Eigen videoreeks voor winnaar van 'njam! zkt Foodie' Joren Loockx

donderdag 24 maart 2022
Foto: njam! - © Studio 100 2022

Op 1 april lanceert njam! een nieuw video format én een nieuw schermgezicht. In 'WeekendProef' luidt foodie Joren Loockx de start van het weekend in met een toegankelijk en overheerlijk recept.

Joren werd verkozen uit honderden foodies uit Vlaanderen en Nederland die zich inschreven voor de 'njam! zkt foodie'-wedstrijd.


Zoektocht naar nieuw talent
Met 'njam! zkt foodie' ging kookplatform njam! op zoek naar nieuw schermtalent. Er werd gezocht naar een foodie die niet alleen goed kan koken, maar ook zeker niet cameraschuw is en anderen kan inspireren om aan de slag te gaan in de keuken. Uit honderden inschrijvingen werden 5 finalisten gekozen om het tegen elkaar op te nemen in een cook-off finale onder het waakzame oog van een professionele jury. Die jury bestond uit topchocolatier Dominique Persoone, njam!-webredactrice Stephanie Bex en de Nederlandse tv-chef Jord Althuizen.

De 5 finalisten kregen de opdracht een eigen gerecht te bedenken op basis van een door de jury gekozen hoofdingrediënt. Om de schermgeschiktheid van de finalisten te testen werden ze één voor één gevraagd om - omringd door een cameraploeg en productieteam – een instruerende kookvideo op te nemen. Vanuit een andere kamer kon de jury het hele opnameproces volgen en de prestaties van alle kandidaten beoordelen. Vervolgens kregen de finalisten de taak om hun gerecht te presenteren aan de jury zodat er ook op smaak beoordeeld kon worden. Tot slot kregen ook de njam!-kijkers inspraak door middel van een online stemronde op de website van njam!.

'WeekendProef' – een eigen online videoreeks voor winnaar Joren Loockx
De 29-jarige Joren Loockx uit Wezemaal viel ontzettend in de smaak bij zowel de jury als de thuisstemmers en werd zo verkozen tot ultieme winnaar van ‘njam! zkt foodie’. Twee weken na de finaledag ging jurylid Stephanie Bex op bezoek bij Joren om hem te verrassen met zijn winst en bekend te maken wat hij nu net gewonnen had: een eigen online videoreeks.

Bij njam! werd een format ontwikkeld dat helemaal past bij de kookstijl van Joren: 'WeekendProef'. Wekelijkse online-video's vol recepten die niet enkel weekend proof zijn, maar vooral ook zin geven om zelf te proeven. Vanaf 1 april lanceert njam! elke vrijdag een nieuwe aflevering van 'WeekendProef' op haar online kanalen.

'Met zulke echte foodies als kandidaten had ik niet verwacht dat ik de uiteindelijk winnaar zou zijn. Zelden ben ik zo hard verrast geweest als toen Stephanie en de hele crew me stonden op te wachten met het nieuws dat ik het gezicht wordt van''WeekendProef'', vertelt Joren Loockx, winnaar ‘njam! zkt foodie’.


Over Joren Loockx
In het dagelijkse leven is Joren leerkracht in het basisonderwijs. Al heel zijn leven is hij gebeten door twee microben: sport en eten. Van kleins af aan is hij daar ook mee bezig. Helpen in de keuken bij de grootouders en bij het gezin thuis was wekelijkse kost. Chocomousses, cakes en andere zoetigheden waren zijn eerste probeersels onder het liefkozende oog van zijn mama. Zijn passie voor eten en koken is doorheen de jaren niet veranderd. Weekendavonden staan in het teken van het ontdekken van nieuwe restaurantjes en smaken. Daarnaast staat hij zelf erg graag achter de kookpotten om zijn familie en vrienden te verwennen. Comfort food staat dan vaak op het menu. Kortom, zijn keuken is helemaal 'WeekendProef'!

'WeekendProef', elke vrijdag een nieuwe video op het YouTube-kanaal, Facebook-pagina en Instagram van njam!


DOSSIER: Voorjaar 2022: alle plannen, alle zenders (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Liefde voor Muziek' - Susan & Freek (VTM)

Vandaag staat het charmantste koppel uit Nederland centraal: Suzan & Freek. Bij hun vorige deelname in 2022 wisten ze menig Vlaams hart te veroveren en ook deze keer leggen ze hun ziel bloot. In ruil voor zoveel openheid krijgen ze wondermooie versies van hun nummers te horen die hen meermaals tot tranen toe weten te ontroeren.

'Liefde voor Muziek', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 15:20
    Baptiste
    06:00
    Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
  • 13:30
    Ketnet Junior
    12:30
    Lentebeelden
  • 15:25
    Samson & Marie ijsjestijd
    05:00
    Geen uitzending
  • 15:10
    The Good Doctor
    05:30
    Geen uitzending
  • 15:10
    GPs: Behind Closed Doors
    02:30
    Geen uitzending
  • 14:40
    A Murder to Remember
    09:00
    Geen uitzending
  • 15:05
    Top Gear
    09:10
    Geen uitzending
  • 15:25
    Beverly Hills, 90210
    02:30
    The X-Files
  • 15:00
    Geen uitzending
    06:00
    Joe
  • 15:15
    Two and a Half Men
    04:50
    Geen uitzending
  • 15:10
    Cold Case
    02:15
    Neighbours: A New Chapter
  • 14:50
    Listing Impossible
    02:15
    Backroad Truckers
  • 15:20
    The Block NZ
    02:20
    Geen uitzending
  • 15:00
    Snapped
    05:00
    Geen uitzending
  • 15:00
    Herhalingslus
    20:00
    Z-Nieuws
  • 15:15
    Gevelrenovatie met roger
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 15:10
    Ainsley Eats The Streets
    02:00
    Roger van Damme: Bakken
  • 15:10
    Premier League
    03:35
    Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
  • 14:55
    Father Brown
    02:30
    Grantchester
  • 15:21
    NOS Journaal
    05:55
    Nederland in Beweging
  • 15:05
    De Hofbar
    07:00
    NOS Journaal met gebarentaal
  • 15:27
    Stop!
    02:01
    Schiffmacher's Legacy