'Generation M: The Story Of My Life' brengt een innovatief online programmaformat voor jongeren

maandag 27 december 2021

In de gloednieuwe innovatieve VRT NU Original 'Generation M: The Story Of My Life' komen fictie en talkshow samen. De reeks vertelt het waargebeurde verhaal van twee jongeren, die worstelden met de gevolgen van anorexia en van een ongeval onder invloed van drugs.

Stukken uit hun leven zijn samen met hen gereconstrueerd en nagespeeld in straffe jongerenfictie. In de zetel bij Dorianne Aussems vertellen ze verder over wat er net te zien was. Hoe het zo ver kon komen, over de valkuilen van social media of foute vrienden. En bij wie en waar ze moed en hoop vonden en er uiteindelijk uit geraakten.


Naast de hoofdrolspelers nodigt Dorianne vrienden, familie, lotgenoten en experten uit die het verhaal van hun leven helpen omkaderen. Om deze thema's waar jongeren vandaag mee worstelen bespreekbaar en toegankelijk te maken werken VRT NU en MNM samen met het educatief platform ED TV.

'Soms kan één bepaalde gebeurtenis je leven compleet omgooien. Je bent dan ineens niet meer de persoon die je al zo lang gewoon bent. Zowel Samy als Kato zijn twee mensen die allebei serieus door elkaar zijn geschud, maar elk op hun manier erin slaagden om recht te staan en zichzelf terug te vinden, in een wijzere versie dan ooit. Het is ongelooflijk om hen zo open te horen praten over iets dat hen ooit zo verdrietig en pijn heeft gedaan. De dingen die zij daar toen uit leerden, kunnen jou vandaag misschien helpen. Zelfs als je nog maar een minuut naar hen aan het kijken bent, ga je geïnspireerd raken door hun echtheid. En dat kunnen we allemaal wat meer gebruiken in het leven', vertelt Dorianne Aussems.

'Generation M' is een interactieve radiotalkshow, met de focus op jongeren. Jongeren kunnen on air vrij praten over hun gevoelens en ervaringen. Het programma doorprikt taboes, zoomt in op maatschappelijke thema’s, maar gaat vooral op zoek naar jongeren hun stem. En nu komt 'Generation M' voor het eerst naar het scherm op VRT NU. Met 'Generation M: The Story Of My Life' breidt VRT NU opnieuw haar aanbod voor jongvolwassenen uit. Daarnaast zijn tijdens de kerstvakantie ook reeksen als 'Match', 'Normal People', 'We Are Lady Parts', 'Nudes' en 'Sort Of' exclusief op VRT NU te vinden. In de paasvakantie lanceren VRT NU en MNM nieuwe afleveringen van 'Generation M: The Story Of My Life'.

Kerst als winters decor voor de eerste twee moedige verhalen
Tijdens de kerstvakantie zien de eerste twee verhalen het levenslicht. Samy en Kato gunnen de jongeren als eersten een blik in hun leven en nemen ook zelf het woord bij Dorianne.

Het verhaal van Kato Marynissen (21)
Van kindsbeen af werd Kato geconfronteerd met kwetsende opmerkingen over haar gewicht. Wanneer ze echter op haar tiende werd getroffen door lymfeklierkanker werd ze aangemoedigd genoeg te eten om voldoende sterk te zijn om de kanker te overwinnen. Het opzet slaagde maar ook het gewicht werd opnieuw mikpunt van spot. Na talloze bemerkingen over haar gewicht in combinatie met een tomeloze honger naar perfectie, besloot Kato zelf de controle in handen te nemen. Ze begon geestdriftig calorieën te tellen en extreem te sporten in de hoop op die manier te kunnen voldoen. Gelukkig had haar omgeving sneller dan zijzelf door wat er aan de hand was en liet ze zich opnemen om te worden behandeld voor anorexia nervosa. Na een lang en hard gevecht zei Kato haar eetstoornis vaarwel.

Het verhaal van Samy Meziani (28)
Acht jaar geleden stapte Samy Meziani (28) na een wild feestje in de wagen bij zijn beste vriendin die goedgemutst maar beschonken het stuur nam. Ze kregen een ernstig verkeersongeval waarbij Samy zijn arm verloor. Na een maandenlange revalidatie gaf Samy zijn leven een nieuwe wending door studies voor leerkracht aan te vatten. Inmiddels haalde hij zijn diploma en combineert hij zijn taak als lesgever met het geven van lezingen over de gevaren van dronken rijden.

'Generation M: The Story Of My Life', vanaf nu op VRT NU.

Het programma is een samenwerking tussen VRT NU, MNM en ED Tv. Het format werd bedacht door ED TV.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Ons huis/nieuw huis' (Eén)

Frédéric en Ilse wonen als nieuw samengesteld gezin in Millen, Riemst. Dat doen ze in Frédérics ouderlijk huis, vroeger een gekende buurtwinkel. Maar alle kinderen zijn het huis uit en dat is nu dus veel te groot. Frédéric wil het opsplitsen in twee appartementen en daar zijn oude dag doorbrengen. Maar Ilse is als de dood voor verbouwingswerken en al het stof dat dit met zich meebrengt. Zij voelt meer voor een splinternieuw, kraaknet en instapklaar appartement. Het wordt geen eenvoudige opdracht voor Ken en Kristien.

'Ons Huis/Nieuw Huis', om 20.45 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 06:00
  radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  09:00
  Lentebeelden
 • 00:00
  Canvaslus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 07:01
  Bob de Bouwer
  07:11
  Sarah doet yoga
 • 06:50
  Maya de Bij
  07:05
  Flin & Flo
 • 03:05
  Geen uitzending
  07:35
  Extreme Cake Makers
 • 01:05
  Geen uitzending
  11:30
  Sturm der Liebe
 • 01:25
  Geen uitzending
  14:20
  NYPD Blue
 • 22:00
  Wordt aangekondigd
 • 06:00
  Joe
  09:30
  Geen uitzending
 • 05:00
  Geen uitzending
  09:20
  Sportfood
 • 05:00
  Geen uitzending
  08:25
  Bones
 • 05:00
  Geen uitzending
  08:45
  Criminal Confessions
 • 05:00
  Geen uitzending
  08:40
  Tweedehands deluxe
 • 07:00
  Nuances
  07:30
  De Sterrenkaart
 • 06:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 07:00
  Goeiemorgen Morgen
  08:00
  al-1-maar-hits!
 • 07:03
  Hobbyklus
  07:23
  Roger
 • 07:00
  De Koepelzaal
  14:00
  De Koepelzaal Live
 • 07:00
  Kantine
  07:55
  Tennis: Rome Internazionali BNL d'Italia 2023
 • 06:50
  Father Brown
  07:35
  The Larkins
 • 06:45
  American Pickers
  07:35
  Shipping Wars
 • 07:00
  NOS Journaal
  07:11
  Goedemorgen Nederland
 • 07:00
  NOS Journaal met gebarentaal
  07:15
  NOS Journaal
 • 07:04
  Samson en Marie
  07:07
  Zin in Zappelin