En plant 'knutselprogramma' in het najaar

vrijdag 27 april 2012

In het najaar is op En het nieuwe programma 'Fabriek Romantiek' te zien. Dat schrijft Het Nieuwsblad. 'Fabriek Romantiek' wordt een lifestyleprogramma gemaakt door Hotel Hungaria. Dat productiebedrijf maakt voor En ook de succesvolle programma's 'Dagelijkse Kost' met Jeroen Meus en 'Groenland' met Bartel Van Riet.

Het nieuwe programma 'Fabriek Romantiek', dat dit najaar op Eén zal te zien zijn, draait ondermeer om naaien, breien én alles wat met knutselen en binnenhuisinrichting te maken heeft. In Het Nieuwsblad bevestigt VRT-woordvoerder Björn Verdoodt de plannen voor het programma. 'Het wordt een programma om van te genieten met tips om je huis op te fleuren.'


'Fabriek Romantiek' is op dit moment nog maar en werktitel, maar het opzet is alvast duidelijk. Net zoals eerst koken, daarna bakken en nog later de tuin weer hippe onderwerpen in tv-programma's werden, wil Eén nu hetzelfde bereiken met knutselen. Wie het programma zal presenteren, is nog niet geweten, maar de productie is alvast op zoek naar iemand die een passie voor het onderwerp heeft.

Productiehuis Hotel Hungaria is er van overtuigd dat Vlaanderen klaar is voor een hip programma over knutselen en alles wat daarrond hangt. 'Dit programma draait rond vintage, knutselen en frutselen. Wij vatten het samen met trendsettend genieten', zegt een medewerker in Het Nieuwsblad.

Eén zal alvast niet alleen op het onderwerp inzetten. Ook VIJFtv en vtm hebben productiehuizen gevraagd om een programma rond hetzelfde concept te ontwikkelen. Het ziet er dus naar uit dat knutselen binnenkort het nieuwe koken of tuinieren wordt. Op televisie dan toch...

Bron: nieuwsblad.be

DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier
hotelhungaria

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Canvas logo

Elke stad heeft pendelaars die elke dag naar de stad trekken, maar er zijn nog onverwachte pendelaars: wilde dieren die elke dag de stad intrekken op zoek naar voedsel. In deze aflevering ontdekken we dat deze dieren om te overleven met n poot in de wildernis moeten staan en met de andere in de stad. Voorbeelden hiervan zijn de zwartvoetpingun, het nijlpaard en de zwarte beer.

Driedelige BBC-natuurdocumentairereeks waarin onze steden bekeken worden vanuit het perspectief van de (wilde) dieren die erin leven.

'Wild Metropolis', om 21.05 uur op Canvas

Dossiers