'Expeditie Robinson 2006' : de kandidaten

donderdag 7 september 2006

Dit jaar zal 'Expeditie Robinson' een strijd zijn tussen de Nederlandse vrouwen tegen de Vlaamse mannen. En dit zijn de 16 kandidaten voor deze expeditie.

<


STRONG>De 8 Vlaamse mannen

Lenny Janssens uit Temse
Met welk idee ga je het eiland op?
"We zien wel. Wat komt dat komt. We maken er het beste van, maar ik ben een winnaar."

De 24-jarige Lenny uit Temse verdient de kost als politieman bij de interventiedienst, waar hij snelle tussenkomsten behandelt: van ongevallen, over burenruzies tot moorden. Hij heeft in zijn job geleerd dat veel problemen met praten opgelost kunnen worden en deze sociale vaardigheid zou hem tijdens de expeditie goed van pas kunnen komen. Maar Lenny's grootste troef is wellicht het feit dat hij goed overweg kan met de hengel. Vissen is een van zijn grote passies. Als het van hem afhangt, zullen de Vlamingen nooit honger lijden.

Matthijs Leenknegt uit Wevelgem
Met welk idee ga je het eiland op?
"Emotioneel en sociaal ga ik niet onderuit, nu nog zien dat ik tegen de honger kan."

Matthijs is 26 en woont in Wevelgem. Hij werkt als docent sociale vaardigheden in het middelbaar onderwijs, maar voelt zich meer een entertainer dan een leraar. Hij is een echte groepsmens en is zeer sociaal in de omgang. Dat zijn zijn wapens om het ver te schoppen in Expeditie Robinson, want hij moet het niet hebben van zijn fysieke kracht. Naast lesgeven is muziek zijn grote passie. Het is dan ook niet verwonderlijk dat hij zijn gitaar meeneemt naar Panama.

Werner Leysen uit Brasschaat
Met welk idee ga je het eiland op?
"Ik maak er het beste van op alle vlakken en zet door!"

Werner is een 33-jarige choreograaf uit Brasschaat. Hij runt zijn eigen dansacademie en het leiding geven zit hem in het bloed. Toch is hij niet van plan om zich meteen te profileren. Een bewuste zet om ver te geraken in de expeditie. In zijn dansopleiding heeft Werner geleerd om door te gaan tot het einde en hij begint dan ook met bakken doorzettingsvermogen aan dit grote avontuur. Zijn andere troeven zijn zijn goede fysiek en en zijn zelfverzekerdheid.

Curd Velghe uit Harelbeke
Met welk idee ga je het eiland op?
"Een unieke levenservaring meemaken en vooral mijn grenzen hertekenen."

De 40-jarige Curd is de trotse eigenaar van een goed draaiende slagerij in Harelbeke. Hij klopt zeer lange dagen, maar vindt dat helemaal niet erg. Werken is voor Curd genot en amusement. Het grote minpunt van zijn drukke professionele agenda is dat hij nauwelijks tijd heeft voor zijn gezin. Curd wil voor zichzelf ontdekken of hij extreme situaties emotioneel aankan en het is voor deze vlotte babbelaar een echte uitdaging om zonder planning te leven.

Ignazio De Nicolo uit Maasmechelen
Met welk idee ga je het eiland op?
"Om de finale te halen."

Ignazio is met zijn 48 jaar de oudste deelnemer aan de expeditie. Werkte hij in een vorig leven als mijnwerker, vandaag is hij ook vaak onder de grond te vinden … als speleoloog. Laat er geen twijfel over bestaan dat Ignazio een boontje heeft voor de natuur, waar hij rustig wordt en zich vrij voelt. Zijn vrijheid is hem trouwens heilig.
Ignazio windt er geen doekjes om dat hij er alles aan zal doen om Expeditie Robinson te winnen: manipuleren, komedie spelen, complotten smeden. Voor hem zijn alle middelen geoorloofd om zijn doel te bereiken.

Koen Deloose uit Antwerpen
Met welk idee ga je het eiland op?
"Het leven is altijd al vrij easy gegaan. Ik zou nu eens echt een uitdaging met mezelf willen aangaan en herbronnen."

