Breekt Belle Perez haar eigen record op 'Radio 2 Zomerhit'?

dinsdag 13 augustus 2019
Foto: Radio 2 - © VRT 2019

De Vlaamse muziekwereld komt op zondag 18 augustus voor de 45ste keer samen voor hét muziekevenement van de zomer: 'Radio 2 Zomerhit 2019'. Bart Peeters en Siska Schoeters onthalen het neusje van de zalm van de Vlaamse muziekwereld op de zeedijk aan de vuurtoren in Blankenberge.

De tien genomineerden kruisen er de degens om de felbegeerde 'Radio 2 Zomerhit' in de wacht te slepen. En het belooft spannend te worden!


Tijdens het muziekfeest kan het publiek daarnaast genieten van spetterende optredens. Niemand minder dan de huidige Eurovisiesongfestival-winnaar Duncan Laurence komt langs en brengt zijn winnend nummer 'Arcade'.

LEES OOK: Wint Niels Destadsbader voor de derde keer de Radio 2 Zomerhit?

Sneuvelt er een Zomerhit-record?
Belle Perez kan ondertussen al vijf overwinningen op haar conto schrijven. Ze won maar liefst vijf opeenvolgende jaren de 'Radio 2 Zomerhit' met de nummers 'Me And You' (2002), 'Enamorada' (2003), 'Light Of My Life' (2004), 'Que Viva La Vida' (2005) en 'Ave Maria' (2006). Kan ze daar dit jaar met 'Indirectas' een zesde overwinning aan toevoegen?

Of is het toch Niels Destadsbader die een derde opeenvolgende titel in de wacht sleept? Hij won de afgelopen twee edities met 'Skwon meiske' (2017) en 'Verover mij' (2018). Is zijn oorwurm 'Mee naar boven' sterk genoeg om het publiek te overtuigen?

Of geldt het spreekwoord: als twee honden vechten om een been, loopt de derde ermee heen? Zondag 18 augustus komen we het te weten! Stemmen voor 'Radio 2 Zomerhit 2019' kan nog tot en met zondag 18 augustus om 18.00 uur.

Duncan Laurence op 'Radio 2 Zomerhit'
Verder zijn ook Dana Winner, Hooverphonic, Kommil Foo, Laura Tesoro, #LikeMe, Mathias Vergels, Metejoor en Regi feat. Jake Reese & OT van de partij om het muziekfeest in lichterlaaie te zetten. Samen met Niels Destadsbader en Belle Perez zijn ze genomineerd voor de 'Radio 2 Zomerhit 2019'. Alle genomineerden geven tijdens de show het beste van zichzelf tijdens hun act. Als kers op de taart komt ook kersvers Eurovisiesongfestival-winnaar Duncan Laurence langs met z'n winnend nummer 'Arcade'.

Naast de 'Radio 2 Zomerhit 2019' worden ook de Radio 2-muziektrofeeën voor Soloartiest, Groep en Doorbraak overhandigd.

De tien genomineerden voor Radio 2 Zomerhit:

Belle Perez – Indirectas
Dana Winner – Waar jij ook bent
Hooverphonic – Looking for stars
Kommil Foo – Stilte na de storm
Laura Tesoro – Thinking about you all the time
#LikeMe Cast - Vlaanderen m'n land
Mathias Vergels – Helena
Metejoor – Horizontaal
Niels Destadsbader – Mee naar boven
Regi feat. Jake Reese & OT – Summer life

De genomineerden voor de Radio 2-muziektrofeeën:

Soloartiest

Bart Herman
Isabelle A
Kate Ryan
Mathias Vergels
Slongs

Groep

De Geest
Hooverphonic
#LikeMe Cast
Sasha & Davy
The Starlings

Doorbraak

Gio Kemper
IBE
#LikeMe Cast
Mathias Vergels
The Starlings

'Radio 2 Zomerhit 2019', zondag 18 augustus om 20.35 uur live in Blankenberge en op Eén, en vanaf 13.00 uur op Radio 2.


Lees ook:
Wint Niels Destadsbader voor de derde keer de Radio 2 Zomerhit?

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Pink Xmas met VIJF en Qozmo (foto: VIJF - © SBS Belgium 2019)

Al tien jaar lang is Mia een trouwe en hardwerkende manager van een kerstmutsenwinkel in een kleine stad. Maar dit seizoen heeft haar baas een teleurstellende mededeling voor haar. De positie die ze begeerde gaat naar zijn zoon Nick, die vanuit New York komt om het familiebedrijf over te nemen. Mia is ontevreden met het vooruitzicht de zoon te moeten opleiden, maar ontdekt al snel dat Nick een charismatische charmeur is en wordt verliefd op hem. Nick heeft aanvankelijk zijn twijfels over het feit dat hij zijn leven in de grote stad achter zich heeft gelaten, maar hij en Mia beseffen langzaam dat zij het kerstwonder zijn waar ze elk op gewacht hebben.

'Hats Off to Christmas!', om 20.35 uur op VIJF.

Dossiers