7 weetjes over 5 seizoenen van 'De Zonen van Van As'

vrijdag 13 november 2020
Foto: VTM - © DPG Media 2020

Nu zondag 15 november start het 5de seizoen van 'De Zonen van Van As' bij VTM. Daarin trekt een nieuwe generatie het laken naar zich toe in de firma Van As, met een ultieme tweestrijd tot gevolg.

De afloop van die tweestrijd is nog geheim, maar in afwachting daarvan volgen hier alvast 7 weetjes over 5 seizoenen van 'De Zonen van Van As':


- De Familie Van As leidt een firma in afbraakwerken en dat heeft zo zijn gevolgen: voor de reeks zijn er al 25 auto’s gesneuveld, 5 vitrines, 5 muren, 3 woonwagens en werd er 1 chalet opgeblazen.
- In elke aflevering worden er gemiddeld drie wetten of regels overtreden. Dat betekent dat er al meer dan 120 overtredingen werden gemaakt door de familie en werknemers van Van As. Toch kregen de sluwe jongens nog maar 10 keer de politie over de vloer… De productie van de reeks zelf kreeg gelukkig maar 1 keer bezoek van de politie om hen te helpen het centrum van Diest af te sluiten.
- Het eerste seizoen van 'De Zonen van Van As' werd geregisseerd door Jan Matthys, de drie laatste door Thomas Decock en het tweede door Mathias Coppens.
- Tijdens de draaiperiode werd Frans Van As 79 jaar. Hij is daarmee de oudste ‘bedrijfsleider’ in fictieland. De producent van de reeks, René Vlaeyen, werd zelf 73 en is daarmee de oudst werkende tv-producent in Vlaanderen.
- Tania Kloek speelt de vrouw van Herman Van As. Ze zit aan de kassa van de supermarkt en is niet bijster slim. In het echte leven studeerde Tania Kloek tijdens de draaiperiode van 'De Zonen van Van As' echter bij als boekhouder. Ze studeerde af met grote onderscheiding en werkt nu als accountant voor tal van bedrijven.
- Oorspronkelijk was Barbara Sarafian gevraagd om de rol van Rita te vertolken, maar zij moest verstek geven omdat ze het op dat moment te druk had met andere projecten.
- Tijdens de opnames voor het eerste seizoen kwam acteur Carry Goossens zwaar ten val. Hij was daardoor enkele weken out, maar door een verschuiving in de opnameplanning was daar nauwelijks iets van te merken. Ook bij de opnames van het tweede seizoen verwondde Goossens zich op de set: tijdens een hete zomerdag verbrandde hij zijn lichaam aan de roofing van een dak waarop zijn personage aan het werk was.

De machtsverhoudingen kantelen in seizoen 5
Het vijfde seizoen start waar het vorige is geëindigd: De schadeclaim die boven de firma hing is met de hulp van Jean-Jacques (Tom Van Bauwel) opgelost. In seizoen 5 krijgt de volgende generatie - Kevin (Jonas Van Geel), Linde (Rilke Eyckermans) en vooral Dick (Ben Segers) - het voor het zeggen. Dick wordt zaakvoerder en neemt de touwtjes meteen stevig in handen. Maar niet iedereen is daar even blij mee: Herman (Peter Thyssen) voelt zich duidelijk tekort gedaan. Al snel komen de twee heren lijnrecht tegenover elkaar te staan en dat verdeelt ook het bedrijf in twee kampen. Frans aan de zijde van Dick en Herman, die soms wel en soms niet gesteund wordt door Kevin. Ook Linde, Rita (Els Beatse) en Martine (Tania Kloek) zitten tussen deze twee vuren. Bambi (Wouter Bruneel) kiest tenslotte partij voor diegene die hem voor zijn karretje weet te spannen. Al is Bambi niet het scherpste mes in de lade…

De firma begint stevig te groeien onder leiding van Dick: de planning, boekhouding en personeelszaken moeten worden uitgebreid. Kevin zorgt ervoor dat zijn vriendin Kelly (Charlotte Timmers) achter de desk belandt en dat leidt tot extra spanningen. Zelf loopt Kevin er de kantjes vanaf: hij gaat liever golfen met klanten en sluit onderhandse akkoordjes waar hij persoonlijk beter van wordt.

'De Zonen van Van As', vanaf zondag 15 november om 19.50 uur bij VTM.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Klik hier om je in te schrijven

Onze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo een logo Eén logo

Ophra Winfrey praat eerst met Meghan, de hertogin van Sussex. Het gesprek bestrijkt een ruime waaier aan onderwerpen: van haar huwelijk en intrede in de koninklijke familie, over het moederschap en haar filantropisch werk, tot hoe ze omgaat met het leven onder intense publieke druk. Later krijgen de twee het gezelschap van prins Harry. Ze hebben het dan over hun verhuizing naar de Verenigde Staten en de hoop en dromen die ze koesteren voor hun groeiende gezin.

'Oprah Winfrey in gesprek met Meghan en Harry', om 21.20 uur op En.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 01:45
  Journaallus
  09:00
  Winterbeelden
 • 00:25
  Canvaslus
  09:00
  Winterbeelden
 • 06:50
  Kaatjes Kameraadjes
  06:57
  Sarah zingt
 • 06:50
  Kabouter Plop
  06:55
  Pokmon: Zon & Maan Ultra-Avonturen
 • 02:40
  Geen uitzending
  07:20
  Masterchef Australia
 • 01:05
  Onderbreking
  11:10
  Sturm der Liebe
 • 00:55
  Geen Uitzending
  13:00
  Relic Hunter
 • 06:40
  My Little Pony - Friendship is Magic
  07:00
  Denver le dernier dinosaure
 • 06:00
  Joe
  10:30
  Onderbreking
 • 02:05
  Geen uitzending
  07:20
  Het Weekmenu - reeks 2
 • 01:10
  Geen uitzending
  07:15
  Charmed
 • 06:00
  NRJ : 6 - 10 met Michal Joossens en Julie Vermeire
  10:00
  Zenderonderbreking
 • 06:50
  Het Weekmenu - reeks 2
  07:30
  Nuances
 • 21:00
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 06:00
  De Vlaamse Top Toen
  07:00
  Goeiemorgen morgen
 • 06:49
  Zelf gedaan, goed gedaan
  07:10
  Spanplafonds
 • 06:00
  Buitenlands Beleid - De Koepelzaal
  14:30
  Institutionele Zaken - De Koepelzaal Live
 • 06:50
  NOS Journaal
  07:10
  Goedemorgen Nederland
 • 06:10
  Tijd voor MAX
  07:00
  NOS Journaal met gebarentolk
 • 06:35
  Sesamstraat
  06:55
  Tip de muis