier te drinken?', 'Hoeveel groenten zitten er in groentenwraps?' en 'Wat gebeurt er in je brein als je het ontbijt overslaat?'


Kobe en Danira: 'Vier jaar na het laatste seizoen merken we dat er nog steeds veel vragen zijn rond wat er op ons bord ligt. We zijn dus nog lang niet uitgepraat over voeding! Het is ook gewoon heel fijn om opnieuw met elkaar samen te werken. We geven het graag toe: we hebben elkaar gemist.'

Het duo gaat geen vraag uit de weg. Ze ontdekken verrassende feiten, deinzen niet terug voor een experiment en ontvangen experts in hun studio. Ook voor dit seizoen hebben ze daarvoor een unieke locatie gevonden, in hartje Sint-Niklaas.

Hulp van voedingsdeskundigen en een kapitein
In dit nieuwe seizoen trekken Kobe en Danira een nieuw blik experten open die hen door de jungle van de voedingswereld leiden: voedingsdeskundigen- en technologen, meesterbrouwers, maar ook een chirurg, een kapitein, en zelfs een zythologe (bierkenner) en een picolier (een sommelier van de kruiden en specerijen). 

Joy Demol, diëtiste klinische nutritie UZ Brussel, is de nieuwe huisdiëtist van 'Over Eten'. Zij geeft op het einde van elke aflevering toelichting bij het antwoord op de rubriek 'De quiz'. Ook chef-koks en foodbloggers komen aan bod in 'Over Eten': onder andere Jeroen De Pauw, Karolien Olaerts en Donald Deschagt delen hun pasklare kooktips. 

Danira: 'Met 'Over Eten' geven we de kijker meer dan ooit hands on tips waarmee ze de dag erna meteen aan de slag kunnen. Een gezonde ontbijtsnack die snel klaar is? Wij tonen hoe je dat klaarspeelt.'

Bijzondere eetverhalen
Ook in dit seizoen volgen Kobe en Danira elke week een bekende Vlaming met een bijzonder eetverhaal. Die bekende Vlaming past ook steeds in het thema van de aflevering. Komen onder andere aan bod dit seizoen: Bart Kaëll, topsporter Ward Lemmelijn, Goedele Liekens, Rani De Coninck en Erik Van Looy.

Daarnaast brengt dit seizoen ook een nieuwe rubriek: 'De microscoop'. Elke week wordt er een voedingsproduct onder de microscoop gelegd. Je ziet het kleinste microscopische detail en maakt een visuele reis tot het product op het bord: heb jij het goed geraden?

Aflevering 1: Ontbijt
Het nieuw seizoen van 'Over Eten' start bij de start van de dag: het ontbijt. Bijna 10.000 mensen vulden de ontbijtenquête van 'Over Eten' in. Staat er ’s morgens brood of ontbijtgranen op de tafel, kaas of choco, koffie of fruitsap, wordt er überhaupt wel ontbeten? De cijfers zijn opvallend: 1 op de 5 slaat het ontbijt al eens over. Welke impact dat heeft op je hoofd en lijf ondervindt Danira in een wetenschappelijke test.

Danira: 'Is het ontbijt nu echt de belangrijkste maaltijd van de dag? Het is alleszins mijn favoriete maaltijd! Net daarom wilde ik zelf ondervinden wat het effect is van niet ontbijten op mijn brein. Ik ben echt geschrokken van het resultaat.'

Kobe checkt in de crueslifabriek of de gezondheidsvibe rond cruesli wel terecht is. En wielrenner Yves Lampaert en zijn trainingsploegje proberen erwtenmelk te onderscheiden van soja- en amandelmelk.

Bart Kaëll doet aan intermittent fasting en slaat daardoor het ontbijt over. Kobe volgt hem op een typische dag vol muziek en lekker eten.

'Over Eten', vanaf 31 augustus elke woensdag om 20.40 uur op Eén en al vanaf 6.00 uur 's ochtends via VRT MAX.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The White Lotus 2' (Streamz)

Wanneer Tanya een uitnodiging krijgt van de expat Quentin, brengt Portia de dag door met zijn verleidelijke neef. Na terugkeer van haar reis met Daphne wordt een opgeluchte Harper verrast door een bewijsstuk van Ethans avondje uit.

'The White Lotus ', om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
    07:55
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 07:35
    Mush Mush en de Zwammetjes
    05:00
    Geen uitzending
  • 07:40
    Echte Verhalen: De Buurtpolitie
    05:30
    Geen uitzending
  • 06:55
    Blind getrouwd: Australië
    03:10
    Geen uitzending
  • 01:30
    Geen uitzending
    11:45
    Siren
  • 02:15
    Geen uitzending
    13:35
    Te bepalen
  • 07:10
    Baywatch
    02:10
    JAG
  • 06:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 06:00
    TEAM OCHTEND
    04:50
    Geen uitzending
  • 07:25
    ER
    05:00
    Geen uitzending
  • 06:00
    Wordt aangekondigd
    02:20
    Backroad Truckers
  • 07:45
    Extreme Makeover: Home Edition
    05:00
    Geen uitzending
  • 07:45
    Menendez: Blood Brothers
    05:00
    Geen uitzending
  • 06:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 07:41
    Zo doe je het!
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 06:20
    Snel, Makkelijk & Lekker - Het Weekmenu
    02:10
    De Wereldkeuken
  • 07:13
    Premier League
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 07:20
    Father Brown
    02:35
    Vienna Blood
  • 07:39
    Goedemorgen Nederland
    02:02
    EenVandaag
  • 07:15
    Tijd voor Max
    08:00
    Vroege Vogels
  • 07:48
    De boterhamshow
    02:51
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal