Corona rukt weer op: Rode Neuzen Dag On Tour in aangepaste vorm!

donderdag 18 november 2021

Coronaveilig alternatief voor Rode Neuzen Dag On Tour: volop muziek en live reportages in aanloop naar Rode Neuzen Dag In heel Vlaanderen lopen er acties voor Rode Neuzen Dag dat zich al jaren inzet voor de weerbaarheid van jongeren.

Op 20 november zou de Rode Neuzen Dag On Tour van start gaan, een zesdaagse tournee door Vlaanderen. Helaas verandert de coronatoestand pijlsnel: het aantal besmettingen blijft stijgen en de overheid roept op om contacten te beperken. Daarom hebben de organisatoren beslist om Rode Neuzen Dag On Tour niet in de huidige vorm te laten doorgaan. In aanloop naar Rode Neuzen Dag op 26 november komt er een coronaproof alternatief waarbij verbindende verhalen en muziek centraal staan.


Actievoerders en scholen in de kijker tijdens slotweek
'Het was geen gemakkelijke beslissing om de Rode Neuzen Dag on Tour af te gelasten, maar wel een noodzakelijke. We hebben als mediabedrijf een maatschappelijke rol te vervullen, dus hebben we ervoor gekozen om het concept om te draaien: we roepen Vlaanderen niet meer op om massaal naar de Rode Neuzen Dag On Tour te komen, maar we brengen Rode Neuzen Dag rechtstreeks naar Vlaanderen via muziek en interviews met actievoerders en scholen door onze vliegende reporters', vertelt Kris Vervaet CEO van DPG Media, het moederbedrijf boven VTM, HLN en Qmusic.

Concreet: verhalen delen en muziek aanvragen
De muzikale slotweek start nog steeds op vrijdagavond 19 november bij de finale van 'Belgium's Got Talent' op VTM. De opbrengst van de televoting gaat naar Rode Neuzen Dag. Vanaf zaterdagochtend 20 november springen HLN en Qmusic mee op de kar. Vliegende reporters Laura Tesoro, Vincent Fierens en Julie Van den Steen en ambassadeur Birgit Van Mol trekken samen met journalisten, dj’s en schermgezichten Vlaanderen rond op zoek naar mooie en verrassende verhalen van Vlaamse scholen en actievoerders. 'Wij gaan hen via alle mogelijke kanalen in de kijker zetten, want dat verdienen ze. Ik heb nu al zin om hun verhalen te horen', aldus Vincent Fierens, een van de gezichten van Rode Neuzen Dag 2021. 'Hou dus zeker VTM, HLN, Qmusic en de sociale media in de gaten.'

Rode Neuzen Dag draait ook om plezier en ambiance, dus pakt Qmusic ook uit met een aangepaste programmatie. De radiozender zet de hele week zijn playlist te koop in De Rode Neuzen Dag Playlist. Luisteraars kunnen nu al via sms naar het nummer 4666 een verzoeknummer aanvragen voor €1 en zo Rode Neuzen Dag steunen. De Rode Neuzen Dag Playlist loopt zaterdag en zondag van 7.00 tot 18.00 uur, en van maandag tot en met donderdag van 6.00 uur tot middernacht.

Actievoerders maken dankzij Qmusic ook kans om de opbrengst van hun actie voor Rode Neuzen Dag te verdubbelen. Van maandag 22 tot en met donderdag 25 november spelen Q dj’s Maarten en Dorothee iedere dag om 9.30 uur 'Verdubbel je opbrengst voor Rode Neuzen Dag in 60 seconden'. Inschrijven kan via qmusic.be.

Rode Neuzen Dag op 26 november: extra veel live muziek
Rode Neuzen Dag op 26 november wordt een spetterende, muzikale apotheose. Vanaf 8.00 uur ontvangt Qmusic muzikanten onder wie Clouseau, Bart Peeters en Regi. 10 uur lang maken zij, live in de studio van Qmusic, muziek voor de speciale uitzending 'De Rode Neuzen Dag Playlist - 10 uur live muziek'. Volg het ook live via Qmusic.be en de Q-app, HLN én VTM.

Om 20.40 uur start de 'Liefde voor Muziek Special' bij VTM, vol bijzondere verhalen van jongeren en fantastische muziek. Daarna volgt het moment suprême: de bekendmaking van het eindresultaat van Rode Neuzen Dag 2021, live bij VTM.

