Axel Daeseleire maakt nieuw programma voor VTM

vrijdag 9 augustus 2019
Foto: VTM - © MEDIALAAN 2016

Axel Daeseleire is tegenwoordig niet alleen meer bekend van zijn acteerwerk, maar liet zich de afgelopen jaren ook opmerken met een aantal (gewaagde) tv-programma's. En dat gaat hij nu ook weer doen, exclusief, voor VTM. Dat schrijft Het Laatste Nieuws.

Axel Daeseleire gaat na enkele jaren VIER nu exclusief voor VTM werken. Voor die zender zijn de voorbereidingen aan de gang voor de Vlaamse versie van 'Beau Five Days Inside' (RTL 4). In dat programma zal Daeseleire vijf dagen lang vertoeven op een plek die doorgaans niet of moeilijk toegankelijk is. Zo bijvoorbeeld een gesloten jeugdinstelling of een brandwondencentrum.


In de originele versie liet programmamaker Beau van Erven Dorens zich overdag volgen door een cameraploeg, 's nachts filmde hij zelf. Het is de bedoeling dat Axel Daeseleire in zijn versie dicht bij het origineel blijft. Welke plekken hij precies bezoekt, is momenteel nog niet bekend gemaakt. Het programma komt ook pas tegen 2020 op het scherm.

Het originele format 'Beau Five Days Inside' was bij de Noorderburen een echt kijkcijferkanon. Daar werden al twee seizoenen gemaakt. Vorig jaar kreeg het RTL 4-programma de Gouden Televizier Ring. Dat is dé televisieprijs van Nederland.

Axel Daeseleire liet zich de laatste jaren niet alleen opmerken als acteur, maar zette zichzelf in de tv-markt met verschillende programma's die maatschappelijke thema's aankaartten en de controverse niet uit de weg gaan. In 2015 en 2016 maakte hij voor VTM 'Axel Opgelicht'. Hierin legde hij praktijken van oplichters op toeristische plekken bloot. Daarna vertrok Daeseleire naar VIER. Hij maakte er eerst 'Project Axel'. Hierin werd aan vijf daklozen een budget toegekend om een nieuw bestaan op te bouwen. Ook dat programma werd eerst in Nederland gemaakt door Beau van Erven Dorens. En vorig jaar dan zond VIER 'Trafiek Axel' uit. Hierin ging hij undercover om bijvoorbeeld een kind of een vrouw te kopen.

En nu dus dat nieuwe, grote project voor VTM. Maar dat is nog niet alles, want nog voor VTM is Axel Daeseleire samen met Sergio Herman bezig aan een culinair reisprogramma waarvoor hij letterlijk naar alle uithoeken van de wereld trekt. Volgens Het Laatste Nieuws is dat programma vermoedelijk wel al dit najaar te zien.

Bron: Het Laatste Nieuws

DOSSIER: Najaar 2019: alle plannen, alle zenders! (BE)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'F.C. De Kampioenen' - Het Gala van de Gouden K's 2017 (foto: TVvisie - © Timmy Vanheel 2018)

Billie is gezakt voor turnen en Pol vindt dat een ramp. Hij schakelt de Kampioenen in om Billie te laten ervaren dat sport tof is, met desastreuze gevolgen. Pascale vindt ondertussen dat Marc iets van zijn leven moet maken en zet hem aan tot solliciteren. Maar dat moet achter de rug van Bieke gebeuren, die de bemoeienissen van Pascale niet apprecieert.

'F.C. De Kampioenen', om 20.10 uur op En.

Dossiers