De seizoensfinale zit erop: ZO gaat 'Familie' de zomer in!

vrijdag 25 juni 2021

De ene verrassing na de andere en maar liefst vier climaxen van formaat: zo eindigde 'Familie 'vanavond het seizoen. De grote seizoensfinale was een nagelbijter van formaat en sloot af met een onverwachte wending. OPGELET: dit artikel bevat spoilers!

Kijkers zagen de ijzingwekkende ontvoering van Lars De Wulf (Kürt Rogiers). En hoe loopt de klopjacht van Jonas (David Cantens) op Simon (Braam Verreth) af? Overleeft Quinten (Maxime De Winne) zijn hartaanval? Wie is de onaangename bezoeker die Raven (Aaron Blommaert) tegen de muur plakte? Met deze prangende vragen gaan de vele kijkers de zomer in.


Het had een triomfavond moeten zijn voor Lars De Wulf: de galashow waarop de award voor ondernemer van het jaar werd uitgereikt. Alleen ging niet Wolff & Bos met de prijs aan de haal, maar wel CoBrew van aartsrivaal Mathias (Peter Bulckaen), Peter (Gunther Levi) en Cédric (Yanni Bourguignon). Een overwinning waar volgens Lars een geurtje aan zit. Hij wilde geen seconde langer op de uitreiking blijven en liep razend de parking op. Maar daar gebeurde het ondenkbare en werd hij plots met een kap over het hoofd ontvoerd. Door wie? Wat zijn de ontvoerders met Lars van plan? De kijkers houden hun adem in tot na de zomer.

Ook Jonas, Simon en Stefanie deden de hartslag van de kijkers stijgen. Bij Jonas kookte het potje helemaal. Hij wilde Simon voorgoed uit de buurt van zijn geliefde Stefanie (Jasmijn Van Hoof) en sloot hem op in een havencontainer. Stefanie kwam Simon op het spoor en probeerde hem te bevrijden, tot Jonas de container binnenstapte. Met een onmiskenbare dreiging in de ogen en een hamer in de hand. Hoe loopt deze confrontatie af?

Er hing ook liefde in de lucht in de seizoensfinale. Iris (Marianne Devriese) en Peter (Gunther Levi) besloten hun kindje te houden en tussen Hanne (Margot Hallemans) en Quinten sloeg de vonk terug over. Na zijn indrukwekkende marathon op de Muur van Geraardsbergen kusten de twee elkaar en leek hun toekomst samen er weer rooskleurig uit te zien. Tot er plots commotie ontstond en Quinten levensloos in zijn wheeler zat. Wordt het hartinfarct hem fataal?


'Familie' gaat deze zomer verder: 'Het Geheim van Raven' wordt onthuld op VTM GO
De seizoensfinale eindigde ook met onaangenaam bezoek voor Raven. Hij werd door een onbekende man tegen de muur geduwd en bedreigd. 'Waar is dat geld?', wilde de man weten. De confrontatie legt een geheim uit Ravens jeugd bloot en dat wordt ontrafeld in 'Het Geheim van Raven', een verhaal dat meteen na de seizoensfinale losbarst op VTM GO. Nadien volgt er elke vrijdag om 12.00 uur een nieuwe aflevering. Een extraatje voor de vele fans, die hun favoriete reeks zo geen hele zomer moeten missen.

LEES OOK: VTM viert 30 jaar 'Familie'! Jij ook?

Wie is Raven écht? In 'Het Geheim van Raven', waarin de hoofdrol is weggelegd voor Aaron Blommaert, komen de kijkers meer te weten over de achtergrond van het personage en waarom hij zo moeilijk mensen kan vertrouwen. De reeks keert twee jaar terug in de tijd, naar een moment waarop er voor Raven een ingrijpende gebeurtenis plaatsvond. In een hulpgroep voor kinderen met een overleden ouder leert Raven twee vrienden kennen: Arnold en Britt. Ze trekken er samen op uit en gaan kajakken in de Ardennen. Onderweg in de Ardense bossen vinden ze een zak met geld. Vlakbij het geld treffen ze ook een lichaam aan. Al snel worden de vrienden achterna gezeten door twee criminelen die hun geld terug willen. Het begin van een nagelbijtend verhaal.

De rollen van Arnold en Britt worden vertolkt door Gianni Slootmaekers en Kyra Verreydt. Bert Huysentruyt speelt Mike en Jorre Vandebussche kruipt in de huid van zijn compagnon Alex. 'Het Geheim van Raven' is de hele zomer lang te zien op VTM GO.

