'Het Journaal' (VRT) neemt afscheid van VS-correspondente Greet De Keyser

donderdag 31 januari 2013

Donderdagavond is Greet De Keyser voor het laatst in beeld geweest als VS-correspondente van 'Het Journaal'. Met een montage van enkele van haar reportages en een laatste interventie nam ze afscheid van de collega's en de kijkers.

Greet De Keyser was 13 jaar lang VRT-correspondente in de Verenigde Staten. Ze maakte veel mee: 9/11, het presidentschap van Barack Obama en zijn herverkiezing, maar ook de economische crisis en de olieramp voor de Golf van Mexico. Na 13 jaar geeft ze nu de fakkel door aan Tom Van de Weghe, die al enkele maanden geleden van China naar Amerika verhuisde.

Greet De Keyser keert niet meteen terug naar België. Haar vriend Bart Vandaele is eigenaar en chef van het populaire restaurant Belga Café in Washington DC. En er staat een tweede zaak op stapel. De Keyser zal haar vriend bijstaan in zijn dagelijkse bezigheden, maar sluit niet uit dat ze ooit nog nieuw journalistiek werk (voor de VRT) gaat doen.

Op de website van VRT Nieuws neemt Greet De Keyser met een eigenzinnige terugblik afscheid van haar job. Je kan er ook enkele memorabele momenten uit  haar tijd in de VS terug bekijken.


Lees ook:
VRT Nieuws vervangt Greet De Keyser door Tom Van de Weghe

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Expeditie Robinson' (foto: VIER - © SBS Belgium 2018)

Het einde is in zicht en de drie overgebleven kandidaten strijden in een epische finaleproef tegen elkaar voor de titel van 'Robinson 2018'. Na 33 dagen op de Filipijnen wordt de winnaar bepaald op de allerlaatste eilandraad. Wie wint Expeditie Robinson en gaat naar huis met 25.000 euro?

'Expeditie Robinson', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers