Een nieuw seizoen 'Villa Vanthilt' vanaf maandag op En

zondag 30 mei 2010

Op maandag 31 mei opent Marcel Vanthilt de deuren van zijn nieuwe villa in 'Villa Vanthilt' op En. Tien weken lang ontvangt hij er boeiende praatgasten en artiesten; de eerste vijf weken vanop het Kolonel Dusartplein in Hasselt, daarna vanop de Grote Markt in Kortrijk.

Een driehonderdtal boeiende gasten, twee bruisende steden, elke dag helemaal live uitzenden en een prettig gestoorde presentator; alle elementen die van Villa Vanthilt vorig jaar een succes maakten, komen terug in het tweede seizoen. Al zijn er ook dingen die veranderen. De villa waarin het hele spektakel zich afspeelt, bijvoorbeeld.

Een gloednieuwe villa
Eind vorig jaar schreven Eén en de makers van 'Villa Vanthilt' een ontwerpwedstrijd uit voor een nieuw vakantiehuis voor Marcel Vanthilt. Driehonderd ontwerpen bereikten de redactie. Studenten architectuur, leerlingen van tekenscholen, maar ook professionele architecten en reclame- en ontwerpbureaus gaven de villa een nieuwe look.

Uit de driehonderd voorstellen koos de jury het ontwerp van Xavier De Graeve, een 47-jarige ontwerper en setdresser uit Antwerpen. Xavier haalde zijn inspiratie op de kermis, zijn favoriete plek op aarde, en tekende een botsautokraam voor 'Villa Vanthilt'. Een ontwerp boordevol energie en rock-’n-roll, net als Marcel Vanthilt zelf.

De plannen voor het winnende ontwerp: een botsautokraam
Vijf maanden later is het ontwerp werkelijkheid geworden. Het botsautokraam staat overeind op het Kolonel Dusartplein en oogt ronduit indrukwekkend. De studio is 26 bij 13 meter groot en 7,5 meter hoog. Elke toeschouwer kan de gesprekken perfect volgen door de grote ramen en op het scherm naast de villa. Voor de muzikale acts gaat het zeildoek open en weerklinkt de muziek over het hele plein. Wie deze zomer een bezoek brengt aan Hasselt of Kortrijk, zal niet naast 'Villa Vanthilt' kunnen kijken.

300 gasten
Marcel Vanthilt kreeg vorig jaar in 'Villa Vanthilt' bijna driehonderd gasten over de vloer. Die waren goed voor een zomer vol levendige gesprekken, het handelsmerk van de presentator. Marcel praat graag met mensen en mensen praten graag met Marcel. En dat zal deze zomer niet anders zijn. Iedereen die een boeiend en actueel verhaal heeft, zal te gast zijn in 'Villa Vanthilt'.

Vooral bekende gasten uiteraard, maar ook onbekende. Net als vorig jaar plukt Marcel elke ochtend iemand uit de krant, nodigt hem ’s avonds uit in zijn villa en laat hem zijn verhaal vertellen: een schreeuwende supporter die toevallig op één foto staat met Tom Boonen, een man die voor zijn tachtigste verjaardag uit een vliegtuig is gesprongen, een fanfare die een festival in Denemarken gewonnen heeft of een vrouw die een oplossing heeft gevonden voor Brussel-Halle-Vilvoorde.

Ook het webcamgesprek, vorig jaar een groot succes en ondertussen opgepikt door andere programma’s, krijgt opnieuw een prominente plaats in 'Villa Vanthilt'. Qatar, China, Australië en Nieuw-Zeeland, maar ook het WK in Zuid-Afrika, het tennistoernooi van Wimbledon en de wereldtentoonstelling in Sjanghai komen daardoor plots heel dichtbij.

En naar goede jaarlijkse traditie wordt het programma afgesloten met een sterke muzikale slotact. Van Tom Dice over Vaya Con Dios tot Admiral Freebee. Met af en toe een verrassende internationale act er bovenop. Er zal 49 keer muziek zitten in 'Villa Vanthilt' en de toeschouwers op het plein zullen er meer dan ooit van kunnen genieten.

