Kijkcijfers: meeste mensen zien huwelijk Kate & William bij En

maandag 2 mei 2011

Het huwelijk van de Britse prins William met zijn geliefde Kate Middleton op vrijdag 29 april is in Vlaanderen goed bekeken. En, dat het deed met de commentaar van Flip Feyten en Marlne de Wouters, scoorde het best, op de voet gevolgd door vtm. VT4 behaalde een eerder mager cijfer.

Gemiddeld 451.509 Vlamingen volgden de huwelijksplechtigheid van William & Kate bij de VRT. De reportage was van 9.00 uur 's ochtends te zien op Eén. Enkel tijdens 'Het Journaal' van 13.00 uur was het verslag eventjes op Canvas te bekijken.

Het rechtstreekse verslag op vtm, dat door kenners als het meest kwalitatieve van Vlaanderen werd aangeduid, moest het doen met gemiddeld 196.568 kijkers. Kathy Pauwels en Birgit Van Mol zaten live in Londen. vtm had ook een eigen camera mee, waardoor de zender als enige het Belgische prinsenpaar Filip en Mathilde in beeld kon brengen. Bij Eén, dat het volledige signaal van de Britse BBC overnam, was het paar niet te zien.

De special van 'Vlaanderen Vandaag' kon 33.432 mensen boeien. Een mager resultaat, maar de uitzending verliep dan ook bijzonder klungelig en er werden in het commentaar zelfs enkel pertinente fouten gemaakt. Ook de sms-balk onderaan in beeld werkte storend. Half zelfstandig Vlaanderen vond het namelijk nodig om reclame voor de eigen zaak te maken... We hopen stellig dat deze kinderziektes in het leerproces van VT4 past inzake nieuwsprogramma's.

Wallonië
Ook aan de andere kant van de taalgrens werd het huwelijk uitgezonden op zowel de openbare als de commerciële zender. RTL-TVi kon het meeste kijkers bekoren. Gemiddeld zaten er 261.833 Walen voor de buis. Bij de RTBF werd de uitzending door gemiddeld 148.100 kijkers gevolgd.

Bron: deredactie.be (+ eigen berichtgeving)

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

'Down the Road' - seizoen 2 (foto: Eén - © VRT 2019)

Na een flinke portie adrenaline begint de groep aan de volgende etappe. Die brengt hen naar Kaapstad, een van de hoofdsteden van Zuid-Afrika. Er beginnen zich binnen de groep enkele vakantieromances te ontwikkelen en die brengen meteen een flinke portie drama met zich mee.

'Down the Road', om 20.35 uur op En.

Dossiers