Geniet van heel wat leuks tijdens de paasvakantie op Streamz

zaterdag 23 maart 2024
Streamz, het streamingplatform van Telenet en DPG Media

Op Streamz en Streamz Premium+ kijk je tijdens de paasvakantie de leukste films en series voor de allerkleinsten en de tieners.

Op Streamz vinden ook de jongste kijkers heel wat series en films voor een gezellig televisiemoment met de hele familie tijdens de schoolvakanties. Zo is de nieuwste PAW Patrol film binnenkort te zien en vind je nu al de mooie paasfilm 'BIM' op de Vlaamse streamingdienst. Ook alle afleveringen van de populaire Ketnet-reeks '#LikeMe' zijn vanaf eind maart op Streamz te bekijken. Voor de tieners in huis komt er ook heel wat nieuws aan zoals een nieuw seizoen van de avonturenreeks 'Alex Rider' en de datingshow 'Love Me'.


Naast allerlei nieuwe prachtfilms en topseries is er ook aan nostalgie geen gebrek met series zoals de Ketnet-reeksen 'W817', 'Spring' en 'Amika'.

Voor de allerkleinsten

'PAW Patrol: The Mighty Movie'
Vanaf 21 maart 2024 op Streamz Premium+

In 'PAW Patrol: The Mighty Movie' zijn de schattige viervoeters terug voor een tweede langspeelavontuur. Als een mysterieuze meteoriet neerstort in Avonturenstad, krijgen de Paw Patrol-pups superkrachten! Wanneer hun aartsvijand uit de gevangenis ontsnapt, moeten ze de superschurk zien te stoppen voor het te laat is.

'PAW Patrol' heeft heel wat bonte personages, waardoor elke jonge kijker zich wel in één van hen kan herkennen. Op Streamz bekijk je nu ook al de serie 'PAW Patrol'.

'De Beste Verjaardag Ooit'
Vanaf 28 maart 2024 op Streamz

De verjaardag van Kareltje belooft de beste ooit te worden! Er zijn cadeautjes, worteltaart en een picknick bij het meer. Maar uitgerekend vandaag wordt zijn kleine zusje ziek en moet ze halsoverkop naar de dokter. Kareltje is vastbesloten: dit zal zijn verjaardag niet verpesten! Koppig vertrekt hij naar oma, die aan de andere kant van het bos woont. Het wordt een avontuurlijke tocht.

Deze kleurrijke animatiefilm is gebaseerd op de razend populaire Duitse prentenboeken over Kareltje het konijn van Rotraut Susanne Berner. Ideaal om met het hele gezin van te genieten.

'BIM'
Nu te zien op Streamz

In sommige delen van Europa leeft de legende dat een paar dagen voor Pasen de klokken hun kerktorens verlaten en naar Rome vliegen om chocolade-eieren voor de kinderen te verzamelen. 'BIM' is gebaseerd op deze traditie, maar het verhaal is een beetje anders. De klokken verzamelen geen chocolade-eieren, maar kristallen eieren die de natuur wakker maken uit haar winterslaap.

De Ensor-genomineerde animatiereeks en -film zijn te zien op Streamz en perfect om tijdens de paasvakantie nog eens met het hele gezin te bekijken. Met de stemmen van onder andere Link Van Gestel, Abdel Malik Farhouni ('Patser'), Lies de Schepper, Tine Embrechts ('De Gebroeders Schimm'), Liesa Naert ('Doe Zo Voort'), Janine Bisschops ('Familie') en Rocco Granata.

'Nurdys'
Nu te zien op Streamz

'Nurdys' is een bende vrolijke, gekke diertjes. ​ Hun unieke details zoals kleur, vorm en karaktertrekken maken hen herkenbaar voor de allerkleinsten. De nurdys zijn eerlijk, grappig en een beetje ondeugend. Samen met hun jonge kijkers leren de nurdys, met vallen en opstaan, hoe de wereld werkt.

'Nurdys' is het geesteskind van de Nederlandse designer Ellen Langendam, die op 15-jarige leeftijd het eerste nurdy-personage creëerde. De Studio 100-reels 'Nurdys' brengt een kleurrijke wereld tot leven die jonge kinderen zal betoveren, en hen helpt de wereld om hen heen beter te begrijpen.

Elke aflevering van 'Nurdys' is een compilatie van korte items die bekende elementen uit de echte wereld integreert, zoals vormen (cirkel, vierkant en rechthoek) en concepten als groot & klein, stapelen & bouwen, voor & achter, en nog veel meer. Deze herkenbare elementen stimuleren het leerproces van de allerkleinsten en maken de ervaring van nurdys zowel leuk als leerzaam.

'Dora the Explorer'
Nu te zien op Streamz

Dora is al sinds 2004 in Vlaanderen op het kleinste scherm te zien, maar is ook vandaag nog razend populair. Dora is een vrolijk, ondernemend meisje dat graag met haar onafscheidelijke aapje Boots de jungle in trekt op ontdekkingsreis. Ze neemt haar jonge fans mee op die reis en leert hen spelenderwijs enkele woordjes Engels.

Deze interactieve en educatieve serie is te zien op Streamz.

Voor de juniors

'#LikeMe'
Vanaf 29 maart 2024 op Streamz

Caro (Pommelien Thijs) woont met haar familie in een dorpje in de Ardennen. Ze heeft een goede vriendengroep en krijgt veel liefde van haar ouders. Wanneer haar mama ziek wordt en behandeling nodig heeft in het ziekenhuis, verhuist Caro naar Antwerpen en schrijft ze zich in aan de middelbare school het SAS. Ze moet opnieuw vrienden maken in de nieuwe school. Doordat ze verlegen is, loopt het contact met haar leeftijdsgenoten niet zo gemakkelijk. Ze kruipt liever weg in haar boeken. Maar al snel maakt Caro nieuwe vrienden, waaronder de sportieve Vince (Maksim Stojanac) en de gevoelige Yemi (Francisco Schuster). De stoere Camille (Camille Dhondt), die verliefd is op Vince, maakt het niet makkelijk voor Caro.

De muzikale Ketnet-reeks '#LikeMe' is vanaf 29 maart 2024 te zien op Streamz. De jeugd van nu heeft door '#LikeMe' kennis gemaakt met de Nederlandstalige klassiekers uit de tijd van hun ouders en weet generaties te verbinden met bewerkingen van heel wat Vlaamse en Nederlandse klassiekers. Verdere hoofdrollen zijn doorheen de vier seizoenen weggelegd voor Lotte De Clerck, Sali Haidara, Joey Kwan en Danny Dorland.

'De Gebroeders Schimm'
Nu op Streamz

Last van spoken, klopgeesten of paranormale pest? De Gebroeders Schimm helpen je uit de nood. Waar monsters op de loer liggen, komen deze professionele spokenjagers in actie. Ze vangen alle griezels en sluiten ze voorgoed op, in de kast, kelder, of onder het bed. Tot ze dankzij het eigenzinnige meisje Lilith een nieuw bovennatuurlijk verschijnsel op het spoor komen. Samen met Lilith en haar vrienden gaan de Gebroeders Schimm het gevaarlijkste monster uit hun hele carrière te lijf, het monster dat zich in ieder van ons schuilhoudt.

Naast de broers Michael en Andrew Van Ostade ('Zillion'), die de film ook samen regisseerden, zijn de hoofdrollen weggelegd voor Tine Embrechts ('BIM'), Sven De Ridder ('#LikeMe'), nieuwkomer Eva Luna Van Hijfte ('Hawa & Adam')… en tal van spoken en monsters.

'Mijn Vader is een Saucisse'
Nu op Streamz

De twaalfjarige Zoë is beste maatjes met haar vader. Wanneer Pap in een bevlieging zijn baan van bankier opgeeft en besluit om acteur te worden, komt het tot een ruzie tussen Zoë's ouders. Ze is de enige die gelooft dat haar vader een supergoed acteur zou kunnen worden...

'Mijn Vader is een Saucisse' is een heerlijke feelgoodfilm met een hoekje af, die gaat over een prettig gestoorde familie en de unieke band tussen een vader en zijn dochter. Regisseur Anouk Fortunier ('Drôle d’oiseau') vindt met de hulp van een geweldige cast, waaronder Savannah Vandendriessche ('Rosie & Moussa'), Johan Heldenbergh ('De Twaalf') en Hilde De Baerdemaeker ('De Kraak') precies de juiste toon, vol humor en begrip.

