Krant HBVL onder vuur door fout rond 'Mijn Restaurant'

vrijdag 30 mei 2008

Is de uitslag van 'Mijn Restaurant' be´nvloed door een foutje in 'Het Belang van Limburg'? Gisteren bleek dat de krant een fout telefoonnummer in zijn krant afdrukte. Limbugers die hun stem per telefoon wilde uitbrengen voor Exquisa uit Hasselt brachten onbedoeld een stem uit voor Jelle en Micheline uit Leuven. Volgens sommigen zou dit 'foutje' het verschil gemaakt hebben in de einduitslag...

De krant staat zo in het midden van een kleine mediastorm. Vanmorgen was bij Q-Music al een reactie te horen van een hoofdredacteur van Het Belang van Limburg. Hij erkende de drukfout. Blijkbaar had de redactie het nummer van ÚÚn van de vorige votings overgenomen. Toen moesten de kijkers telefoneren naar een nummer dat dus nu toegekend was aan Leuven. Een opmerkelijke fout, die volgens de fans van 'Exquisa' wel eens het verschil zou gemaakt hebben tussen winst en verlies. Met een zeer nipte uitslag zou dit dan wel eens de verklaring kunnen zijn waarom underdog Leuven uiteindelijk 'Mijn Restaurant' won.

Bovendien zorgde Het Belang van Limburg nog een tweede keer voor opschudding. Ongeveer 7 minuten voor het bekendmaken van de uitslag tijdens de liveshow op vtm, verstuurde de krant een 'breaking news'-sms met de boodschap dat Leuven de grote winnaar was. Bij het overstappen van Rani van de helikopter naar de limousine had een aandachtige journalist zijn conclusie getrokken en stuurde de krant het nieuws de wereld in. Uiteraard haalde dit sms'je ook de crew van restaurant Exquisa. Dit zou verklaren waarom Stephanie en Yana´ka al heel bedrukt keken nog voor de uitslag op televisie was gekomen.

En zo eindigt 'Mijn Restaurant' met een laatste rel. Het blijft nu afwachten welke restaurants opnieuw hun deuren zullen openen. Vooral voor de meisjes uit Hasselt zal dit moeilijk worden. Eerder bleek al dat het financieel een zeer zware dobber wordt voor Stephanie en Yana´ka.

De winnaar kan voorlopig rustig een doorstart nemen. De verbouwingswerken worden volledig betaald door vtm en ook de huishuur van hun restaurant wordt tot het einde van dit jaar betaald.

'Sterren op de Dansvloer': wie wint de finale? Tiany of Antony? Stem in onze poll!

DOSSIER: Mijn Restaurant

volledig dossier

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Expeditie Robinson' (foto: VIER - ę SBS Belgium 2018)

Het einde is in zicht en de drie overgebleven kandidaten strijden in een epische finaleproef tegen elkaar voor de titel van 'Robinson 2018'. Na 33 dagen op de Filipijnen wordt de winnaar bepaald op de allerlaatste eilandraad. Wie wint Expeditie Robinson en gaat naar huis met 25.000 euro?

'Expeditie Robinson', om 20.35 uur op VIER.

Dossiers