Nieuwe begingeneriek en bumpers
Na de gesmaakte generiek met miniatuureffect van vorig jaar krijgt 'Villa Vanthilt' dit jaar opnieuw een swingende look. In de begingeneriek kruipt Marcel Vanthilt zelf aan boord van een botsauto en leeft hij zich uit in een botsautokraam vol bekende gezichten. In de tussenbumpers geven Vlaamse popmuzikanten tien seconden lang het beste van zichzelf op hun favoriete instrument. Ze doen dat op een platform dat 360 graden rond zijn eigen as draait, waardoor de achtergrond, een bekende locatie in Hasselt of Kortrijk, in sneltempo voorbijflitst.

De eerste vijf weken zien de kijkers Stijn Meuris drummen op de schaatsbaan van Hasselt, Jan De Smet ukulele spelen op de Fruitmarkt en Willy Claes schitteren als pianovirtuoos in de raadzaal van het stadhuis.

'Villa Vanthilt' op zondag
Net als vorig jaar pakt Marcel Vanthilt op zondagavond uit met een luxeversie van zijn programma. 'Villa Vanthilt' in het groot, met minder gesprekken en meer spektakel op het plein. En dat telkens rond één specifiek thema.

In de eerste zondagshow op 6 juni, vijf dagen voor de start van het WK voetbal in Zuid-Afrika, organiseert Marcel op het Kolonel Dusartplein zijn eigen WK. En deze voetbalfreaks zullen er alvast bijzijn: VRT-voetbalcommentator Frank Raes, zijn naamgenoot Frank De Bleeckere, de enige Belgische scheidsrechter op het WK, tien begenadigde baltovenaars van de wereldvermaarde voetbalschool Académie JMG en 32 voetballers uit 32 verschillende landen. Zij nemen het tegen elkaar op in een wedstrijd 'om ter hardst tegen een bal trappen'.

Zijn bij deze van harte uitgenodigd in de voortuin van 'Villa Vanthilt': alle voetbalgekke kijkers die samen voor het grootste fluitconcert ooit in Vlaanderen willen zorgen.

Helemaal live
Het was een eeuwigheid geleden dat een talkshow nog eens live werd uitgezonden, maar vorige zomer knoopte Marcel Vanthilt opnieuw met die traditie aan. Met succes, want live is Marcel op zijn best en televisie op zijn echtst. Er loopt wel eens iemand de studio uit, er praat wel eens iemand zijn mond voorbij en er wordt al eens een rouwkrans te snel bovengehaald. Maar wat er ook gebeurt, Marcel blijft overeind en the show goes on. Ook dat zal dit jaar niet anders zijn. 'Villa Vanthilt' zorgt deze zomer voor minstens 2.450 minuten livetelevisie. En laat elke avond live de zon ondergaan.

In Hasselt of Kortrijk
'Villa Vanthilt' start waar het vorig jaar de zomer afsloot: op het Kolonel Dusartplein in Hasselt. Het was een blij weerzien met de stad en met burgemeester Hilde Claes: ''Villa Vanthilt' zorgde vorige zomer in Hasselt voor gezelligheid en entertainment van de bovenste plank. Dat zal dit jaar niet anders zijn. 'Villa Vanthilt' geeft de aftrap voor tientallen gezellige zomerevenementen, van Rimpelrock tot Pukkelpop en van Theater op de Markt en Hasselt Danst tot de Virga Jesse Feesten. Hasselt gaat een warme zomer tegemoet. En het begint allemaal met 'Villa Vanthilt'.'