Ambities blijven groot
'Corona gooit nog maar eens roet in het eten. Maar zoveel mogelijk jongeren verdienen een Sidekick Sam, dus... het is heel simpel: we blijven ervoor gaan, in een aangepaste versie. We mikken op 2,2 miljoen euro. Daarmee kunnen we in elke school in Vlaanderen één Sidekick Sam opleiden in de Rode Neuzen Academy. Ben jij begaan met het welzijn van onze jongeren, laat dan je hart spreken in de slotweek van Rode Neuzen Dag 2021!', vult Birgit Van Mol, ambassadeur van Rode Neuzen Dag aan.

Rode Neuzen Dag: relevanter dan ooit
Marc Raisière, CEO van Belfius: 'We willen Vlaanderen een hart onder de riem steken met dit muzikale alternatief. Het is fantastisch om te zien hoeveel actievoerders bezig zijn om geld in te zamelen voor de oprichting van de Rode Neuzen Academy. Die wordt relevanter dan ooit, nu de coronacijfers opnieuw stijgen en de nood aan een sidekick op school groter wordt. We willen iedereen nu al bedanken voor de leuke geldinzamelacties en we geven er samen nog een lap op in de slotweek!'

De Rode Neuzen Dag On Tour en de bijhorende activiteiten en concerten worden geannuleerd. Mensen die Rode Neuzen Dag gesteund hebben door een ticket te kopen voor een van de activiteiten kunnen hun ticket terugbetaald krijgen als zij dit wensen. Tickethouders zullen binnenkort per mail gecontacteerd worden.

Liefde voor Muziek op tv
Maandag 6 juni 2022 om 20u30  »
VTM
Andr Hazes, Regi, Gene Thomas, Karen Damen, Sean Dhondt, Peter Van Laet en Tom Dice & Kato trekken naar de Spaanse zon om elkaars repertoire te coveren. Centrale gast deze week is Gene Thomas.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

1984. De elfjarige Billy Elliot woont in een mijnwerkersstadje in het noordoosten van Engeland. Zijn moeder is onlangs overleden en hij moet vaak op zijn demente oma passen. Zijn vader en oudere broer Tony, beiden mijnwerkers, zitten thuis. Ze zijn in staking. Billy krijgt iedere week wat geld voor zijn bokslessen. Maar hij vindt boksen helemaal niet leuk, want hij bakt er niets van. Wanneer Billy weer eens moet nablijven om zijn boksoefeningen te doen, ziet hij de balletklas van mevrouw Wilkinson trainen. Iets in de bewegingen van de meisjes spreekt hem aan en Billy besluit om mee te doen.

'Billy Elliot', film uit 2000 met Jamie Bell, om 21.20 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 18:00
  Het journaal (vooravond)
  18:10
  Born to be wild
 • 10:00
  Ketnet Junior
  18:45
  Costa Rica: The Rise of Nature
 • 17:35
  Hoodie: compilatie
  18:20
  W817
 • 16:55
  The Voice Kids
  19:00
  VTM Nieuws 19 uur
 • 17:35
  Ik vertrek
  18:30
  Help, Mijn Man Is een Klusser
 • 17:45
  Stumptown
  18:40
  13 Going on 30
 • 18:05
  Body Cam Cops
  19:10
  Zware Jongens - Ice Road Truckers
 • 17:55
  Lost in Oz
  18:40
  My Little Pony Les amies c'est magique !
 • 18:00
  Nonkel Jef
  19:50
  The Golden Girls
 • 17:45
  Huizenjagers
  19:45
  Come Dance with Me
 • 17:50
  Friends
  18:50
  Wipeout US
 • 18:00
  NCIS
  00:25
  NCIS: Los Angeles
 • 17:55
  A Love To Remember
  19:45
  Meisje van plezier
 • 17:55
  Karola's Kitchen
 • 14:55
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 16:00
  De Vlaamse 40
  19:00
  Waar is dat feestje?
 • 18:06
  De kunstenaar
  18:24
  Snel muren zetten
 • 23:00
  Binnenlands Bestuur - Studio Commissie
 • 17:40
  The Paddock
  18:45
  Caf Eersteklas
 • 18:00
  Hope Street
  19:00
  Father Brown
 • 17:15
  Below Deck
  20:00
  Hawaii Five-0
 • 18:00
  NOS Journaal
  18:17
  EenVandaag
 • 17:57
  Nederland zingt
  18:22
  EO Metterdaad
 • 17:52
  Hoodvlogs
  18:08
  Flexe gasten 2