'Code 37- De film' bekroond met Platina Award voor kwart miljoen bezoekers

vrijdag 25 november 2011

'Code 37 - de film' trok reeds 250.000 bezoekers en werd vandaag door Filmfestival Oostende bekroond met een Platina Award. Eerder kreeg de film al een Gouden Award nadat hij in een recordtempo 100.000 bezoekers haalde.

‘Code 37-De Film’ blijft het immens goed doen bij de Vlaamse filmliefhebbers, hij houdt immers zeer goed stand in de bioscoopzalen . Op 'Loft' na was geen enkele Vlaamse film ooit eerder zo sterk gestart in de bioscoop, en ook  de daarop volgende weken stond hij nationaal op een solide 2e plaats. Pas na afgelopen weekend schoof ‘Code 37-De Film’ naar nummer 3 (als gevolg van release Twilight).  Dit is voor een Vlaamse film 4 weken na release nog steeds een uitzonderlijk mooie positie.

De film vertelt het verhaal van een jonge studente die bijklust als prostituee. Al snel wordt duidelijk dat er wel meer studentes actief zijn in de prostitutie. Voldoende reden voor Hannah en haar team om undercover te gaan in club Sin City. Gaandeweg wordt ook het mysterie rond Hannah Maes’ verleden in de film ontrafeld.

‘Code 37 – de film’ is een productie van vtm & Menuet en wordt geregisseerd door Jakob Verbruggen. Onder andere Veerle Baetens, Michaël Pas, Marc Lauwrys, Gilles De Schryver, Carry Goossens, Jurgen Delnaet, Nathalie Meskens en Maaike Neuville spelen mee in de film. Het is de eerste Vlaamse film die verdeeld wordt door Starway Film Distribution.

Filmfestival Oostende ondersteunt Talent van Eigen Bodem en de Vlaamse film in het bijzonder. De Gouden, Platina en Diamanten Award is een organisatie van vzw Les Films du Bord de Mer met steun van het VAF. Vlaamse filmproducties waarvan 100.000, 200.000 of 400.000 bioscooptickets zijn verkocht, worden beloond met een Gouden, Platina of Diamanten Award.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie -  Timmy Vanheel 2018)

Carmen verwacht dat Xavier, zoals altijd, ook dit jaar haar verjaardag zal vergeten. Xavier is evenwel in het geheim bij Doortje geweest om haar te vragen hem Carmens lievelingsdans 'Tango d'Amore' aan te leren. Hij vraagt Doortje uitdrukkelijk te zwijgen, want het moet een verrassing blijven...

'F.C. De Kampioenen', om 20.20 uur op En.

Dossiers