De winnaars van 'De Verraders' zijn bekend: 'Dit is waanzin!'

zondag 19 november 2023
Foto: VTM - © DPG Media 2023

Wie vanavond op de finale van 'De Verraders' afstemde geloofde zijn ogen niet. Wat vooraf een uitgemaakte zaak leek, draaide volledig anders uit. Niet verrader Guy T'Sjoen werd aan de finale Ronde Tafel verbannen, maar wel twee onschuldige bondgenoten.

Door een slim tactisch spel schoten Bart en Guy plots al hun pijlen af op Sarah Puttemans en Elodie Gabias, waarbij ze gevolgd werden door bondgenoten Véronique De Kock en Franky De Smet-Van Damme. De gemoederen liepen hoog op en de dames werden tot hun eigen ongeloof verbannen. Franky en Véronique dachten zo alle verraders geëlimineerd te hebben en besloten samen met Bart en Guy om het spel te beëindigen. Een opsteker voor de verraders. Bart en Guy haalden hun slag thuis en wonnen het spel. Groot was de verbazing van Véronique en Franky toen bleek dat ze al die tijd belazerd werden door twee verraders.


“Liefste mensen, ik heb hier enorm van genoten”, stak Bart zijn speech van wal. “Dit was een avontuur. Die dagen in het kasteel, we gaan ons dit voor altijd herinneren. Ik ben iemand die heel hard werkt, ik leef voor mijn job en dat geeft me veel energie. Maar daarnaast ben ik iemand die heel erg geniet van dit soort decors. Ik vind dat geweldig. Ik wilde het spel volop spelen en ben vanaf dag 1 een verrader. Sorry mannen! Jullie hebben allemaal gewoon niet naar mij gekeken (lacht).”

Bekijk de reveal van verrader Bart hier:


Ook Guy had iets op te biechten. “Ik heb er zo tegenop gezien om hier te staan”, gaf hij met een bang hart toe. “Het is ongelofelijk stresserend. Ik ben zo blij om straks naar huis te mogen gaan, ik verlang naar thuis. Ik ben tegelijk zeer dankbaar om dit met jullie te mogen spelen. Het is uitzonderlijk dat je als volwassen persoon nog kan spelen. Ik ben heel dankbaar voor het plezier, de vriendschap, het kameraadschap. Al die mensen die ik anders nooit ontmoet zou hebben. Ik eindig dit spel als een verrader.”

Bekijk de reveal van verrader Guy hier:


Bart en Guy slaagden erin om hun rol al die weken met verve te spelen en zijn de verdiende winnaars van De Verraders. “Ik heb gewoon De Verraders gewonnen! Hoe cool is dat!”, reageerde Bart. “En niemand had mij door, het is ongelofelijk! Ik hoop dat ik iedereen nog regelmatig ga zien, want dit is een avontuur dat we samen beleefd hebben en het is once in a lifetime.” Ook Guy was dolenthousiast: “Wat een verrassing! Ik denk dat ik aan de Ronde Tafel een jaar van mijn leven kwijt ben. Wat een hel!”

In het verliezende kamp klonk niets anders dan ongeloof. “Ik ben een beetje boos om mezelf”, besloot Véronique. “Ik had Guy al een paar dagen in het vizier. Ik had hem in mijn hand en heb het laten varen. Stom van mij. Ik heb me laten meeslepen door Bart. Goeie tandem, die twee. De emoties die ik hier heb gevoeld, dat is waanzin. Ik doe nu 27 jaar tv en dit heb ik nog nooit gehad. De Verraders: I love you big time.” “Bart… dat had ik echt niet zien aankomen”, klonk het bij Franky. “Die jongen bleef zo stoïcijns kalm, verdekke!” “Dit is on-ge-lofelijk goed gespeeld!”, besloot Sarah. “Bart en Guy, zij mogen voor mij de nieuwe hoofdrol krijgen in één of andere film.” En ook Elodie was laaiend enthousiast: “Guy heeft het subliem gespeeld en Bart ook. Mijn felicitaties aan hen beiden, ze zijn gewonnen en terecht gewonnen. Ik ga in vrede.”

Bekijk de reactie van de verraders en bondgenoten op de ontknoping hier:


Met deze razend spannende finale valt het doek over het tweede seizoen van 'De Verraders'. Maar nog niet helemaal, want volgende week komen de deelnemers nog één keer samen voor de grote reünie-aflevering. Daarin worden nooit eerder uitgezonden beelden getoond en zien bondgenoten en verraders elkaar weer om terug te blikken op het hallucinante avontuur en de onvergetelijke mindgame die ze hebben gespeeld. De deelnemers kijken samen naar de zinderende finale en dat levert verrassende reacties op. 

De Verraders op tv
Zaterdag 2 december 2023 om 23u20  »
VTM
Staf Coppens neemt twintig bekende Vlamingen mee naar een kasteel voor een psychologisch spel.

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Factcheckers' (VRT 1)

Deze week gaan Britt, Jan en Thomas vuilnis opruimen. Ze willen checken hoe erg het gesteld is met sluikstorten op de openbare weg. Jan probeert ook enkele sluikstorters op heterdaad te betrappen. Britt en Thomas willen aan den lijve ondervinden hoe zwaar de job van kinderverzorger in de praktijk is. Ze nemen voor één dag de plaats in van verzorgers in een crèche. En Jan wil te weten komen wat de invloed is van de lakkleur van je auto op de temperatuur in het interieur.

'Factcheckers', om 20.45 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 23:55
  Iedereen Beroemd
  00:20
  Journaallus
 • 23:55
  Canvaslus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 21:05
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 23:55
  Franklin & Bash
  00:45
  Geen uitzending
 • 23:55
  Achter gesloten deuren
  00:40
  Geen uitzending
 • 23:30
  The Sinner
  00:30
  Buffy the Vampire Slayer
 • 23:40
  Police Interceptors
  00:40
  Stargate SG-1
 • 22:00
  Wordt aangekondigd
 • 23:45
  SOS Piet
  00:20
  Geen uitzending
 • 23:25
  Tafel van Gert, De
  00:40
  Geen uitzending
 • 23:50
  Friends
  00:20
  FBI: Most Wanted
 • 23:20
  Hawaii Five-0
  00:20
  Ultimate Tag
 • 23:25
  The Block Australia
  00:30
  Dr. Phil
 • 23:40
  De Chalet, Hollandse Maatjes
  00:35
  Winters Grillen
 • 20:35
  Herhalingslus
  08:00
  Wijzer Wonen
 • 00:00
  Je Kijkt Naar De Sterren
  06:00
  Nog Even Soezen
 • 23:56
  Mijn tuin
  00:17
  Diy on wheels
 • 00:00
  De Koepelzaal
  14:00
  De Koepelzaal Live
 • 23:40
  Play Sports Highlights
  00:45
  Goals of the week
 • 23:50
  Silent Witness
  00:45
  Ragdoll
 • 00:30
  Hot Yachts
 • 23:52
  Op1
  00:51
  NOS Journaal
 • 23:45
  Nieuwsuur
  00:28
  Ongehoord Nieuws
 • 23:36
  Khalid & Sophie
  00:27
  Boerderij van Dorst