De Antwerpenaar Koen is 40 en leidt een succesvolle zaak in zitzakken. Hij is 'een selfmade man' die met volle teugen geniet van zijn verworven luxe, maar het niet onder stoelen of banken steekt dat hij er hard voor heeft gewerkt. Koen is een man met een mening en laat die klaar en duidelijk horen. Koen windt er geen doekjes om dat hij heel graag vrouwen ziet en goed met hen overeen komt. De belangrijkste vrouw in zijn leven is zijn driejarig dochtertje. Aan haar en voor zichzelf wil hij bewijzen dat hij ook kan leven zonder de luxe die hij normaal gewend is.

Frederik De Man uit Roeselare
Met welk idee ga je het eiland op?
"Mezelf trots maken en winnen. Koste wat het kost."

Frederik is 19 jaar. Hij woont in Roeselare en studeert sociologie aan de universiteit van Gent. Dat hij de benjamin van de groep is, zal hem worst wezen. Frederik bruist immers van zelfvertrouwen, branie, lef én ambitie. Hij grijpt alle kansen die hij krijgt en is competitief ingesteld. Winnen is zijn doel. De ouderen zijn gewaarschuwd…
Voor Frederik is het een grote uitdaging om zich over te geven aan de natuur en te leven zonder structuur…

Bert Selleslags uit Bazel
Met welk idee ga je het eiland op?
"Proberen te winnen, mezelf sociaal proberen te handhaven en een ervaring meemaken voor het leven."

Voor de 35-jarige Bert uit Bazel is Expeditie Robinson dé realisatie van een jongensdroom en dé kans om er eens voor een lange periode uit te zijn. Hij is al tien jaar druk bezig als huisarts en dat laat zich voelen. Bovendien is het voor Bert een verfrissend vooruitzicht om zonder strakke planning te leven. Hij heeft alvast een strategie om het lang uit te houden in Panama: zich koest houden in de groep.

De 8 Nederlandse vrouwen

Michelle Hendrikx uit Landgraaf
Met welk idee ga je het eiland op?
"Met het idee dat ik er sowieso sterker uitkom, maar het zal ongelooflijk zwaar zijn."

Michelle is 20 en studeert management. Deze knappe brunette uit Landgraaf is technischer aangelegd dan de gemiddelde vrouw en ze is vastbesloten om tijdens de expeditie letterlijk de handen uit de mouwen te steken: hutten bouwen, eten zoeken,…
Voor Michelle is Expeditie Robinson vooral een sociale test, want ze heeft de neiging om iedereen naar haar pijpen te laten dansen. Door haar onzekerheid komt ze vaak arrogant over.

Olga Urashova uit Hoofddorp
Met welk idee ga je het eiland op?
"Zal ik het halen? Ben ik er geschikt voor? Waar liggen mijn grenzen? Ben ik sterk genoeg?"

Lang blond haar, de perfecte vormen en een sexy uitstraling. Dat is Olga in een notendop. Dit 25-jarig glamourmodel verhuisde zes jaar geleden van Siberië naar Nederland en bouwde vervolgens een succesvolle carrière uit. Ze werd vorig jaar verkozen tot playmate van het jaar en prijkte al drie keer op de cover van blootbladen.
Olga wil tijdens de Expeditie bewijzen dat ze zonder luxe kan overleven en geen 'leeghoofd' is. Ze neemt geen blad voor de mond, is recht voor de raap, opgewekt en grappig.

Patricia Langius uit Zaandam
Met welk idee ga je het eiland op?
"Ik zie het wel. Het lijkt mij gewoon de uitdaging van mijn leven."

De 28-jarige Patricia uit Zaandam werkt sinds jaar en dag als havenarbeidster. Ze voelt zich als een vis in het water in deze best wel ruwe werkomgeving. Patricia is nu eenmaal geen vrouw-vrouw, maar een jongedame die graag de handen uit de mouwen steekt en zweert bij de directe aanpak. Ze heeft haar hart op de tong en als het niet klinkt dan botst het. Patricia kan niet tegen gezeur en mensen met een negatieve ingesteldheid.

Saron Kovacevic-van Emden
Met welk idee ga je het eiland op?
"Hoe laag kan je fysiek gaan en hoe werkt zo'n situatie psychisch op iemand in."

Saron is 32 jaar, werkt als griffier en woont in Amsterdam. Ze is geen survival-chick: haar fysiek laat te wensen over, haar gewrichten zijn stram én ze houdt niet van vieze dieren. Ze omschrijft zichzelf als een druk persoon, die zich graag laat gelden.

Susanna Pronk uit Haastrecht
Met welk idee ga je het eiland op?
"Een goed gevoel."