Voor de tieners in huis

'Love Me' - seizoen 3
Vanaf 21 maart 2024 op Streamz

Na haar opvallende verschijning in 'Ex On The Beach: Double Dutch' is Ellen vastberaden een nieuwe weg in te slaan. Met de hulp van TAGMAG Insider en wingman Martijn Spaepen begint ze haar zoektocht naar ware liefde. Ellen, die nog nooit een serieuze relatie heeft gehad, stelt zichzelf de vraag: zal ze na dit avontuur eindelijk de juiste jongen vinden?

'Alex Rider' - seizoen 3
Vanaf 5 april 2024 op Streamz

Menig millennials en Gen Z'ers zijn opgegroeid met de Rider-franchise die auteur Anthony Horrowitz publiceerde tussen 2000 en 2020. Alex (Otto Farrant) ontdekt dat zijn oom Ian is verongelukt, en wordt hij vervolgens ingehuurd door de 'MI6' om zijn ooms laatste missie tot een goed einde te brengen. Ian wordt de jongste spion ooit en krijgt de opdracht om miljonair Herod Sayle te gaan onderzoeken, en dan vooral één van diens technologische innovaties: een computer die 'Stormbreaker' heet.

In het derde seizoen komen er heel wat nieuwe personages ten tonele zoals Sofia Helin ('The Bridge') als Julia Rothman, een rijke weduwe die samenwerkt met de duistere organisatie Scorpia, Shelly Conn ('Bridgerton') als Laura Kellner, een nieuwe politica die de zaken wil opschudden bij het Departement Speciale Operaties, Kevin McNally ('Pirates of the Caribbean') als Max Grendel, een senior lid van Scorpia en Jason Wong ('Dungeons & Dragons: Honor Among Thieves') als Nile, een moordenaar van Scorpia en Rothmans aanvalshond.

Nostalgische jeugdreeksen

'Spring' - seizoen 2 t.e.m. 5
Vanaf 14 maart 2024 op Streamz

'Spring' gaat over een groep jongeren die zichzelf en de wereld ontdekken in en rond dansschool Spring! De meisjes houden van dansen, fotografie en mode. De jongens houden van stevige muziek. Liefde, vriendschap maar ook competitie zijn belangrijke thema's in de reeks. Maar vriendschap overwint alles en uiteindelijk komt alles goed.

De Ketnet-reeks was een springplank voor de carrières van heel wat jonge talenten. De cast barstte namelijk van het talent met onder andere Jelle Cleymans, Damian Corlazzoli, Anneleen Liégeois, Cara Van der Auwera, Steven Bossuyt, Sofie Van Moll, Jenna Vanlommel, Kobe Van Herwegen, Véronique Leysen, Timo Descamps, Tatyana Beloy, Daphne Wellens, Daphne Paelinck, Zohra Aït-Fath, Herman Boets, Annemarie Picard en Mieke Bouve.

'Spring' werd oorspronkelijk op Ketnet uitgezonden van 2002 tot 2008, maar blijft razend populair. Vlaamse millennials delen een uitgebreide woordenschat ontleend aan de reeks (denk aan 'sharktime' of 'zappen') en een collectief trauma dat zich uit in een trieste blik wanneer de naam 'Maggie' valt. Het eerste seizoen is reeds te zien op Streamz en belandde meteen in de top 10 van het moment. Seizoen 2 tot en met 5 zijn vanaf 14 maart ook te zien op de Vlaamse streamingdienst.

'Amika'
Nu te zien op Streamz

Vier seizoenen lang volgt de reeks het reilen en zeilen op de manege van de rijke familie De La Fayette, met de witte hengst Amika in de titelrol. Merel de Ridder, gespeeld door Moora Van der Veken ('Alter Ego'), wilt dolgraag de nieuwe stalhulp worden op manege 'De Paardenhoeve'. Haar vader verbiedt het, want sinds haar moeder verongelukte tijdens het paardrijden heeft hij een hekel aan Merels lievelingsdier. Achter zijn rug solliciteert ze toch en wordt ze aangenomen. Ze ontdekt op de manege een afgelegen stal en krijgt een hechte band met Amika, het paard dat daar wordt verstopt en bestempeld wordt als onhandelbaar. Maar Merel krijgt een hechte band met het paard.

