Adriaan Van den Hoof stopt met 'Switch'! Dit is zijn opvolgster!

dinsdag 17 mei 2022
Foto: Eén - © VRT 2022

Deze zomer keert de spannende quiz 'Switch' terug op En, in een fonkelnieuw jasje. Adriaan Van den Hoof geeft de fakkel door aan Fien Germijns. Zij is al gekend als Studio Brussel-presentatrice, en eeuwige enthousiasteling in 'Iedereen beroemd' op En. Momenteel verrast ze elke avond kijkers in de dagverse quiz 'De dag van vandaag'. En vanaf komende zomer maakt ze dus ook het mooie weer als jong, fris talent in 'Switch'.

 


Deze zomer keert de spannende quiz Switch terug op Eén, in een fonkelnieuw jasje. Adriaan Van den Hoof geeft de fakkel door aan Fien Germijns. Zij is al gekend als Studio Brussel-presentatrice, en eeuwige enthousiasteling in Iedereen beroemd op Eén. Momenteel verrast ze elke avond kijkers in de dagverse quiz De dag van vandaag. En vanaf komende zomer maakt ze dus ook het mooie weer als jong, fris talent in Switch.
"De leukste vragen zijn degene die je echt totaal pootje lap zetten. Toen ik de vraag van Eén kreeg om Switch te doen, heb ik er een paar dagen over moeten doen om het te geloven. Ik ben vereerd en vooral enthousiast dat ik een programma mag presenteren waar ik zelf grote fan van ben. Vorig jaar nog kandidaat en dan plots de quizmaster: nu al mijn favoriete Switch!"
 Fien Germijns
In Switch - de quiz zonder punten - nemen elke week vijf kandidaten het tegen elkaar op. De volgorde waarin de kandidaten staan, is de tussenstand. Door juiste antwoorden te geven, kunnen de kandidaten van plaats ‘switchen’. Wie op het einde van de aflevering op de eerste positie staat, speelt de finale en maakt kans op 1.000 euro. Of meer, als de finale van de dag voordien niet gewonnen is.
Na 7 seizoenen ‘Switch’ ben ik klaar voor nieuwe uitdagingen die op mijn pad komen. Ik wens Fien veel succes met Switch. Ik ben ook blij dat de VRT de captatie van mijn lopende theatervoorstelling 't Zal schoon zijn als het af is zal uitzenden.
 Adriaan Van den Hoof
We willen Adriaan heel hard bedanken voor de voorbije zomers vol Switch-plezier. Daarnaast zijn we blij dat Fien de fakkel overneemt. Fien is een onmisbare schakel in De dag van vandaag, haar enthousiasme spat van het scherm. We zetten hier verder op in door van haar één van de leading ladies van Eén te maken. Ik kijk er alvast naar uit!
 Lotte Vermeir, netmanager Eén
Fien blijft ook de ochtendshow van Studio Brussel presenteren. Tijdens de opnames van Switch begin juni wordt ze enkele weken vervangen door Linde Merckpoel. Ook na de zomervakantie maakt Fien de luisteraars van Studio Brussel elke ochtend weer met veel enthousiasme wakker.
Switch is deze zomer te zien op Eén en via VRT NU.

 

'De leukste vragen zijn degene die je echt totaal pootje lap zetten. Toen ik de vraag van Eén kreeg om 'Switch' te doen, heb ik er een paar dagen over moeten doen om het te geloven. Ik ben vereerd en vooral enthousiast dat ik een programma mag presenteren waar ik zelf grote fan van ben. Vorig jaar nog kandidaat en dan plots de quizmaster: nu al mijn favoriete 'Switch'!', aldus Fien. 

In 'Switch' - de quiz zonder punten - nemen elke week vijf kandidaten het tegen elkaar op. De volgorde waarin de kandidaten staan, is de tussenstand. Door juiste antwoorden te geven, kunnen de kandidaten van plaats ‘switchen’. Wie op het einde van de aflevering op de eerste positie staat, speelt de finale en maakt kans op 1.000 euro. Of meer, als de finale van de dag voordien niet gewonnen is.

'Na 7 seizoenen ‘Switch’ ben ik klaar voor nieuwe uitdagingen die op mijn pad komen. Ik wens Fien veel succes met 'Switch'. Ik ben ook blij dat de VRT de captatie van mijn lopende theatervoorstelling ''t Zal schoon zijn als het af is' zal uitzenden', aldus Adriaan Van den Hoof.

'We willen Adriaan heel hard bedanken voor de voorbije zomers vol 'Switch'-plezier. Daarnaast zijn we blij dat Fien de fakkel overneemt. Fien is een onmisbare schakel in 'De Dag van Vandaag', haar enthousiasme spat van het scherm. We zetten hier verder op in door van haar één van de leading ladies van Eén te maken. Ik kijk er alvast naar uit!', stelt Lotte Vermeir, netmanager Eén.

Fien blijft ook de ochtendshow van Studio Brussel presenteren. Tijdens de opnames van 'Switch' begin juni wordt ze enkele weken vervangen door Linde Merckpoel. Ook na de zomervakantie maakt Fien de luisteraars van Studio Brussel elke ochtend weer met veel enthousiasme wakker.

'Switch' is deze zomer te zien op Eén en via VRT NU.


TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo Play4 logo

De jonge Arthur verliest zijn ouders, koning Uther Pendragon en koningin Igraine, door het toedoen van de meedogenloze Vortigern, die vervolgens de troon opeist. Arthur kan ontkomen en verschanst zich in Londonium, waar hij in een bordeel opgroeit. Vortigern zit hem echter nog steeds achterna.

'King Arthur: Legend of the Sword', film uit 2017 met oa. Jude Law, om 20.35 uur op Play4.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 19:00
  Het journaal
  19:35
  Het Weer (avond)
 • 10:00
  Ketnet Junior
  19:10
  Waterhole: Africa's Animal Oasis
 • 18:50
  Wannabe's
 • 19:00
  VTM Nieuws 19 uur
  19:45
  Het weer
 • 18:45
  Expeditie Gooris
  19:40
  De Meilandjes zonder Centen
 • 18:30
  Sydney White
  20:25
  November Man
 • 19:00
  Hellfire Heroes
  20:00
  En toen kwam ons ma binnen
 • 19:00
  Moominvalley
  20:05
  SheZow
 • 18:50
  Nonkel Jef
  19:50
  Golden Girls
 • 18:35
  Huizenjagers Buitenland
  20:35
  King Arthur: Legend of the Sword
 • 18:45
  Younger
  20:35
  The Wedding Planner
 • 18:50
  NCIS
  03:50
  LOOP Play6
 • 18:00
  Picture Perfect Mysteries
  19:45
  RFDS
 • 18:45
  Ellemiekes KIDchen
  19:05
  Veldvers
 • 15:10
  Herhalingslus
  11:00
  Trends Talk
 • 19:00
  Waar is dat feestje?
  21:00
  100 Seconden
 • 18:48
  Tooldokter
  19:30
  Aan de wand
 • 00:30
  Geen programmagegevens beschikbaar
 • 18:40
  Ajax tv
  19:05
  Midmid
 • 18:55
  Jonathan Creek
  20:00
  Signora Volpe
 • 19:00
  Below Deck
  20:00
  Hawaii Five-0
 • 18:52
  NOS Sportjournaal
  19:05
  The mating game
 • 19:00
  NOS Sport: WK Zwemmen
  20:00
  Nederland op film
 • 19:00
  Jeugdjournaal
  19:20
  Junior Bake Off Vlaanderen