Chris uit 'Mijn Restaurant!' stapt uit het leven

maandag 20 september 2010

Chris Aerts (34), die in 2009 een duo vormde met Wendy Williams in 'Mijn Restaurant!' heeft zichzelf van het leven beroofd. De politie trof het lichaam van de kok aan in een garagebox. Zijn tante wijst met een beschuldigende vinger naar 'Mijn Restaurant!': 'Ik wou dat hij nooit had deelgenomen aan het programma, dan was dit misschien nooit gebeurd'.

Samen met Wendy baatte Chris in 2009 het restaurant 't Gerecht uit in Turnhout. Daarmee haalde hij net niet de finale van 'Mijn Restaurant!'. Vrijdagavond besloot hij zich van het leven te beroven in een garagebox in de Grote Nieuwendijkstraat in Mechelen.

'Chris had al een jaar dipjes', zegt zijn tante Christina in Het Nieuwsblad. Bij haar kon Chris terecht toen hij en Wendy uit elkaar gingen. 'Hij logeerde hier een tijdje. Vorig jaar nog had hij me al gezegd dat hij het even niet meer zag zitten. We hebben er toen over gepraat en ook Wendy zei me dat we hem goed in het oog moesten houden. Maar ik had nooit gedacht dat hij zoiets zou doen.'

Het zag er de laatste tijd nochtans beter uit voor Chris. Hij had een nieuwe vriendin - waarmee hij in de boekskes ook uitpakte en zei dat hij gelukkig was - en waar hij naar eigen zeggen goed mee kon praten. Als zelfstandige thuiskok bouwde hij een zaak op en hij was eventjes souschef in 't Kasteel van Brasschaat.

'Hij vertelde ons nog dat hij zo gelukkig was met zijn werk en zijn vriendin, maar sinds twee weken zagen we hem niet meer. Hij had ruzie gemaakt met de chefkok en hij is nooit meer terug gekomen', klinkt het in 't Kasteel van Brasschaat. Eerder had hij ook al problemen bij een andere brasserie.

'We hebben zijn afscheidsbrief gevonden op een USB-stick. Daarin stond dat hij nog heel graag zijn kinderen had zien opgroeien, maar hij kon het niet meer tegenhouden. Hij had te veel moeite om verder te leven', zo zegt zijn tante. ''Na de zoveelste mislukte poging om alles terug op de rails te krijgen, geef ik het op', schreef hij.'

Zijn tante gaat verder. 'Hopelijk is hij nu gelukkig en rustig, want dat was hij echt niet meer. Het is begonnen na zijn deelname aan 'Mijn Restaurant!'. Hij en Wendy gingen uit elkaar en hij bleef met de schuldenberg achter. Ik wou dat hij nooit had deelgenomen, dan was het niet gebeurd. Zijn familie en ook zijn nieuwe vriendin zijn gebroken. Hij zag haar echt graag. Maar hij wou haar niet in zijn miserie betrekken.'

Chris Aerts werd 34 jaar en laat drie kinderen van 11, 8 en 4 jaar achter. Hij zal in besloten kring begraven worden. vtm en Kanakna, het productiehuis van 'Mijn Restaurant!', hebben vooralsnog niet gereageerd.


Bron: Het Nieuwsblad

Al wie aan zelfdoding denkt of iemand kent die dat doet, kan gratis en anoniem bellen of chatten met de Zelfmoordlijn (02-649.95.55) of met Tele-Onthaal (106).

www.preventiezelfdoding.be

www.tele-onthaal.be

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Factcheckers' (foto: Eén - © VRT 2019)

Is een gps-tracker dť oplossing tegen fietsdiefstal? Om dat te testen heb je een fiets, een tracker ťn een dief nodig... Kun je chemopatiŽnten terug met smaak laten eten via een speciaal brood, het oncobrood? En is het in Vlaanderen nergens meer stil zoals artikels beweren? Britt gaat op zoek naar de complete stilte.

'Factcheckers', om 20.40 uur op Eťn.

Dossiers