De 38-jarige Susanna verdient de kost als vuilnisvrouw. Ze steekt graag de handen uit de mouwen en is er heilig van overtuigd dat je met een positieve ingesteldheid en humor ver komt in het leven. En dus ook in Expeditie Robinson. Susanna is er niet de vrouw naar om zich in een hoekje te laten drummen en om conflicten uit de weg te gaan. Aan schijnheilig gedoe heeft ze een hekel…


Linda van Eijk uit Almere
Met welk idee ga je het eiland op?
"We gaan er een spannend en gezellig avontuur van maken met z'n allen, maar ik wil/ga winnen."

Linda uit Almere is 23 jaar en tennislerares. Ze heeft een sterke wil en kan kattig uit de hoek komen. Winnen is voor haar zeer belangrijk. Haar doelstelling is doorgaan tot het lukt, ook al betekent dit dat ze complotten moet smeden en tactisch moet stemmen…

Wietske de Meer uit Zwolle
Met welk idee ga je het eiland op?
"Geen flauw idee. Ik kan hulpvaardig zijn, maar ook leiding geven. En ik kan vooral voor gezelligheid zorgen."

Wietkse is 41 jaar en werkt in Zwolle als nagelstyliste. In de vrije tijd is ze de frontvrouw van een bandje en deze leidersrol is haar op het frêle lijf geschreven. Wietske wil bewijzen dat ze ondanks haar lange blonde lokken, zorgvuldig gepolijste nagels en fijne lijntje geen 'poppetje' is en dat ze heel wat in haar mars heeft.

Bernadette Mittendorff-Wieffer uit Borne
Met welk idee ga je het eiland op?
"Ik wil mijn gedachten ordenen en een 'nieuw begin' maken. Weg van alle beslommeringen en doen wat ik m'n hele leven al graag heb willen doen."

De 46-jarige Bernadette komt uit Borne en werkt als medisch secretaresse. Ze heeft een warme uitstraling en is moeder van vijf kinderen. Haar oudste dochter is twee jaar geleden overleden aan een hersentumor en één van haar zoontjes heeft het syndroom van Down. Bernadette weet dus wat incasseren is. Bovendien heeft ze een groot inlevingsvermogen en dat is volgens haar een grote troef om het ver te schoppen in Expeditie Robinson. Maar denk niet dat Bernadette te lief is voor de wereld…

Lees ook :

'Expeditie Robinson 2006' vanaf vrijdag op VTM

DOSSIER: Het televisienajaar 2006

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play4 logo

Vance stuurt McGee, Torres en Bishop naar een internationale top om ervoor te zorgen dat de covidregels er nageleefd worden. Daar ontdekken ze een verband met de moordzaak van een ander NCIS-team.

'NCIS', om 20.30 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 02:30
  Sporza: Tokyo 2020
  07:00
  Okiru
 • 00:00
  Canvaslus
  09:00
  Zomerbeelden
 • 22:00
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 02:55
  Qmusic
  05:35
  Brandweerman Sam
 • 03:15
  Geen uitzending
  07:15
  Achter gesloten deuren
 • 01:10
  Verwacht op VTM 3
  11:05
  Sturm der Liebe
 • 01:20
  Zenderonderbreking
  11:50
  Blue Thunder
 • 20:10
  TV krant VTMKIDS
  05:45
  Thomas de Trein
 • 00:30
  Zenderonderbreking
  06:00
  Joe
 • 01:30
  Geen uitzending
  07:35
  Nuances
 • 02:10
  Geen uitzending
  07:20
  Criminal Minds
 • 03:45
  LOOP Play6
  06:00
  NRJ Get Up
 • 00:50
  Zenderonderbreking
  07:35
  Hello Goodbye NL
 • 03:40
  Bal National
  04:10
  Pasta & Risotto
 • 20:30
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog even soezen
 • 03:54
  Het zelfbouwhuis
  04:16
  Wonen
 • 03:00
  De Koepelzaal
  17:00
  Institutionele Zaken - De Koepelzaal
 • 03:55
  Tennis
  09:35
  Man. City - Sheffield Utd
 • 03:20
  The Last Kingdom
  04:15
  The Trouble with Maggie Cole
 • 03:45
  Storage Hunters
  05:50
  Laugh Out Loud
 • 03:00
  NOS OS Tokio Live
  16:35
  De Geknipte Gast
 • 02:50
  Nieuwsuur
  05:55
  Nederland in beweging
 • 02:48
  TekstTV
  06:30
  Pingu