Ex-werkgever van Chris ('Mijn Restaurant!') doet boekje open

maandag 30 maart 2009

Chris en Wendy, het Antwerpse koppel uit 'Mijn Restaurant!', winden er geen doekjes om. Elke week weer laten ze optekenen dat het uitbaten van een eigen restaurant hun grote droom is. Chris vindt ook van zichzelf dat hij voor de restaurantstiel geboren is. Uitspraken die bijzonder pijn doen bij Luc Foqué, een vroegere werkgever van Chris.

E


ind jaren negentig liet Mechelaar Luc Foqué zijn restaurant Marmiet, in het centrum van de stad, over aan zijn hulpkok Chris en diens vrouw Wendy. Chris huurde naast de zaak ook het appartement boven het pand. 'Chris betaalde eerst altijd mooi op tijd de huur', aldus Foqué. 'Maar vanaf de vierde maand weigerde Chris nog langer te betalen'. Luc Foqué liet eerst begaan, maar stelde steeds vaker vast dat Chris zich allerminst professioneel gedroeg. 'Hij sloot de zaak bijvoorbeeld op de avond van 2 januari, een drukke restaurant-avond. En de overname van mijn wijnvoorraad betaalde hij met ongedekte checques.'

De Marmiet, die door Chris en Wendy ondertussen was omgedoopt tot 't Maneblusserke, ging even later failliet. Ook daarmee hebben Chris en Wendy het spel volgens Luc Foqué niet eerlijk gespeeld. 'Op een nacht stond er een bestelwagen en zag ik Chris de hele huisraad, netjes gepakt in dozen, inladen. Heb toen een deurwaarder de feiten laten vaststellen.' Als klap op de vuurpijl diende Chris klacht in tegen Luc Foqué in verband met de gedeeltelijke schuldaflossing die was overeengekomen. Foqué werd veroordeeld voor valsheid in geschrifte.

'Ik ben geen haatdragend persoon. En als Chris en Wendy mij eens op hun kosten uitnodigen in hun restaurant in Turnhout, wil ik zelfs de spons over het verleden vegen', aldus Foqué in Het Nieuwsblad. 'Maar Chris moet ophouden te zeggen dat een eigen restaurant zijn grote droom is en dat hij ervoor geboren is. Hij heeft al eens de kans gekregen.'  Bron: Het Nieuwsblad

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook


Lees ook:
Wendy uit 'Mijn Restaurant!' is dochter van Nigel Williams
Herbekijk Mijn Restaurant

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Uit de Kleren' (foto: VTM 2 - © DPG Media 2021)

Aan de hand van opdrachten en vragen via een scherm leren de kandidaten in 30 minuten elkaar beter kennen. Zullen ze na dat half uur hun kleren weer aantrekken of blijven ze nog wat langer in bed om elkaar nog wat beter te leren kennen? De eerste duo's zijn Tori & Niels, Athita & Dean en Angelo en Femke.

'Uit de Kleren', om 21.45 uur bij VTM.

Dossiers