'Familie' is er terug na de zomer!

Familie op tv
Dinsdag 21 maart 2023 om 20u00  »
VTM
Benny is eerlijk over Véronique, maar duwt Samira zo nog verder weg. Ondertussen denkt Vanessa erover na om een vrijgezellenavond te organiseren voor Samira.
Woensdag 22 maart 2023 om 13u35  »
VTM
Benny ziet zich genoodzaakt om zijn trip met Robyn af te blazen, tenzij Jenny hem kan helpen. Hij heeft het ondertussen ook moeilijk met het voorstel van Alfons voor Stefanie.
Woensdag 22 maart 2023 om 20u00  »
VTM
Niko heeft een plan om Bas te verplichten zich aan hun deal te houden. Mathias besluit hem te steunen. Zjef is niet tevreden over het nieuwe plan van Cédric.
Donderdag 23 maart 2023 om 13u35  »
VTM
Mieke, Niko, Zjef en Evy nemen een belangrijke beslissing, die niet bij iedereen in goede aarde valt. Guido krijgt de definitieve uitspraak van de rechtbank te horen.
Donderdag 23 maart 2023 om 20u05  »
VTM
Alfons is geïntrigeerd door Karin, al laat hij dat niet blijken. Hij schakelt Vanessa's hulp in. Mieke spreekt haar wantrouwen uit tegenover Niko. Yoko voelt zich schuldig over haar dubbelspel.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Gestrand op Honeymoon Island' (VTM 2)

De kersverse bruidsparen worden geconfronteerd met verschillende uitdagingen. Bram en Shauni krijgen te maken met een zware regenbui, waardoor ze er maar niet in slagen om vuur te maken. Na een horrornacht en door een gebrek aan eten heeft Joeri weinig energie. Sarah laat dat niet aan haar hart komen en probeert de sfeer er toch in te houden. Koen en Eva vinden een oud vissersnet, waar ze creatief mee aan de slag gaan. Het al dan niet rantsoeneren van voedsel zorgt voor een diepgaander gesprek tussen de twee tortelduifjes. Keith heeft zijn zinnen gezet op een kokosnoot hoog in een boom, wat Maxine meermaals de stuipen op het lijf jaagt. Keith zet daarop een charmeoffensief in door hun huisje te verbouwen. De koppels maken verder nog een toilet, ieder op zijn eigen inventieve manier. Groot is de spanning als er plots een oranje kist voor elk eiland drijft. De spullen in de kist zorgen niet bij iedereen voor even grote vreugde.

'Gestrand op Honeymoon Island', om 21.30 uur op VTM 2.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 15:25
  Murdoch Mysteries
  16:10
  Great Asian Railway Journeys
 • 13:30
  Ketnet Junior
  17:15
  VRT NWS live
 • 15:35
  De Smurfen
  15:50
  Presto's magische school
 • 15:10
  White Collar
  16:20
  LouisLouise
 • 15:10
  Blind Getrouwd Nederland
  15:55
  Achter gesloten deuren
 • 14:50
  Downsizing
  17:10
  House
 • 15:25
  Hellfire Heroes
  16:20
  What We Do in the Shadows
 • 06:00
  Geen programmagegevens beschikbaar
 • 15:30
  Joe
  16:00
  Geen uitzending
 • 15:35
  DIY
  16:00
  Piet Patron
 • 15:30
  Friends
  16:00
  Two and a Half Men
 • 15:15
  DC's Legends of Tomorrow
 • 15:30
  Kinderen kopen een huis
  17:10
  Dr. Phil
 • 15:15
  Zoete Zonde
  15:45
  Ottolenghi's Mediterranean Feast
 • 12:15
  Herhalingslus
  17:00
  Wijzer Wonen
 • 12:00
  al-1-maar-hits!
  16:00
  Een Uur Sorry Music
 • 15:31
  De kunstenaar
  15:48
  Hallo Roger
 • 05:00
  Mobiliteit - Studio Commissie
 • 14:45
  Ajax - Feyenoord
  16:45
  San Titar
 • 14:50
  New Tricks
  15:55
  All Creatures Great and Small
 • 15:05
  American Pickers
  16:00
  Storage Wars
 • 15:24
  Op1
  16:26
  De Avondshow met Arjen Lubach
 • 15:36
  Zeg 'ns Aaa
 • 15:30
  Rudi het racevarken
  15:59
  Peperbollen