Groot nieuws in 'Thuis': Peter en Femke nemen een beslissing

dinsdag 26 oktober 2021
Foto: Eén - © VRT 2021

Fans van 'Thuis' zagen dinsdag gebeuren wat al eventjes in de lucht hing. Peter en Femke namen een beslissing over hun toekomst. Opgelet: dit artikel bevat spoilers.

'Ik denk dat we best scheiden.' Peter spreekt uit wat er al eventjes zat aan te komen. En zo komt aan een van de meest standvastige koppels in 'Thuis' een einde.


Het liep allemaal mis toen Peters ex, Nina, vorig seizoen opnieuw op de proppen kwam. Peter bleek een dochter te hebben, Yasmine, die hij jarenlang voor Femke had verzwegen.  
Met dat nieuws dreef hij Femke in de armen van Kobe. En de scherven bleken uiteindelijk niet meer te lijmen. 

Peter en Femke probeerden het nog even, om met een break in hun relatie en in goede verstandhouding alles te laten rusten - vooral voor zoon Vic. Maar nu is het voor Peter welletjes geweest. Femke blijft nauw contact houden met Kobe en met Peter is er alleen maar ruzie. Na een jarenlange relatie vol turbulentie en ups en downs, zit hun huwelijk er op. De komende weken zal duidelijk worden of ze het als twee volwassenen de scheiding aanpakken. Of wordt het een lelijke vechtscheiding met het kind als inzet?

Het verhaal van Peter en Femke: hoe het ooit begon
Femke en Peter doorzwommen al vele woelige watertjes. Het begon en eindigde voor hen met Nina.  

Jaren geleden was er het slippertje van Peter met Nina, dat later uitmondde in een relatie. Die hij opnieuw verbrak voor... Femke. Tot Femkes halfbroer én stalker Rafaël ten tonele verscheen. Hij vermoordde haar bijna, maar Femke belandde er later toch mee tussen de lakens. Na de affaire met haar halfbroer blijkt Femke zwanger van Peter, waardoor bij haar halfbroer de stoppen doorslaan. Femke verliest het kind. En wanneer Peter dan ook nog eens de affaire ontdekt, breekt hij met haar. Femke wordt depressief, raakt verslaafd aan codeïne en vindt troost in de armen van agent Tim. In tussentijd rijdt ze ook nog Simonne omver met de auto en moet ze een werkstraf uitvoeren. 

Peter staat intussen op trouwen met Peggy en Femke heeft een relatie met Tim, maar de twee belanden alsnog tussen de lakens. Peter kiest uiteindelijk toch voor Peggy en trouwt met haar. Maar Femke blijkt alweer zwanger van Peter. De twee komen terug bij elkaar, kopen de Zus & Zo om er de Withoeve van te maken en - op een ontvoering van Lucas door Peggy na - lijkt alles goed te gaan voor de twee. Tot Femke en Lucas een ongeval hebben met hun bestelwagen en kleine Lucas het niet overleeft. Eddy blijkt de dader. 

Enkele maanden later is Femke opnieuw zwanger. Ze bevalt, te vroeg, van een gezonde zoon Vic. Femke en Peter besluiten uiteindelijk toch te trouwen en de twee hebben een liefdevol huwelijk. Ook hun zaak de Withoeve doet het goed en ze investeren zelfs samen met het wijnbedrijf Feniks in barrels, waardoor gasten op de wijngaard kunnen logeren. Tot Peters ex Nina terug op de proppen komt. Peter blijkt een dochter te hebben, Yasmine, die hij jarenlang voor Femke verzwegen heeft. Zo drijft Peter Femke in de armen van Kobe, die mede-eigenaar is van Feniks. Na een kus tussen de twee, waar Peter hen op betrapt, lijken de scherven uiteindelijk niet meer te lijmen. Peter en Femke proberen nog even met een break en in goede verstandhouding alles laten rusten, vooral voor zoon Vic. Tot Peter de ruzie tussen hem en Femke niet meer aankan. Na hun jarenlange relatie vol turbulentie en ups en downs, blijkt dit toch het einde te zijn voor een van de meest spraakmakende koppels uit 'Thuis'. 

Wie het boek leest, kijkt in de toekomst

Femke: mijn verhaal – vechten voor geluk  
Afgelopen week bracht 'Thuis' een nieuw boek uit met de titel Femke: mijn verhaal – vechten voor geluk. Dit nieuwe 'Thuis'-boek vertelt het verhaal van Femke, van opgroeiende tiener tot volwassen zakenvrouw. Wie het boek nu al leest, weet meer en kijkt al een stuk in de toekomst van Femke en Peter.

Thuis op tv
Maandag 6 december 2021 om 20u10  »
één
Joren is serieus geschrokken, maar Eddy staat klaar om hem op te vangen en te steunen. Bob krijgt een late oproep. Femke moet haar woede onder controle houden.
Maandag 6 december 2021 om 23u25  »
één
Joren is serieus geschrokken, maar Eddy staat klaar om hem op te vangen en te steunen. Bob krijgt een late oproep. Femke moet haar woede onder controle houden.
Dinsdag 7 december 2021 om 20u10  »
één
Rosa volgt de goede raad van Waldek op. Er is sprake van geluidsoverlast op de Withoeve. Angèle klaagt over de afwezigheid van Sam. Tom helpt Peter beseffen dat het nog niet te laat is.
Dinsdag 7 december 2021 om 23u35  »
één
Rosa volgt de goede raad van Waldek op. Er is sprake van geluidsoverlast op de Withoeve. Angèle klaagt over de afwezigheid van Sam. Tom helpt Peter beseffen dat het nog niet te laat is.
Woensdag 8 december 2021 om 20u10  »
één
Judith heeft slecht nieuws, terwijl er voor Peter eindelijk wat positief nieuws is. Joren zit met serieuze twijfels. Simonne neemt het niet zo nauw met haar werkschema.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM 3 logo

Wanneer een oude intergalactische vete opnieuw wordt opgerakeld en het voortbestaan van de aarde in gevaar komt, is Jay verplicht de hulp in te roepen van zijn voormalige collega Kay. Hij is immers de enige agent die de plannen van het Kylotische monster Serleena in de war kan sturen. Er is echter één probleem: Kay bracht de afgelopen jaren door als postbode en hij kan zich niets meer herinneren van zijn dienst bij M.I.B., de geheime overheidsorganisatie die de aanwezigheid van buitenaardse wezens op aarde in goede banen leidt.

'Men in Black II', film uit 2002 met oa. Will Smith, om 20.30 uur op VTM 3.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 02:00
  Journaallus
  09:00
  Herfstbeelden
 • 23:55
  Canvaslus
  09:00
  Herfstbeelden
 • 06:25
  Tik Tak
  06:30
  Kaatjes Kameraadjes
 • 06:25
  Trolls: The Beat Goes On!
  06:45
  Lost in Oz
 • 03:40
  Geen uitzending
  07:10
  Masterchef Australia
 • 00:50
  Zenderonderbreking
  11:15
  Sturm der Liebe
 • 00:15
  Geen Uitzending
  12:10
  Xena, The Warrior Princess
 • 06:25
  Maya!
  06:45
  Denver: De allerlaatste dino
 • 06:00
  Joe
  10:30
  Zenderonderbreking
 • 03:00
  Geen uitzending
  06:50
  Het perfecte feestmenu
 • 00:30
  Geen uitzending
  07:40
  Cold Case
 • 06:00
  NRJ Get Up
  10:00
  LOOP Play6
 • 00:45
  Zenderonderbreking
  07:20
  Property Brothers
 • 06:00
  De Chalet aan zee
  06:35
  Lekker lang leven
 • 21:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 06:00
  Nog even soezen
  07:00
  Goeiemorgen morgen
 • 06:22
  Kerstdecoratie
  06:36
  Trap renoveren
 • 06:00
  Energie - Studio Commissie
  15:00
  Institutionele Zaken - Commissie Live
 • 05:25
  ATP Finals Turijn
  11:25
  Padel
 • 06:00
  Downton Abbey
  06:50
  Agatha Raisin
 • 06:25
  Storage Hunters
  08:05
  Will & Grace
 • 06:08
  MAX Geheugentrainer
  06:30
  NOS Journaal (ochtend)
 • 06:08
  Tijd voor MAX
  07:00
  NOS Journaal met gebarentolk
 • 04:04
  TekstTV
  06:30
  Pingu