Bart Peeters werkt aan oprichting eigen productiehuis

dinsdag 13 maart 2012

Bart Peeters werkt samen met zijn broer Stijn aan de oprichting van een eigen productiehuis. Dat schrijft Het Nieuwsblad. Het bedrijf zou vooral gaan samenwerken met de VRT. Die zijn al enige tijd op zoek naar nieuw talent om het creatieve gat te vullen dat Woestijnvis vanaf de zomer laat. Dat productiehuis zal zich vanaf de zomer vooral bezighouden met VT4 en heeft voorlopig geen plannen meer voor de VRT.

De VRT kijkt met interesse naar de plannen van Bart Peeters om een eigen productiehuis te beginnen. Vanaf de zomer komt er een einde aan het preferentiële partnership van de openbare omroep met Woestijnvis. Dat bedrijf zal zich vooral concentreren op VT4, sinds begin vorig jaar een zusterbedrijf onder de paraplu van De Vijver Media. De VRT zal zich nu beroepen op meerdere externe partners en juicht de plannen van Bart Peeters en zijn broer Stijn toe.

De openbare omroep bereidt zich grondig voor op een toekomst zonder Woestijnvis. Voor de opvolger van 'De Laatste Show' heeft de VRT bijvoorbeeld een overeenkomst afgesloten met Eyeworks. Ook aan de opvolger van 'Man Bijt Hond' wordt naarstig gewerkt. Door De chinezen, een bedrijf opgericht door 3 ex-Woestijnvissers, nota bene.

Stijn Peeters, broer en manager van Bart, benadrukt in Het Nieuwsblad dat het nieuwe bedrijf niet alleen rond Bart Peeters zal opgebouwd worden. 'We vonden dat er een ruimere context te bedenken viel waarin Bart een plaats zou krijgen en zijn daarmee naar de VRT gestapt', zo zegt hij. Nog volgens Stijn Peeters hebben al verschillende televisiemakers toegezegd om zich voor het project te engageren. En dat zou meteen exclusief zijn. Maar het bedrijf wil breder gaan en zoekt niet alleen mensen die actief zijn in de televisiewereld. Ook in, bijvoorbeeld, de reclamewereld wordt gezocht naar bruikbaar talent.

Nog deze maand gaan de broers Peeters met de openbare omroep rond de tafel zitten om het project te evalueren. Stijn Peeters zegt dat het nieuwe productiebedrijf een vijver van talent moet worden waaruit de VRT dan kan vissen. Concrete plannen zijn er nog niet, maar in eerste instantie willen de broers Peeters een bedrijf in de markt zetten dat jonge en frisse ideeën ontwikkelt.

Bron: nieuwsblad.be

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VIER logo

Enfant Terrible, beursgoeroe, meesteroplichter, econoom, politicus, schrijver, schilder, genie en rebel. Jean-Pierre Van Rossem schopt het met veel branie, lef en een grote mond tot een van de meest besproken figuren van de afgelopen deccenia. Een vloot ferrari's, kastelen, een megajacht, tientallen miljoenen dollars en heel wat vrouwelijk schoon. Hij heeft het in de jaren tachtig en negentig allemaal, maar zijn imperium stortte in en nu is zijn laatste vonnis gevallen. Van Rossem krijgt het laatste woord.

'Van Rossem', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers