DPG Media bundelt krachten voor slachtoffers watersnood: 'Helpende Handen'

maandag 19 juli 2021
Foto: © DPG Media 2021

Op dinsdag 20 juli, de dag van nationale rouw, staat het hele land stil bij de historische overstromingen van de voorbije dagen. De solidariteit met de slachtoffers van de watersnood is groot. DPG Media ondersteunt deze hartverwarmende initiatieven en zet ze in de kijkers in specials op VTM, Joe & Qmusic.

Onder de noemer 'Helpende Handen' brengen de verschillende DPG Media-merken verhalen van verbondenheid, hoop en veerkracht na het verwoestende noodweer. Ook de spot die oproept tot steun aan de solidariteitsactie van het Rode Kruis loopt nog steeds op de verschillende radio- en tv-zenders.


Kris Vervaet, CEO DPG Media België: 'In de nasleep van de watersnood wil ook DPG Media zijn steentje bijdragen. Als mediabedrijf bereiken we heel snel veel mensen. Dat privilege willen we delen met alle helpende handen in Vlaanderen, groot en klein om hen zo een extra duwtje in de rug te geven. Via de website van HLN brengen we een overzicht van alle hartverwarmende solidariteit. Bovendien zetten we onze hulpdiensten én de vrijwilligers extra in de kijker tijdens speciale uitzendingen op radio en televisie.'

Helpende Handen
HLN zet alle solidariteit van de voorbije dagen in de kijker op hln.be/helpendehanden. Iedereen komt er te weten welke acties in zijn regio lopen en hoe zijn steentje bij te dragen. Ook in de papieren krant Het Laatste Nieuws worden alle verhalen van hulpverlening gebundeld onder de noemer 'Helpende Handen'.

VTM NIEUWS bericht al de hele week vanuit het rampgebied en zal dit ook de komende dagen blijven doen. Morgen is er om 11.25 uur een extra nieuwsuitzending waarin ploegen van VTM NIEUWS over het hele land de dag van nationale rouw volgen.

Ook De Morgen bericht over de watersnood en alle solidariteit daarrond. Dit weekend trok een ploeg van de krant eropuit om zelf de handen uit de mouwen te steken. Het verslag daarvan is te lezen in de krant van vandaag, maandag 19 juli.

Vandaag en morgen richten Qmusic en Joe de schijnwerpers op slachtoffers en vrijwilligers in de rubriek 'Helpende Handen'. De hele dag door zijn er getuigenissen van hartverwarmende verbondenheid, hoop en veerkracht. Qmusic, Joe en Willy passen op de dag van de nationale rouw hun playlist aan en zullen om 12.00 uur een minuut stilte brengen om de dodelijke slachtoffers te gedenken.

Special 'Helden van Hier: Helpende Handen' bij VTM
Op de dag van nationale rouw zendt VTM om 20.00 uur de special 'Helden van Hier: Helpende Handen' uit. De special van de hand van productiehuis Geronimo volgt de immense solidariteit die losbarstte na de watersnood. 'Helden van Hier' volgt tientallen Vlamingen die elk op hun manier de inwoners in de getroffen gebieden in Wallonië te hulp snellen. De camera’s zijn ook mee aan boord bij brandweerkorpsen uit onder andere Oostkamp en Antwerpen, die vrijwillig komen helpen om huizen uit te ruimen.

De special zoomt o.a. in op het verhaal van Marie-Rose uit Dendermonde, die met een auto vol poetsspullen en eten naar Verviers trekt. Of dat van Yordy en zijn bedrijf dat gespecialiseerd is in grote ruim- en poetsklussen. Samen met vier collega’s en een hoop zwaar poetsmateriaal begint hij in het zwaar getroffen Pepinster huizen schoon te maken. Zelfs vzw 'Natte Pootjes' zakt met een groep vrijwilligers af naar het rampgebied. Hun missie: zwerfdieren opsporen, vangen en proberen te herenigen met hun eigenaars. Of zoals Thierry, een getroffen bewoner, het mooi samenvat: 'L'union fait la force. Tous ensemble'.

De special 'Helden van Hier: Helpende Handen' wordt gevolgd door de film 'Christopher Robin', een verhaal over vriendschap en er zijn voor elkaar. Dit betekent dat de tweede aflevering van 'Waarheid Durven of Doen' een dagje opschuift.

Aangepaste programmatie VTM op dinsdag 20 juli:

11.25 uur: Extra VTM NIEUWS
19.00 uur: VTM NIEUWS
19:50 uur: Het Weer
20.00 uur: 'Helden van Hier: Helpende Handen'
20.50 uur: Film 'Christopher Robin'
22.50 uur: 'De Omgekeerde Wereld'
00.00 uur: 'Telefacts Zomer'

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo canvas V3 canvas logo

Cardinal en Delorme identificeren het lichaam als Dave, de wapendief en tegelijk hun enige verdachte. Maar Dave blijkt vermoord twee weken voor Red neergeschoten werd. Het team staat dus terug bij af. Ze reconstrueren de laatste dagen van Dave en komen zo bij een lokale motorbende terecht. Daarvoor roepen ze de hulp in van een expert, Alan Clegg. Met zijn hulp slagen ze erin een nieuwe verdachte te identificeren, 'Wombat'. Wanneer ze bij zijn huis aankomen, treffen ze opnieuw een vreselijk schouwspel aan.

'Cardinal', om 21.20 uur op Canvas.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 20:00
  Joker+ en Lotto
  20:05
  F.C. De Kampioenen
 • 20:00
  Het Journaal Update
  20:10
  Vranckx
 • 20:00
  Geen uitzending
  20:15
  Het journaal met VGT
 • 19:55
  De 25
  20:30
  Smurfs: The Lost Village
 • 19:10
  Extraordinary Places to Eat: The Insider's Guide
 • 18:35
  Inside Out
  20:30
  Escape Room
 • 19:55
  Altijd prijs
  20:30
  Game of Thrones
 • 19:50
  Dawn of the Croods
  20:10
  Draken: Race naar de rand
 • 19:40
  Chez Bompa Lawijt
  20:15
  America's Funniest Home Videos
 • 19:25
  Huizenjagers
  20:25
  Ocean's Thirteen
 • 19:30
  Wipeout US
  20:25
  Take the Lead
 • 18:55
  NCIS
  00:25
  CSI: Miami
 • 19:35
  Verminkt
  20:30
  Paramedics
 • 19:58
  Peppe's Pizza
 • 16:45
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Summer Talk
 • 19:00
  Waar is dat feestje?
  21:00
  Herbert Classics
 • 19:57
  Het zelfbouwhuis
  20:33
  Zolder inrichten met roger
 • 20:00
  De Koepelzaal
  17:00
  Deradicalisering - De Koepelzaal
 • 18:45
  Voorbereidingswedstrijd RSC Anderlecht
  20:35
  Formule 1: GP van Frankrijk
 • 20:00
  Broadchurch
  21:00
  Silent Witness
 • 20:00
  Below Deck Sailing Yacht
  21:00
  Law and Order
 • 20:00
  NOS Journaal
  20:25
  Het echte leven in de dierentuin
 • 19:45
  Dwars door de Middellandse Zee
  20:40
  Hollandse zaken
 • 19:45
  Family Drop
  20:26
  Socutera