Ann en Tom heropenen restaurant Bigarreaux in Sint-Truiden

vrijdag 18 september 2009

Ann en om, het duo dat in juni de finale van 'Mijn Restaurant!' van Claudio en GaŽlle verloor, opent op 28 oktober 2009 een nieuwe zaak in de historisch gewelfde kelder van 't Nieuwscafť in Sint-Truiden. En die zaak zal nog steeds Bigarreaux heten!

D


at Tom en Ann de naam Bigarreaux mochten behouden, heeft volgens Tom alles te maken met het feit dat ze allebei stevige onderhandelaars zijn. "We zijn echte volhouders," zegt Tom.

'Na lang onderhandelen hebben we bekomen dat we de naam mochten behouden. 'Bigarreaux' is een mooie naam, waar we grondig over nagedacht hebben en die we groot gemaakt hebben. Bovendien vonden we het niet kunnen dat ons eigen personeel wel in ons pand mocht blijven en dat wij volledig met lege handen achterbleven.'

Dus vind Bigarreaux nu onderdak in een nieuw pand op het Heilig Hartplein. 'Het was een lange zoektocht naar de meest geschikte locatie ook omdat we hier niet de rest van ons leven gaan blijven,' aldus Tom. 'De bedoeling is dat we in dit pand iets opbouwen en zo een doorstart nemen naar iets groters.' Het nieuwe restaurant zal slechts 32 zitplaatsen tellen.

Exclusiever
Net door het beperkt aantal zitplaatsen zal tafelen in de nieuwe Bigarreaux wat exclusiever zijn. Toch hangt daar geen duurder prijskaartje aan vast, want de gerechten zullen van dezelfde prijsklasse zijn als toen Ann en Tom nog de plak zwaaiden in het Bogaardenklooster. Er zal wel een grotere nadruk komen te liggen op dagverse producten en streekwijnen.

'Verder zal er aan de formule niet zo heel veel veranderen,' vervolgt Tom. 'Onze keuken blijft hoofdzakelijk Frans-Belgisch, en we bieden zowel een degustatiemenu als ŗ la carte-gerechten aan, bestaande uit 5 voor-, 5 hoofd-, en 5 nagerechten. De nieuwe kaart staat nog niet helemaal op punt, maar ik kan wel al verklappen dat we iets zullen doen met wild, want op het moment van onze opening zitten we volop in het seizoen.'

Beperkt personeelsbestand
Een kleine zaak openen heeft als voordeel dat je de teugels zelf strak in handen kan houden. Dat zijn Ann en Tom ook van plan. Ze zullen elk een rechterhand hebben, maar meer personeel zal er in de zaak niet rondlopen. 'Voor Ann wordt dat Carl, die Vlaanderen ook nog kent uit het programma, maar ik ben nog naar iemand op zoek voor de zaal. Mensen die geÔnteresseerd zijn, mogen ons altijd mailen op info@bigarreaux.be'

Word 'fan' van TV-Visie op Facebook

DOSSIER: Mijn Restaurant II (2009)

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Uit de Kleren' (foto: VTM 2 - © DPG Media 2021)

Aan de hand van opdrachten en vragen via een scherm leren de kandidaten in 30 minuten elkaar beter kennen. Zullen ze na dat half uur hun kleren weer aantrekken of blijven ze nog wat langer in bed om elkaar nog wat beter te leren kennen? De eerste duo's zijn Tori & Niels, Athita & Dean en Angelo en Femke.

'Uit de Kleren', om 21.45 uur bij VTM.

Dossiers