De Vlaamse jeugdserie werd oorspronkelijk uitgezonden op Ketnet van 2008 tot 2011 en behoort tot het collectieve geheugen van een generatie. Hoofdrollen waren weggelegd voor Moora Van der Veken ('Alter Ego'), Niels Destadsbader ('F.C. De Kampioenen'), Véronique Leysen ('Spring'), Debbie Crommelinck ('Chantal'), Gregory Van Damme ('Lisa'), Marc Coessens ('Danni Lowinski') en Veerle Eyckermans ('De Zonen van Van As').

'W817'
Nu te zien op Streamz

In de Kentet-reeks 'W817' wonen vijf jonge volwassenen samen, elk op zoek naar hun eigen weg in de wereld. Steve Mertens (Gevort Deploige) en Birgit Baukens (Kadèr Gürbüz) te gaan samenwonen in een huis gevestigd te Wijk 8, nummer 17. Ze nemen nog enkele roommates in huis waaronder Birgits ex-vriend Tom Derijcke (Danny Timmermans), feestbeest Zoë Zonderland (Britt van der Borght) en computernerd Akke Impens (Arno Wade). Aangevuld met de hyperactieve dochter van hun huisbaas, Jasmijn De Ridder (Aagje Dom), vormen ze al snel een gekke maar hechte vriendengroep. Later vervoegen ook Akkes beste vriend, Carlo Stadeus (Jenne Decleir), en de dochter van de nieuwe huisbaas, Kim De Hert (Kalina Malehounova), de bonte groep.

Je zou 'W817' kunnen omschrijven als dé Vlaamse coming-of-age reeks. De jeugdreeks stond erom bekend taboes te doorbreken en wist gevoelige en ernstige verhaallijnen moeiteloos te mengen met een luchtige toon en humor.


TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Special Forces' (VTM)

Na de opdracht in de oceaan volgt een onverwachte uitdaging: de 'milling'. De rekruten moeten een zware drill ondergaan en vervolgens twee minuten boksen tegen een SF-instructeur. Het brengt heel wat emoties en agressie naar boven, maar één rekruut voelt zich op zijn gemak. Bij een krachtige waterval bekruipt hen opnieuw de angst voor water en moeten ze twintig meter omhoog klimmen langs een gladde rotswand.

'Special Forces', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 16:10
    On The Wing
    06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  • 16:00
    Radio 1: De wereld vandaag
    07:30
    Ketnet Junior
  • 16:30
    Rox
    05:00
    Geen uitzending
  • 16:05
    Superstore
    05:30
    Geen uitzending
  • 16:10
    Pech Onderweg
    02:25
    Geen uitzending
  • 15:15
    Set Up
    09:15
    Geen uitzending
  • 16:10
    All New Traffic Cops
    09:15
    Geen uitzending
  • 16:00
    Beverly Hills, 90210
    16:15
    The X-Files
  • 16:10
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 15:50
    Achter de schermen
    04:50
    Geen uitzending
  • 16:00
    CSI: Miami
    02:35
    Neighbours: A New Chapter
  • 16:10
    World's Most Dangerous Prisoners
  • 16:10
    Tattoo Fixers on Holiday
    02:45
    Geen uitzending
  • 16:25
    History's Greatest Escapes with Morgan Freeman
  • 15:00
    Herhalingslus
    08:00
    Wijzer Wonen
  • 16:35
    De ambachter
    06:00
    Lovely Day
  • 16:25
    Guillaume's Paris
  • 15:25
    Premier League
    02:00
    MotoGP
  • 16:10
    Midsomer Murders
    02:00
    Beyond Paradise
  • 16:10
    Out of Office
    01:33
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 16:35
    De Verandering
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 15:57
    De gouden daalder
    02:13
    Dichter bij Anne Frank