Exit Sint-Niklaas in 'Mijn Restaurant!'

vrijdag 1 mei 2009

Ruim drie maanden geleden lieten de vijf duo's alles achter om hun eigen restaurant te beginnen. Vandaag werd bekend gemaakt welk duo als eerste zijn deuren moest sluiten. 't Gerecht in Turnhout en La Scène in Sint-Niklaas boksten tegen elkaar op om hun droom te kunnen verderzetten.

D


e kritiek en de vermoeidheid werden Deborah even teveel. Management consultant, Peter De Prins, kwam dus als geroepen. Deborah had opnieuw positieve energie. Blijven stilstaan is hetzelfde als achteruit gaan. Dat hadden ze in Diest ook begrepen. Met een nieuwe dosis moed gingen de zussen er weer tegenaan. In de keuken werd er hard gewerkt om de gerechten een facelift te geven. Met een nieuwe menu en een volle zaal werd het een geslaagde avond. Zelfs de burgemeester kwam dineren in Fleur Delice.

Wendy vond La Scène een zware tegenstander. En over haar man Chris wist ze te vertellen dat hij door zijn arrogantie niet veel fans had. Daarom trok ze zónder hem de straat op om de populariteit van hun restaurant weer op te krikken. Maarten stond nu aan de warme kant van de keuken. Daarmee wou Chris aantonen dat hij meer in z'n mars had. De à-lá-carte bestelling van een aantal klanten was daarvoor het ultieme bewijs.

Ben en Dominique kregen onverwacht bezoek. De management consultant deed ook in restaurant La Scène zijn intrede. Ondertussen was er gewisseld met het personeel. Ze besloten om een tandem van twee chefs te hanteren. Ben kreeg de woorden 'bemiddelende ondersteuner' toegewezen. Ook zij hadden een nieuwe menukaart opgesteld. Het duo had ondertussen een hechte band opgebouwd met hun personeel. Eén van de serveersters had een liedje voorbereid en zong het live in de zaal. Ook kregen ze enkele telefoons om hen succes te wensen.

Ook Ann en Tom werden geobserveerd door Peter De Prins. Zijn besluit over het duo was dat ze heel complementair zijn. Ann werd benoemd tot 'hervormende beslisser'. Ann profileert zich in tegenstelling tot haar compagnon. Tom kon zich niet helemaal vinden in deze commentaar. Zelf vindt hij dat hij zijn mannetje wél kan staan. Toch besloot Tom om de raad van de expert te volgen. Het nieuwe tieneridool kreeg een snelcursus assertiviteit. Dat bleek moeilijker dan gedacht. Sous-chef Kim stond 's ochtends alleen in de keuken. Normaal zou hij hulp moeten krijgen van chef Ann. Maar zij had moeite met het opstaan. Door de laatkomers had Kim het enorm druk. Amper vijf minuten voor de lunch kwam Ann met kleine oogjes opdagen.

In Kortrijk verliep alles erg moeizaam. Het personeel werkt er tot zeventien uren per dag. En die lange werdagen begonnen hun tol te eisen. Een dag verlof was zeker geen overbodige luxe voor de sous-chef. Maar daardoor moest Claudio alles alleen doen. En dat was duidelijk aan zijn humeur te merken. Het gemis van Nicolas in de keuken werd ook door de klanten opgemerkt. Een aantal gasten bleven te lang op hun honger zitten. De verlofdag van sous-chef Nicolas was dus niet onopgemerkt gebleven.

Ben en Dominique beseften dat het wel eens D-day kon zijn. En Wendy haalde nostalgische herinneringen op van de voorbije maanden. Alles moest worden ingeleverd. De boekhouding, de autosleutels en de gsm's werden verzameld. Slechts één duo kreeg zijn spullen terug.

In beide restaurants werd een speech gehouden die misschien wel eens de laatste kon zijn. Net vóór het resultaat kregen de twee genomineerde restaurants elk een veiligheidsagent over de vloer. Deze werd aangesteld om het restaurant, indien nodig, te sluiten.

De afvalrace begon en de zenuwen stonden gespannen. Rani sprak de onomkeerbare woorden uit: 'Het duo dat de deuren achter zich zal moeten dichttrekken is Ben en Dominique.'

Dominique wees de klanten vriendelijk de deur. Ze wou samen met haar personeel de laatste zijn om het restaurant te verlaten. Hiermee moet Oost-Vlaanderen voor het tweede jaar oprij opnieuw als eerste 'Mijn Restaurant!' verlaten.

In Turnhout vond het tegengestelde plaats. Daar werd een groot feest gehouden. Maar iedereen besefte plots hoe zwaar deze wedstrijd was. En er zullen nog drie duo's volgen.

Volgende week moeten de vier overgebleven zaalverantwoordelijken alle restaurants bezoeken. Om ze te observeren, te quoteren en uiteindelijk te nomineren.


DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Op de enorme rommelmarkt van Maastricht zorgen Jacques en Axel voor een 'Tien om te zien'-reünie tussen Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Deze keer staan Anne en Willy niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Anne vormt een duo met Axel, terwijl Willy met Jacques op zoek gaat naar verborgen parels.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 20:10
    Het weer
    02:25
    Journaallus
  • 20:00
    Terzake
    07:30
    Ketnet Junior
  • 20:00
    Geen uitzending
    06:00
    Tik Tak
  • 20:05
    Familie
    05:15
    Geen uitzending
  • 20:00
    Premier League Darts
    03:10
    Geen uitzending
  • 20:10
    The Big Bang Theory
    08:45
    Wordt aangekondigd
  • 19:40
    Top 20 Funniest
    01:15
    Geen uitzending
  • 20:00
    Baywatch
    15:45
    JAG
  • 20:00
    Keeping Up Appearances
    06:00
    Joe
  • 20:00
    De Tafel van Gert
    01:45
    Geen uitzending
  • 19:40
    Bones
    02:05
    ER
  • 19:40
    Borderforce USA: The Bridges
    01:20
    Sydney Harbour Force
  • 19:45
    Chateau Meiland
    02:55
    Geen uitzending
  • 19:45
    Snapped
    05:00
    Geen uitzending
  • 20:00
    Z-Nieuws
    01:30
    Herhalingslus
  • 20:00
    De Hitprofessor
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 19:50
    Ottolenghi's Mediterranean Feast
  • 20:00
    Play Sports Highlights
    01:45
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
  • 20:00
    Murdoch Mysteries
    02:10
    The Change
  • 20:00
    NOS Journaal 20.00 uur
    01:42
    NOS Journaal
  • 19:50
    Met het Mes op Tafel
    01:59
    Nieuwsuur
  • 19:27
    First Dates
    02:36
    Podium Zwart Unplugged