De Warmste Week vlamt dit jaar tegen kansarmoede

vrijdag 24 juni 2022
Foto: © VRT 2022

Kansarmoede. Dat is het centrale thema van De Warmste Week 2022. 1 op de 8 Vlamingen wordt geboren in kansarmoede. En dat is veel. Daarom zal VRT dit jaar met z'n allen vlammen tegen kansarmoede.

De Warmste Week wil het thema zichtbaar en bespreekbaar maken en opnieuw geld inzamelen voor het DWW Fonds. Vanaf vandaag kunnen non-profitorganisaties projecten rond kansarmoede indienen bij het fonds dat beheerd wordt door de Koning Boudewijnstichting. De geselecteerde projecten steunen kan met acties dit najaar, tot en met de week voor kerst.


Frederik Delaplace, CEO VRT: 'VRT is er voor alle Vlamingen, dus ook voor wie minder kansen krijgt. Daarom haalt de publieke omroep dit najaar alles uit de kast om met De Warmste Week te vlammen tegen kansarmoede. Eén, MNM, Studio Brussel, Ketnet en VRT NU bundelen dan de krachten om heel Vlaanderen rond het thema te verbinden. Zo kunnen we samen de projecten van De Warmste Week steunen en een dam opwerpen tegen kansarmoede.'


Projecten indienen kan vanaf vandaag
Kansarmoede beperkt mensen in hun kansen om op een volwaardige manier deel te nemen aan onze samenleving. Thuis, op school, op het werk maar ook bij de dokter of in de sportclub. Wie in kansarmoede leeft, heeft het een stuk moeilijker. Elke dag. Daarom gaat De Warmste Week samen met de Koning Boudewijnstichting op zoek naar projecten die kansen doen keren.

Non-profitorganisaties kunnen vanaf vandaag projecten rond het thema kansarmoede indienen bij het DWW Fonds van de Koning Boudewijnstichting. Via dit fonds zal De Warmste Week concrete projecten selecteren en ondersteunen. Denk aan een vereniging die laptops uitdeelt, huiswerkbegeleiding of een weggeefwinkel. Alle projecten die helpen om kansen te creëren, komen in aanmerking. De selectie van De Warmste Week-projecten gebeurt door een onafhankelijke jury onder leiding van voorzitter Eva Vereecke, directeur van De Ambrassade.

Eva Vereecke, voorzitter jury: 'Kansarmoede is vaak een verdoken probleem, zowel bij jong als oud. De Warmste Week wil er zijn voor iedereen, dus de deur voor projecten van jeugdorganisaties, scholen, socio-culturele en welzijnsorganisaties en lokale verenigingen staat wagenwijd open. Zo kunnen de projecten bijvoorbeeld gaan over kinderen en jongeren meer kansen geven om deel te nemen aan vrije tijd en hobby’s, over de begeleiding van eenoudergezinnen maar ook over de digitale uitsluiting van zowel jongeren als ouderen.'

Non-profitorganisaties kunnen vanaf vandaag tot 1 september projecten indienen. Meer info over welke projecten geselecteerd kunnen worden voor De Warmste Week, is te vinden op de website van de Koning Boudewijnstichting. ​ ​

Zet een actie op en vlam mee tegen kansarmoede
Eind september worden de geselecteerde projecten bekendgemaakt en dan kunnen we met z’n allen beginnen vlammen: voor De Warmste Week en tegen kansarmoede. Wil je een grote of kleine actie organiseren, registreer die dan vanaf 27 september op www.dewarmsteweek.be. Alles kan: van koekjes bakken tot concerten organiseren, fuiven of fietsen voor het goede doel, zingen en swingen, rondjes lopen of leuke dingen verkopen.

Met de warme steun van Hasselt en KBC
De Warmste Week vindt dit jaar plaats in de week voor kerst, met Hasselt als gaststad. Net als vorig jaar engageert KBC zich als exclusieve hoofdpartner om De Warmste Week te ondersteunen en mee verder uit te bouwen.

David Moucheron, CEO KBC België: 'Ondanks de vooruitgang in onze maatschappij is er nog altijd ongelijkheid in de kansen die mensen krijgen. Als onderneming die stevig verankerd is in de samenleving wil ook KBC zijn deel doen om die kansenongelijkheid te helpen wegwerken. Want mensen die kansen krijgen, kunnen groeien, dromen en ondernemen. Daar zijn we van overtuigd. Daarom steunen we voluit De Warmste Week. Iedereen vlamt mee tegen kansarmoede!'


Persbericht De Warmste Week
https://dewarmsteweek.be/

TVvisie Extra



Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'The White Lotus 2' (Streamz)

Wanneer Tanya een uitnodiging krijgt van de expat Quentin, brengt Portia de dag door met zijn verleidelijke neef. Na terugkeer van haar reis met Daphne wordt een opgeluchte Harper verrast door een bewijsstuk van Ethans avondje uit.

'The White Lotus ', om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
  • 11:00
    Lentebeelden
    07:55
    Journaallus
  • 07:30
    Ketnet Junior
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 11:35
    Dodo
    05:00
    Geen uitzending
  • 09:50
    Geen uitzending
    06:10
    Kabouter Plop
  • 10:40
    Geen uitzending
    07:10
    Ik vertrek XL
  • 09:10
    Geen uitzending
    11:45
    Siren
  • 10:15
    Geen uitzending
    13:35
    Te bepalen
  • 11:05
    Baywatch
    02:10
    JAG
  • 10:00
    Joe
    09:30
    Geen uitzending
  • 11:05
    Geen uitzending
    08:30
    Nuances
  • 11:25
    Castle
    05:00
    Geen uitzending
  • 11:25
    Listing Impossible
    02:20
    Backroad Truckers
  • 11:00
    Love It or List It
    05:00
    Geen uitzending
  • 11:30
    World's Most Evil Killers
  • 10:00
    Herhalingslus
    11:00
    Trends Talk
  • 11:27
    Diy on wheels
    06:00
    Nog Even Soezen
  • 11:20
    Ainsley Eats The Streets
    02:10
    De Wereldkeuken
  • 11:00
    Premier League
    02:00
    Wordt aangekondigd
  • 11:35
    Shakespeare and Hathaway: Private Investigators
    02:35
    Vienna Blood
  • 11:14
    Tijd voor Max
    02:02
    EenVandaag
  • 11:30
    NOS Journaal Regio
    08:00
    Vroege Vogels
  • 11:31
    Bol & Smik
    02:51
    NOS Jeugdjournaal met gebarentaal