Contract tussen VRT en productiehuis Bart Peeters is rond

zaterdag 4 augustus 2012

Bart Peeters en zijn broer Stijn hebben eindelijk een contract met de VRT op zak. Met hun nieuwe productiehuis Alaska mogen ze nu een programma voor de omroep maken. En naar eigen zeggen zal dat al dit najaar op tv te zien zijn. Dat schrijft De Morgen.

TV-Visie schreef enkele maanden eerder al dat Bart Peeters samen met zijn broer Stijn een nieuw televisieproductiehuis had opgericht. Alaska, zoals het bedrijf heet, moest wel nog op zoek naar een zender om hun programma's aan te slijten. Het duo Peeters onderhandelde de voorbije weken dan ook intensief met de VRT over een partnerschap. Nu het contract op zak is, kan het team verder werken aan het finale resultaat: het eerste televisieprogramma!

Het staat al vast dat het programma zich zal focussen op de jongeren van vandaag. 'Eigenlijk is de jeugd veel beter bezig dan iedereen altijd maar denkt. En dat willen wij op een fijne manier naar voren brengen', zo zegt Stijn Peeters in De Morgen. Bart Peeters of Adriaan Van den Hoof, die ook aan Alaska is verbonden, zullen alvast niet de gezichten worden. Zij zullen vermoedelijk wel achter de schermen meewerken. Het bedrijf denkt wel aan toekomstige producties waarbij Peeters en Van den Hoof wel op de voorgrond zullen treden.

Ondertussen zouden al 'een 10-tal schermgezichten en televisiemakers' hun medewerking aan Alaska hebben toegezegd. Al zeker Tatyana Beloy ('Volt', nvdr) is daarbij. Meer details over het eerste programma van Alaska voor de VRT zijn voorlopig nog niet bekend.

Bron: De Morgen


Lees ook:
Bart Peeters werkt aan oprichting eigen productiehuis

DOSSIER: Najaar 2012: alle plannen, alle zenders!

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Expeditie Robinson' (foto: VIER - © SBS Belgium 2018)

Het einde is in zicht en de drie overgebleven kandidaten strijden in een epische finaleproef tegen elkaar voor de titel van 'Robinson 2018'. Na 33 dagen op de Filipijnen wordt de winnaar bepaald op de allerlaatste eilandraad. Wie wint Expeditie Robinson en gaat naar huis met 25.000 euro?

'Expeditie Robinson', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers