Drie knallen en veel vragen... Dit zijn de 8 hoogtepunten uit de seizoensfinale van 'Thuis'

donderdag 13 juni 2024
Foto: VRT1 - © VRT 2024

Met de dubbelaflevering van vanavond zit het 29ste seizoen van 'Thuis' erop, en wat voor een waanzinnig jaar was dat! Een geamputeerd been, een ontplofte boot, een valse agent, drugsgeweld, en veel verrassende koppels. En dat is dan nog zonder de seizoensfinale gerekend! Al bracht die vooral veel nieuwe vragen met zich mee. We zetten de 8 belangrijkste op een rijtje.


1. Worden Lowie en Silke een officieel koppel?
De oppervlakkige relatie van Lowie (Mathias Vergels) en Silke (Ivana Noa) blijkt uiteindelijk toch niet zo betekenisloos. Lowie leek lang opnieuw voor standvastigheid te gaan met zijn grote liefde Viv (Lynn Van den Broeck), maar na vanavond is dat niet meer zo zeker. Kiest hij nu toch finaal voor Silke? De twee deelden een passionele kus na een diep gesprek over al hun besognes. En Thuis zou Thuis niet zijn als Viv net op het moment van die kus de woonkamer binnenwandelt… Moet Viv Lowie eindelijk loslaten? En heeft de relatie van Lowie en Silke kans op slagen?

2. Gaat Marianne naar de gevangenis?
Het slotpleidooi is gevallen. Het proces is gedaan. Eén ding is duidelijk: Marianne (Leah Thys) is schuldig aan de moord op Alexander Cosyns (Erik Goossens). Een gevangenisstraf lijkt onoverkomelijk. Zal Mariannes leventje vanaf volgend seizoen dramatisch veranderen, en zien we haar enkel nog in gevangenisplunje? Of heeft de jury medelijden en is ze mild in haar oordeel?

3. Is Robin voorgoed verlost van Gregory?
Na een letterlijk adembenemende achtervolging door Tim (Jeroen Lenaerts) en Dieter (Raf Janssens) zijn Gregory en zijn handlanger eindelijk gevat. Helaas is het gevaarlijkste lid van de bende nog op de vlucht. We zagen een duidelijke wapenoverdracht én iemand die aanbelde bij Robin (Frits De Ruysscher). Is de jongste telg van de Bastiaens-clan in gevaar?

4. Wie werd er neergeschoten?

Spanning! Angst! Onduidelijkheid! Bij afloop van het proces werden er drie schoten gelost, net op het moment dat er heel wat volk rondliep in de hal van het gerechtsgebouw. Wie werd er geraakt? Tom? Marianne? Judith? Of... Nancy was er in ieder geval niet goed van. Haalt het nu nog onbekende slachtoffer het begin van het volgende seizoen?

5. En wie loste de schoten?
Misschien wel even belangrijk: door wie werden de schoten afgevuurd? Wie bezit er een eigen wapen en wie heeft een motief? Is het iemand die wraak wou nemen op de familie Bastiaens? Of is er meer aan de hand? 

6. Wat zijn Abel en zijn vrienden van plan met Britt?
Een prachtige jurk, een blinddoek en een feestje. Britt wordt in de watten gelegd door haar grote liefde Abel (Bas Van Weert), maar toch stinkt het zaakje. Wat houdt een afscheidsfeestje in? Wat zijn Abel en zijn vage vriendenclubje van plan met Britt? Vince (Gert Winckelmans) en Eddy (Daan Hughaert) broeden op een plan om Abel een lesje te leren, maar zullen ze ook op tijd zijn om Britt te redden?


 

7. Zetten Peter en Christine een volgende stap in hun relatie?
Voor de dolverliefde Christine (Daphne Paelinck) kan haar relatie met Peter (Geert Hunaerts) niet snel genoeg gaan. Kinderen opvoeden, elke avond met elkaar spenderen en samenwonen. Toch ziet haar wederhelft dit niet helemaal zitten en wil hij het rustig aan doen. Bedenken Christine en Yasmine (Amber Metdepenningen) samen een plan om Peter te overtuigen? Of wordt Christine in snelheid gepakt?

8. Krijgt Tamara haar kleine Leo terug?
De telefoon gaat. Tamara (Tine Priem) neemt op en hoort een stem die ze maar al te goed kent, maar waarvan ze dacht dat ze die nooit meer zou horen. Het is haar lieve, kleine Leo… Wil dit zeggen dat hij nog leeft? En waar is Bob dan? Kan Leo zelf gebeld hebben? En zou Bob (Christophe Haddad) dat toelaten? Of is dit een nieuwe verwikkeling in zijn gestoord plan om Tamara het leven zuur te maken?


