Kijkcijfers : 'Weg van BelgiŽ' goed bekeken

dinsdag 13 maart 2007

De Vlamingen hebben met grote belangstelling en waardering naar de programma's gekeken die Canvas gisteren heeft gewijd aan de relatie tussen Vlaanderen en WalloniŽ.

Vooral de documentaire roadmovie Weg van BelgiŽ met Marc Reynebeau en Bart De Wever deed het prima, met gemiddeld 315.000 kijkers, een marktaandeel van 11.1% en een uitstekende waardering van 8.0. Voor Canvas zijn dat heel mooie cijfers, in een competitief 'slot' (tegenover o.a. Beste Vrienden op Eťn).

Ook de andere programma's rond het Belgische thema werden druk bekeken en goed gewaardeerd.

Terzake had gemiddeld 227.000 kijkers. Het marktaandeel bedroeg 8.4% en de waardering 7.9.

De rechters konden met hun 'pleidooi' voor BelgiŽ rekenen op 254.000 kijkers, een marktaandeel van 10.4% en een waardering van 8.0.

Het debat in Morgen beter haalde op zijn late uur (half twaalf tot na middernacht) een meer dan behoorlijk aantal kijkers: 78.000, goed voor 11.6 % marktaandeel.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Eviva Espa√Īa - Annemie Struyf

In Carboneras maakt Sabah een afspraak om haar droomhuis voor de tweede keer te bezoeken. In AsturiŽ leven Raf en Birgit voorlopig in hun camper, naast een loods waar ze hun spullen stockeren. In de buurt van Lťon ontmoet Annemie de West-Vlaamse Christine die een herberg uitbaat op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Buurman Gumercindo is haar enige vriend in dit dorp vol ruzies en conflicten.

'Eviva Espana', om 20.35 uur op Eťn.

Dossiers