Canvas+ breekt geen potten

zaterdag 13 december 2008

Canvas+, het extra digitale aanbod van Canvas, is in de eerste maanden van zijn bestaan door gemiddeld 141.000 mensen beken. Dat is gebleken na een eerste analyse. Bij de start van Canvas+ pleitten enkele politici ervoor dat de extra zender voor iedereen beschikbaar zou zijn. Maar blijkbaar ligt Vlaanderen niet wakker van een extra aanbod op een bestaande zender.

Woordvoerster Diane Waumans bevestigt dat iemand pas als kijker wordt beschouwd wanneer hij langer dan een kwartier blijft hangen. Dat zijn er dus 141.000. 428.000 mensen bleven gemiddeld een minuut naar Canvas+ kijken.

De cijfers zijn dus erg mager en dat is geen goed nieuws. Maandag moet het besparingsplan voor de VRT worden goedgekeurd. Het staat zo goed als vast dat het digitale aanbod van Eťn en Canvas zal worden teruggeschroefd.

Bron: standaard.be

De top of flop van 2008? Stem nu voor de TV-Visie Trofee 2008!

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Eviva Espa√Īa - Annemie Struyf

In Carboneras maakt Sabah een afspraak om haar droomhuis voor de tweede keer te bezoeken. In AsturiŽ leven Raf en Birgit voorlopig in hun camper, naast een loods waar ze hun spullen stockeren. In de buurt van Lťon ontmoet Annemie de West-Vlaamse Christine die een herberg uitbaat op de pelgrimsroute naar Santiago de Compostela. Buurman Gumercindo is haar enige vriend in dit dorp vol ruzies en conflicten.

'Eviva Espana', om 20.35 uur op Eťn.

Dossiers