De winnaar van de eerste 'Snackmasters' 2020 is bekend

dinsdag 27 oktober 2020
Foto: VTM - © DPG Media 2020

Vanavond streden Piet Huysentruyt en Anne-Sophie Breysem voor de Snackmasters 2020 trofee. Bij de cook-off kregen beide chefs slechts anderhalf uur de tijd om drie verschillende koekjes van Jules Destrooper na te maken; de natuurboterwafel, de Parijse wafel en het amandelbrood.

Het was een nek-aan-nekrace, maar de jury besloot dat de replica's van Piet de originele koekjes het beste evenaarden en daar ging het in het programma om: de beste replica van de originele snack maken.


Piet is dolgelukkig met zijn overwinning: 'Ik vind het onvoorstelbaar! Wat een parcours was dit en ook voor dit programma: wat een plot! Wie had dit kunnen denken? Deze trofee komt in mijn bar in Zuid-Afrika en iedereen is welkom!'

''t Is altijd jammer wanneer je verliest natuurlijk', klinkt het sportief bij Anne-Sophie. 'Maar Piet was een goede tegenstander. Ik heb ook zijn koekjes geproefd en in mijn ogen heeft hij eerlijk gewonnen. Het zijn de kleine verschillen die het maken en je weet op voorhand niet waarop de jury gaat oordelen.'

Bekijk de beelden van Piets overwinning hier:


Roger van Damme, Marcelo Ballardin, Loïc Van Impe, de Boxy’s, Sofie Dumont en Wout Bru waren de overige zes chefs die ver buiten hun comfortzone moesten treden voor een perfecte replica van de Giant, Grills-chips, Cornet d’Amour, Pringles-chips, Manon praline en Napoleon bonbon. Het parcours van 'Snackmasters' was er eentje om vingers en duimen van af te likken.

Op het einde van de aflevering werd een oproep gedaan naar de kijkers: welke snacks mogen zeker niet ontbreken bij een mogelijk nieuw seizoen van 'Snackmasters'? Suggesties mogen doorgegeven worden op vtm.be.


Lees ook:
Finale van 'Snackmasters' met Anne-Sophie Breysem en Piet Huysentruyt

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Een verwoestende woningbrand verscheurt de gemeenschap van een hecht Schots dorpje. Enkel het overgebleven puin kan het antwoord bieden op de vraag: was dit een tragisch ongeval of is er meer aan de hand?

'Deadwater Fell', om 20.40 uur op En.

Dossiers