Het 'Rad van Fortuin' is na jaren weer terecht

dinsdag 12 februari 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN - De Persgroep Publishing 2019

Dinsdagavond begint bij VTM de langverwachte nieuwe fictiereeks 'Studio Tarara' over de beginjaren van de commercile zender. En van d paradepaardjes in die tijd was natuurlijk 'Het Rad van Fortuin'. Dat werd speciaal voor de gelegenheid minitieus nagebouwd.

'Het Rad van Fortuin' kan uiteraard niet ontbreken in 'Studio Tarara', de fictiereeks die zich afspeelt in 1993, de glorietijd van VTM. Maar de makers werden met een serieus probleem geconfronteerd. Er was namelijk geen kat meer die nog wist waar dat grote 'Rad' en de legendarische lettermuur ergens verzeild waren geraakt. Voor productiehuis Shelter zat er dus niets anders op dan het hele decor volledig na te maken.


Het Nieuwsblad onthult dinsdag dan toch het mysterie van het 'verdwenen Rad'. Het volledige decor van het spelprogramma uit de jaren '90 blijkt onderdak gevonden te hebben bij een Oost-Vlaamse elektrohandelaar. Het 'Rad' zelf hangt in de garage van de man en de andere decorstukken inclusief de lettermuur heeft hij netjes opgeborgen.

Dirk Mouton kocht het volledige decor van 'Het Rad van Fortuin' voor goed 1500 euro bij de uitverkoop na het faillissement van de VTS-studio's in Londerzeel. Hij heeft er zelfs officiële eigendomspapieren van. Eén keer heeft hij met het decor groots uitgepakt op een dorpsfeest en het 'Rad van Fortuin' laten herleven, mét Walter Capiau en bordjesdraaister Aurore er ook bij. Daarna heeft hij het spel nooit meer gespeeld omdat je effectief de rechten op het spel moet hebben én je moet vergunningen hebben omdat 'Het Rad van Fortuin' nu eenmaal een kansspel is. Mouton is ook niet van plan om het 'Rad' ooit te verkopen. Het is en blijft voor de man een pure brok nostalgie.

Bron: Het Nieuwsblad

Meer nostalgie, vanaf dinsdag 12 februari om 20.35 uur in 'Studio Tarara' op VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Terwijl de strandredders de drukte in en rond het water in goede banen proberen te leiden, krijgen ze te maken met een man die van de golfbreker is gevallen en niet meer kan opstaan. Inspecteurs Thomas en Marco van de lokale politie in Oostende krijgen een oproep voor een vechtpartij, maar raken niet meteen ter plaatse. De vrijwilligers van de Blankenbergse zeereddingsdienst krijgen melding van een zeiljacht met een afgebroken mast. Er is een gezin aan boord. Hoe sneller ze ter plaatse zijn, hoe beter. Maar de zware zee maakt de reddingsoperatie er niet makkelijker op.

'De Kust is Veilig', om 21.30 uur op VIER.

Dossiers