5 levens in gevaar na 27ste seizoensfinale van 'Thuis' - SPOILERS!

vrijdag 24 juni 2022
Foto: Eén - © VRT 2022

Een ontvoering, een autocrash, een gijzeling, nieuwe en hernieuwde liefde: de finale van het 27ste seizoen van 'Thuis' zorgde voor heel wat emoties bij de kijkers op televisie en VRT NU.

Vlaanderen kroop opnieuw massaal samen, letterlijk in de zetel of digitaal. Gemiddeld keken er meer dan 1,2 miljoen mensen naar elke aflevering van de 27ste jaargang van 'Thuis' en dat het afgelopen jaar 215 keer. Dat maakt van 'Thuis' opnieuw de populairste dagelijkse fictiereeks van Vlaanderen.


Na de seizoensfinale trekken 'Thuis'-fans met 7 vragen de zomer in.

1. Komt Hannah veilig en wel terug thuis?
Hannah is vermist op haar eigen lentefeest. Sam is in alle staten: zowel haar dochter als haar man zijn niet te vinden. Na een partijtje verstoppertje met Vic en Yasmine heeft het feestvarken de Withoeve verlaten met een ijsje en haar nieuwe knuffel in de hand. Ze ging mee met de ijskar die Chris zo vriendelijk aangeboden had. De ijsjesverkoper blijkt een handlanger van Chris en die heeft opnieuw extra macht over Tim. Wat is Chris van plan met Hannah, raakt ze veilig en wel terug thuis?

2. Raken Tim en Dieter levend uit de brandende schuur?
Chris vertrouwde het zaakje niet en ontmaskerde Tim. En ook Dieter liep mee in de val. Het superflikken-duo zit vastgebonden in een brandende schuur en Dieter komt maar niet bij bewustzijn. De rook wordt dikker en dikker, elke seconde telt. Zal Tim de boel nog kunnen redden of zal het politiekorps op zoek moeten naar twee nieuwe inspecteurs?

3. Overleven Waldek en Kobe het auto-ongeluk?
Waldek en Kobe, beste vrienden en zakenpartners, vertrekken na een uitgebreid afscheid van het thuisfront samen op reis richting wijngaarden in Frankrijk. Waldek vergezelt Kobe op zijn laatste reis nu het duidelijk is dat bij hem de spierziekte ALS de overhand heeft. De twee zijn net vertrokken wanneer het hart van Waldek tilt slaat. Hij heeft zijn limieten overschreden tijdens de loopwedstrijd en dat slaat nu hard terug. Kobe neemt de controle van het stuur over, maar de paniek in zijn ogen spreekt boekdelen. Overleven de vrienden dit auto-ongeluk?

4. Zijn Frank en Simonne nu voor eeuwig en altijd terug samen?
Een zucht van verlichting! Simonne is dan toch niet vertrokken naar haar dochter Kaat in Finland. Ze is opnieuw in de armen gevallen van haar geliefde baby, Frank Bomans. Het leek er even op dat het oerkoppel elkaar voor altijd zou verlaten. Maar gelukkig bedenkt Frank zich net voor het vertrek. Hij kan niet zijn koppige zelf blijven en biecht de eeuwige liefde voor zijn 'Suske' op.

5. Is Lowie Jr. de volgende baby in 'Thuis'?
De relatie van Lowie en Viv mag dan wel op de klippen zijn gelopen, de kinderwens van Lowie is er nog altijd. Hoe krijg je een kind als je geen partner hebt? Bewust ongehuwd vaderschap, dat is het toekomstplan van Lowie. Hij wil zijn leven in eigen handen nemen en daar hoort zijn kinderwens bij. Zet hij zijn plannen door en wie zal hij vragen als draagmoeder in het nieuwe seizoen van 'Thuis'?

6. Gaan we Ilias ooit nog gelukkiger zien dan na zijn eerste keer?
'Een eerste keer is nooit memorabel', vertelt Angèle aan Ilias wanneer hij vraagt om advies. Al was hij niet zoveel met de tips die zowel Angèle als Harry hem toegooiden. Het enige wat hij kon doen was gewoon de waarheid vertellen aan zijn liefste Silke. Zij bezorgde hem de meest memorabele ervaring van zijn leven en zo werd hij de gelukkigste man van het moment.

7. Gaat Judith voor de rechter komen in het nieuwe seizoen?
Het proces tegen de favoriete dokter in 'Thuis' is opnieuw geopend. Is de dood van Robrecht dan echt haar schuld? Judith kon haar tranen amper bedwingen wanneer ze het nieuws van Dries te horen kreeg. Zal Judith de strijd aangaan of bergt ze haar job als dokter voorgoed op?


TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Eenmaal Andermaal' (VTM)

Op de enorme rommelmarkt van Maastricht zorgen Jacques en Axel voor een 'Tien om te zien'-renie tussen Anne De Baetzelier en Willy Sommers. Deze keer staan Anne en Willy niet naast elkaar, maar tegenover elkaar. Anne vormt een duo met Axel, terwijl Willy met Jacques op zoek gaat naar verborgen parels.

'Eenmaal, Andermaal', om 20.40 uur op VTM.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 02:15
  Journaallus
  06:00
  Radio2 op VRT 1: Goeiemorgen, morgen!
 • 01:10
  Nachtlus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 21:00
  Geen uitzending
  06:00
  Tik Tak
 • 01:15
  Geen uitzending
  06:00
  Plop & de Peppers
 • 03:30
  Geen uitzending
  07:20
  Achter gesloten deuren
 • 01:05
  Geen uitzending
  08:45
  Wordt aangekondigd
 • 01:05
  Geen uitzending
  14:10
  Ultimate Police Interceptors
 • 03:25
  Married ... With Children
  01:30
  Baywatch
 • 01:10
  Geen uitzending
  06:00
  Joe
 • 01:50
  Geen uitzending
  06:00
  TEAM OCHTEND
 • 02:45
  Geen uitzending
  02:05
  ER
 • 03:45
  Geen uitzending
  01:20
  Sydney Harbour Force
 • 01:30
  Geen uitzending
  06:25
  Extreme Makeover: Home Edition
 • 01:30
  Geen uitzending
  07:45
  Dead Asleep
 • 00:40
  Herhalingslus
  20:00
  Z-Nieuws
 • 03:44
  Roger
  06:00
  Nog Even Soezen
 • 03:45
  BBQ Vanavond?!
  02:20
  Tot op het Bot: Het Varken
 • 02:05
  Eredivisie
  01:45
  Tennis: Rolex Monte-Carlo Masters 2024
 • 03:25
  DCI Banks
  02:10
  The Change
 • 03:19
  NOS Journaal
  02:03
  EenVandaag
 • 01:09
  Nieuwsuur
  07:00
  NOS Journaal met gebarentaal
 • 03:37
  Sophie & Jeroen
  02:36
  Podium Zwart Unplugged