Op donderdag 1 juli neemt 'Villa Vanthilt' afscheid van Hasselt. Twaalf vrachtwagens verhuizen het botsautokraam dan naar de Grote Markt van Kortrijk, exact 178 kilometer verder. Daar opent de villa op maandag 26 juli haar deuren. En ook daar is het enthousiasme groot: 'Marcel Vanthilt krijgt de beste plek in de stad: de Grote Markt', aldus burgemeester Lieven Lybeer. ''Villa Vanthilt' is de kers op de taart van een bruisende zomer in Kortrijk, met ook Vlaanderen muziekland, Zomercarnaval, Kortrijk Congé en Vlastreffen. Een eigenzinnig en hartelijk programma in een eigenzinnige en hartelijke stad: het is een perfecte match.'

De gasten voor de eerste week:

Er worden nog volop namen toegevoegd aan de gastenlijst, maar de volgende gasten komen alvast langs in de eerste week van 'Villa Vanthilt':

Maandag 31 mei
Marcel heeft in zijn eerste uitzending meteen de twee populairste zangers van het moment te gast: Tom Dice en Tom Waes. Tom Dice is pas terug van het Eurovisiesongfestival en komt vertellen hoe hij er alle Noorse harten deed smelten. Tom Waes heeft met zijn programma Tomtesterom en vooral met zijn schlager Dos cervezas een hype en een zomerhit te pakken. Hij wordt dezer dagen overal gesolliciteerd, maar zingt exclusief in Villa Vanthilt. En zet ongetwijfeld meteen het kot in brand. Tom Dice zorgt op zijn beurt voor het eerste kippenvelmoment van het seizoen.

Dinsdag 1 juni
Op dinsdag 1 juni ontvangt Marcel sterrenmeisje Kimberley Vlaeminck, die haar levensverhaal heeft neergeschreven in het boek Van sterrenmeisje tot Kimberley. Marcel krijgt de primeur. Jan Decorte komt zijn zestigste verjaardag vieren en Roos Van Acker en Sofie Van Moll krijgen na tien weken Goeie vrijdag van Marcel een welgemeende Goeie dinsdag cadeau. Flip Kowlier brengt ten slotte zijn reggaenummer Mo ba nin.

Woensdag 2 juni
Op woensdag 2 juni stelt muzikant Tom Helsen in Villa Vanthilt zijn nieuwe album The truth about that girl and me voor. De plaat werd ingezongen door zijn tien favoriete vrouwenstemmen. Eén daarvan is die van Barbara Dex; zij zorgt met I am voor de muzikale afsluiter. Bart Verboven en Christophe Sepot vertellen het waanzinnige verhaal van hun meest recente reis. Beide avonturiers roeiden in 109 dagen van Gran Canaria naar Frans-Guyana, een tocht van 5500 kilometer. En Alex Agnew komt vertellen over zijn droom om volgend jaar het Sportpaleis in Antwerpen te laten vollopen.

Donderdag 3 juni
Op donderdag 3 juni ontvangt Marcel Vanthilt familie uit 'Thuis': Broer en zus Jelle en Clara Cleymans verschijnen voor het eerst samen op tv en vertellen over hun avonturen in de Eén-serie 'Thuis', die vrijdag een punt zet achter het vijftiende seizoen. Fotograaf Jimmy Kets praat over zijn fotoboek Vrouwentongen en mannenpraat, een boeiende tocht langs Vlaamse volkscafés. En de laatste muzikale noot van de week wordt gespeeld door The Van Jets.

'Villa Vanthilt', van maandag tot en met donderdag rond 22.00 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Verslaafd!'

De 24-jarige Marco is aangemeld door zijn oudere zus. Marco kampt met een ernstige wiet- en speedverslaving en is heel agressief. Zijn ouders, broertjes en zus staan doodsangsten uit als hij onder invloed is en hebben meerdere keren aangifte moeten doen tegen hun eigen zoon en broer. Het contact tussen Marco en zijn familie staat intussen op een heel laag pitje. Ze herkennen hem niet meer. De familie wil de oude Marco terug en ziet een interventie als enige en laatste redmiddel.

'Verslaafd!', om 21.35 uur op Vitaya.

Dossiers