Alles wat we nu al weten over 'Sex and the City' reboot 'And Just Like That...'

woensdag 6 oktober 2021

Meer dan 20 jaar na de allereerste aflevering van 'Sex and the City' komt de langverwachte reboot van de succesvolle reeks in december uit op Streamz, live met de VS.

Zonder schroom en humor praten over seks, liefde en relaties op televisie? Het was ondenkbaar in de late jaren '90 - tot de baanbrekende serie 'Sex and the City' (of SATC) daar verandering in bracht. HBO liet de vier hartsvriendinnen Carrie, Miranda, Samantha en Charlotte wekelijks de meest uiteenlopende onderwerpen bespreken: carrière maken als vrouw, masturbatie, empowerment en (homo)seksualiteit- niets was onbespreekbaar. Zo droeg 'Sex and the City' zes jaar lang bij aan de emancipatie en het doorbreken van een heleboel taboes. 17 jaar na de laatste aflevering keren drie van de vier dames terug naar het televisiescherm voor de rebootserie 'And Just Like That...'.


Wat weten we al over de reboot?

1. Wanneer kunnen we 'And Just Like That...' bingen?
HBO maakte bekend dat de reboot vanaf begin december wekelijks uitgezonden zal worden. Bingen is dus nog niet meteen aan de orde, aangezien de afleveringen week na week uitgezonden zullen worden - net zoals andere grote HBO-series als 'Games of Thrones' of Insecure. Zoals back in the day, elke week vol spanning uitkijken en aftellen naar een nieuwe aflevering dus.

2. Carrie, Miranda & Charlotte
In plaats van vier hoofdpersonages telt 'And Just Like That...' er ééntje minder: Kim Catrall - die de rol van de mondige PR queen Samantha vertolkte - zal niet te zien zijn in de reboot. Volgens bepaalde bronnen zou de vriendschap tussen de drie vriendinnen en Samantha uitgedoofd zijn en staat de deur van de makers nog altijd open voor Kim, moest er een tweede seizoen van de reboot in het verschiet liggen.

3. The Kids are Alright
Charlotte, Miranda en Carrie zijn al een dagje ouder in de reboot, dus hebben mama’s Charlotte en Miranda  in 'And Just Like That…' ook een flink gegroeide kroost. Miranda’s zoontje Brady is een tiener geworden en heeft zelfs een vriendinnetje in de serie. Kindacteur Joseph Pupo - die Brady speelde in de SATC-films, is vervangen door acteur Niall Cunningham - die je misschien kent van de film 'Okja'. Maar ook de schattige dochtertjes van Charlotte die we kennen uit de films zijn jonge tieners anno 2021: de twee worden gespeeld door Cathy Ang en Alexa Swinton en zijn reeds gespot op set door paparazzi.

4. Crew
Begin dit jaar werd door HBO Max bevestigd dat de miniserie er zou komen in de vorm van 10 afleveringen van 30 minuten, die wekelijks zouden uitkomen. De reboot zou onder regie staan van Michael Patrick King, die ook de twee voorgaande 'Sex and the City'-films regisseerde. Ook Samantha Irby, Rachna Fruchbom, Keli Goff, Julie Rottenberg en Elisa Zuritsky schaarden zich als schrijfteam achter de serie. Kostuum designer Patricia Fields keerde niet terug achter de schermen, maar draagt de verantwoordelijkheid over aan haar protégée Molly Rogers en Danny Santiago.

5. Cast
Vervolgens werd de cast aangekondigd: Sarah Jessica Parker (Carrie), Cynthia Nixon (Miranda) en Kristin Davis (Charlotte) zouden terugkomen om tijdelijk hun rollen te hernemen. In mei 2021 werd bekendgemaakt dat Sara Ramirez (vooral bekend als Dr. Callie Torres in 'Grey's Anatomy') een series regular zou worden in 'And Just Like That…'. De actrice kondigde vorig jaar aan dat ze zich identificeert als non-binary en zowel de voornaamwoorden she/her en they/them verkiest. Ook Chris Noth (bekend als de fameuze Mr. Big) zou terugkeren voor 'And Just Like That…', maar 'in beperkte mate' - wat de geruchtenmolen online natuurlijk nog sneller doet draaien. Daarnaast zou ook een andere bekende love interest van Carrie, Aidan (gespeeld door John Corbett), terugkeren voor de reboot. Zullen we terug moeten kiezen tussen Team Big en Team Aidan?

Andere terugkerende acteurs zijn David Eigenberg (Steve, de man van Miranda), Evan Handler (Harry, de man van Charlotte) en Mario Cantone (Anthony, Charlotte’s wedding planner). In de laatste film trad deze laatste nog in het huwelijksbootje met Carrie's BFF Stanford, gespeeld door Willie Garson. Ook hij zou terugkeren voor 'And Just Like That…' en verscheen al op de set. Garson overleed jammer genoeg eind september op 57-jarige leeftijd, waarop de cast hun verdriet en steunbetuiging aan zijn zoon deelde. Of Garson nog te zien zal zijn in de reboot is niet bekend, het is wel duidelijk dat de acteur enorm gemist zal worden.

6. Waar gaat het over?
Momenteel is het verhaal van 'And Just Like That…' in mysterie gehuld: persfotografen proberen al sinds juni 2021 zoveel mogelijk beelden te maken van de set en de opnames om zoveel mogelijk informatie te vergaren en ook op sociale media wordt er druk gespeculeerd door fans over de inhoud van de reboot. Er is nog niet veel bekend over de verhaallijn van de serie, en voorlopig blijft dat ook nog eventjes zo… Vol spanning afwachten tot de trailer er is, dus!

'And Just Like That…' zal wekelijks te zien zijn vanaf december bij Streamz.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Doorblader onze nieuwsberichten en kom alle nieuwtjes uit televisieland te weten!

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 18:30
  Blokken
  19:00
  Het journaal
 • 18:30
  Sporza: Europees previewmagazine
  18:55
  Allez l'Union
 • 18:10
  Kosmoo
  18:35
  Jenny
 • 18:20
  Lisa
  19:00
  VTM Nieuws 19 uur
 • 17:40
  Hell's Kitchen
 • 18:20
  Parks & Recreation
  18:50
  The Simpsons
 • 18:10
  Zware Jongens - Ice Road Truckers
  19:05
  Top Gear
 • 18:10
  Arthur & De Minimoys
  18:35
  Lost in Oz
 • 18:15
  Wat Nu Weer?
  18:45
  SOS Piet
 • 17:25
  De Cooke & Verhulst Show
  18:50
  Chateau Meiland
 • 17:45
  The Block NZ
  18:50
  Criminal Minds
 • 18:15
  Two And a Half Men
  18:40
  That '70s Show
 • 17:55
  Rizolli & Isles
  18:45
  New Amsterdam (2018)
 • 18:15
  Karola's Kitchen
 • 15:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 13:00
  al-1-maar-hits
  20:00
  Een Uur Sorry Music
 • 18:16
  Omheiningen met roger 2
  18:36
  Mijn tuin
 • 18:00
  Onderzoekscommissie Kinderopvang - Studio Commissie
  14:00
  De Koepelzaal - Live
 • 17:40
  The Paddock
  18:45
  Café Eersteklas
 • 17:55
  Death in Paradise
  19:00
  Midsomer murders
 • 18:00
  Shark Tank
  18:50
  Desperate Housewives
 • 18:18
  EenVandaag
  18:49
  NOS Sportjournaal
 • 18:30
  Expeditie Nederland
  19:08
  BinnensteBuiten
 • 18:27
  De Faker
  18:44
  Het klokhuis