Thuis op tv
Maandag 15 juli 2024 om 13u30  »
VRT 1
Karin krijgt slecht nieuws. Adil laat toe dat Thilly langere lunchpauzes neemt. Ilias hoopt opnieuw op een beetje hulp van Simonne. Frank houdt zich aan zijn belofte. Nancy gaat langs op het advocatenkantoor. Femke en Nancy weten het even niet meer.
Dinsdag 16 juli 2024 om 13u30  »
VRT 1
Harry komt tot een pijnlijk besef. Zihame krijgt met een afwijzing te maken. Marianne ontvangt een leuke verrassing. Nancy probeert Dieter te overtuigen van haar plannen. Tijdens een levering komt Rosa tot een belangrijk inzicht.
Donderdag 18 juli 2024 om 13u30  »
VRT 1
Frank doet een interessante vondst. Joren moet met Eddy naar de wijngaard. Tamara maakt zich zorgen. Karins plan lijkt te werken. Nancy wil alles zo aangenaam mogelijk maken voor haar kleinzoon, maar vergeet hierdoor een beetje haar eigen dochter.
Maandag 22 juli 2024 om 13u30  »
VRT 1
Marianne ziet Tom zweven na een zwoele nacht. Frank reikt Sam de helpende hand. Harry voelt een dreiging aan zijn adres. Er doet zich een probleem voor op de wijngaard nadat Eddy en Joren daar gewerkt hebben, en Adil is allesbehalve tevreden.
Dinsdag 23 juli 2024 om 13u30  »
VRT 1
Tania krijgt het op haar heupen van haar collega's. Karin zet de puntjes op de i om haar reputatie te redden. Viv laat Joren weten dat er iemand op hem wacht, maar dat nieuws kent grote gevolgen. De opdracht van Ilias kent een heel origineel einde.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Jaak Van Assche als Fernand in 'F.C. De Kampioenen'

Tijdens een staking van de cipiers worden Marc en Maurice als gemeentepersoneel mee ingezet om de gevangenen te bewaken. DDT, die nog steeds vastzit, maakt van de gelegenheid gebruik om te ontsnappen. DDT wil koste wat het kost wraak nemen op de Kampioenen. Wanneer hij naar zijn oude 'garage' terugkeert, maakt hij kennis met Fernand. DDT ziet in hem de ideale bondgenoot voor zijn wraakactie. De Kampioenen speculeren ondertussen over het fortuin van Boma. Hoe kan iemand zo rijk worden met een slecht product als de Bomaworst? Of is Boma bezig met zaakjes die het daglicht niet mogen zien?

'F.C. De Kampioenen', om 19.45 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 08:00
  Radio2 op VRT 1: camping Karolien
  08:30
  Journaallus
 • 07:30
  Ketnet Junior
  11:55
  Zomerbeelden
 • 08:30
  De avonturen van Pil
  04:50
  Geen uitzending
 • 09:15
  Slisse & Cesar
  01:05
  Geen uitzending
 • 08:00
  Geen uitzending
  00:30
  The Kill Team
 • 09:05
  Geen uitzending
  11:35
  Las Vegas
 • 09:05
  Geen uitzending
  14:05
  Asteroid: Final Impact
 • 09:15
  Beverly Hills, 90210
  03:15
  Baywatch
 • 09:30
  Geen uitzending
  06:00
  Joe
 • 09:25
  Geen uitzending
  07:25
  Karola's Kitchen
 • 09:35
  Geen uitzending
  06:25
  CSI: Crime Scene Investigation
 • 09:20
  Doomsday Caught On Camera
  02:15
  Geen uitzending
 • 09:05
  Love it or List it Australia
  02:10
  Geen uitzending
 • 08:35
  Girl in the Box
  05:00
  Geen uitzending
 • 06:00
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 09:30
  Zo doe je het!
  05:55
  Sixties To Six
 • 08:50
  Open Vuur
  02:00
  Het Weekmenu
 • 09:00
  MIDMID MEISTER
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 09:35
  All Creatures Great and Small
  02:30
  Midsomer Murders
 • 09:15
  Shark Tank
  02:30
  Transplant
 • 08:50
  MAX vakantieman
  02:15
  NOS Journaal met gebarentaal
 • 08:45
  Valkenburg in de Geul
  08:05
  Petrus in het land
 • 09:25
  Superheldenschool
  02:12
  Tekst-TV