Hetze rond Linda De Win haalt nu zelfs Britse pers (filmpje!)

zaterdag 9 januari 2010

De Britten weten sinds kort ook waar de Vlaming tegenwoordig van wakker ligt. Linda De Win, en vooral de hetze rond haar persoon sinds haar deelname aan 'De Slimste Mens Ter Wereld', heeft de Britse kwaliteitskrant The Guardian gehaald. Columnist Khaled Diab legt aan de Britten uit waarom de politiek journaliste zoveel controverse opwekt bij het Vlaamse publiek.

Diab neemt geen blad voor de mond in de krant en legt de oorzaak van alle onheil bij het seksisme. 'Geen enkele mannelijke deelnemer heeft ooit zoveel reactie uitgelokt, hoewel er al heel wat vervelende en arrogante exemplaren de revue gepasseerd zijn. Mooie jonge actrices en en modellen roepen bewondering op wanneer ze het redelijk doen in de quiz. Fans van 53-jarige De Win zijn ervan overtuigd dat ze het slachtoffer is van puur seksisme,' aldus Diab in zijn column.

Die fans zijn volgens Khaled Diab vooral oudere mannen, want de kwaliteiten die De Win bezit zouden volgens hem vooral bij deze groep van mensen gewaardeerd worden. Die aantrekkingskracht puurt ze onder meer omdat ze volhardend en kort van stof is. De Britse columnist eindigt dan ook met een Vlaams lichtpuntje: 'De scherpe reacties op De Win lokten in Vlaanderen ook een golf van medeleven en sympathie uit voor de journaliste. Haar mailbox loopt over van fanmail en ook op facebook verschijnen intussen de eerste steungroepen'.

Linda De Win werd begin deze week uit 'De Slimste Mens Ter Wereld' gekegeld door Peter Vandermeersch, hoofdredacteur bij verschillende corelio-kranten. Maar De Win komt zeker tijdens de finaleweek nog terug.

Bron: De Standaard.

Get the Flash Player to see this player.


 

 

 

 

 

 

 

 

DOSSIER: De Slimste Mens ter Wereld (2009-2010)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Kinderen van het Verzet' (Canvas)

Tijdens de Tweede Wereldoorlog stapten tienduizenden Belgen in het verzet tegen de nazi's. Hun kinderen getuigen over die oorlogsperiode. Wat deden hun ouders, waarom gingen ze in het verzet en hoe gevaarlijk was dat? Veel verzetslieden werden opgepakt door de Duitsers. Die arrestaties staan 75 jaar later bij vele kinderen nog op het netvlies gebrand.

'Kinderen van het Verzet', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers