Binnenkort nieuw op En: 'Tom & Harry'

vrijdag 16 januari 2015

Donderdag werd op Wijndomein Aldeneyck in Maaseik de nieuwe fictiereeks op En, 'Tom & Harry', voorgesteld. De serie vertelt het verhaal van Jelle, die ontdekt dat haar zoon niet haar echte zoon is. In alle stilte gaat ze op zoek naar biologische zoon. Wanneer ze hem vindt, is de schok groot.

Karlijn Sillegehem speelt in 'Tom & Harry' de rol van Jelle Van Eyck. Ze maakte het wijnbedrijf van haar overleden man tot een groot succes en haar enige zoon Tom (Gilles De Schrijver) staat op het punt om zijn grote droom waar te maken. Maar dan ontdekt ze dat Tom kort na de geboorte op de kraamafdeling verwisseld werd met een andere baby. Jelle zoekt en vindt haar biologische zoon. En dat is Harry Buts (Robrecht Vanden Thoren). Het verschil tussen Harry en haar 'zoon' Tom kan niet groter zijn. Jelle bezorgt Harry een baantje op het wijndomein, maar ze verzwijgt haar verhaal voor alles en iedereen. Wanneer de situatie uit de hand dreigt te lopen, moet ze alles opbiechten…

Tom en Harry ondergaan beiden een identiteitscrisis. Ze gaan op zoek naar zichzelf en dat is een tocht met vallen en opstaan. Daarbij zitten ook twee vrouwen met een dilemma. Jelle kan geen keuze maken tussen haar twee zonen. En Babette (Evelien Bosmans), de verloofde van Tom, heeft het moeilijk. Zij kan niet kiezen tussen twee mannen.

'Tom & Harry' werd opgenomen op locatie in Wijndomein Aldeneyck in Maaseik. Daar spelen de meeste scènes met de familie Van Eyck zich af. De familie Buts is uitbater van een kleine lokale superette. Die scènes werden gedraaid in de Mini Market Spar in Kampenhout (Vlaams-Brabant).

De serie is een coproductie tussen VRT Televisie en Zodiak Belgium voor Eén. De regie van 'Tom & Harry' was in handen van Toon Slembrouck, die tekende eerder al voor reeksen als 'Rang I' en 'Kinderen van Dewindt'. Het idee voor de serie kwam van Gert Govaerts. Hij schreef ook een groot stuk van het scenario. Kris Peeters was producer. Hij nam eerder al series als 'Witse' en 'Wolven' voor zijn rekening.

'Tom & Harry', vanaf dinsdag 3 februari om 21.10 uur op Eén.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Expeditie Robinson' (foto: VIER -  SBS Belgium 2018)

Het einde is in zicht en de drie overgebleven kandidaten strijden in een epische finaleproef tegen elkaar voor de titel van 'Robinson 2018'. Na 33 dagen op de Filipijnen wordt de winnaar bepaald op de allerlaatste eilandraad. Wie wint Expeditie Robinson en gaat naar huis met 25.000 euro?

'Expeditie Robinson', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers