Ex-Rode Duivel Leo Van der Elst, Bart Kall en verrassingsgast in eerste aflevering 'Wat Een Jaar!'

vrijdag 7 september 2018
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2018

50% quiz, 50% spel en 100% nostalgie: dat is de nieuwe VTM-show 'Wat een Jaar!'. Host Koen Wauters en teamcaptains Nathalie Meskens en Jonas Van Geel keren elke zaterdag samen met twee bekende gasten terug in de tijd, naar een jaar uit het verleden dat ze bewust meemaakten.

Van de outfits en kapsels tot de decors, muziek en beelden: letterlijk alles dompelt hen onder in 'de tijd van toen'. De makers van kijkcijferhit Groeten Uit zorgen zo elke zaterdag opnieuw voor heerlijk nostalgische tv voor het hele gezin. In de eerste aflevering, op zaterdag 8 september herbeleven ex-Rode Duivel Leo Van der Elst en zanger Bart Kaëll het jaar 1986.


Aflevering 1: 1986
Welkom in 1986! Het jaar waarin de wereld kennismaakt met het Oekraïense stadje Tsjernobyl, Crocodile Dundee de bioscopen doet vollopen en een klein Waals meisje het Eurosongfestival wint. Iedereen brult mee met The Final Countdown en mannen dragen nog met trots witte sokken. Maar het is ook hét jaar van Leo Van der Elst, die met z’n ogen dicht het beslissende doelpunt maakt tegen Spanje op het WK en zo ons land voor het eerst richting halve finale stuurt. Ook voor Bart Kaëll is 1986 een jaar om nooit te vergeten, want hij scoort zijn allereerste hit La Mamadora. De ideale gasten dus voor de eerste aflevering van 'Wat een Jaar!'.

Met een 'spritzer' cocktail in de hand, hét sprankelende aperitief van toen, krijgen de teams vragen uit 1986 voorgeschoteld. Hoe heette het personage van Tatjana Simic in de Nederlandse hitserie Flodder? Hoe heette de chimpansee die Michael Jackson overal vergezelde? En hoe keerde de overleden Bobby ook weer plots terug in Dallas? Maar ook het publiek speelt mee in 'Wat een Jaar!', want tijdens de show geven 100 jongeren hun mening over diverse zaken uit het verleden. Voor welke rage uit '86 zouden ze nu gaan: de plopper of de lolobal? Welke hunk doet de jonge meisjesharten nu sneller slaan: Mark Harmon of Jon Bon Jovi? De twee teams moeten de keuzes van de jongeren zo goed mogelijk inschatten om Belgische franken te verdienen.

De finale belooft muzikaal vuurwerk. Koen, Nathalie en Jonas brengen live een unieke medley van 14 hits uit 1986. Hoeveel artiesten kunnen Bart en Leo onthouden en wie zorgt er zo voor dat zijn publieksaanhang met een mooie som geld naar huis gaat? En last but not least… wie belt zo laat nog aan bij Koen in 1986?

'Wat Een Jaar!', vanaf zaterdag 8 september om 20.30 uur bij VTM.

DOSSIER: Najaar 2018: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Echte Verhalen: De Buurtpolitie' - Koen (Andy Peelman) en politiehond Barry in 'Echte Verhalen: De Buurtpolitie' (foto: VTM -  MEDIALAAN 2018)

Terwijl de buurtpolitie een diefstal van dynamiet uit een legerkazerne onderzoekt, wordt het korps ook geconfronteerd met klachten over grondtrillingen in een wijk. De agenten gaan op onderzoek, maar staan voor een raadsel.

'De Buurtpolitie: De Tunnel', film uit 2017 met oa. Andy Peelman, om 20.25 uur op VTM.

Dossiers