Boma krijgt vaste vriendin in 'FC De Kampioenen'

dinsdag 2 december 2008

In de negentiende reeks van 'FC De Kampioenen' komen alle Kampioenen samen voor de doop van Paulientje, het kindje van Bieke en Marc. En wat niemand ooit voor mogelijk hield, wordt in deze reeks werkelijkheid. Boma heeft een vaste vriendin.

I


n de negentiende reeks van 'FC De Kampioenen' lopen vooral Paulientje en Boma in de kijker. Paulientje wordt door iedereen met de beste zorgen omringd en krijgt als het van Pascale afhangt het chicste doopfeest aller tijden. Wat zal 'ons Madeleine' anders wel niet denken? Boma verrast dan weer door met een vriendin naar huis te komen. In tegenstelling tot wat de Kampioenen van hem gewoon zijn, is het geen meisje van de Pussycat, maar een knappe en stijlvolle antropologe...

Paulientje

Sinds de geboorte van hun dochtertje Paulientje hebben Marc (Herman Verbruggen) en Bieke (An Swartenbroekx) hun handen vol. Met een mondje meer om te voeden, wordt het bovendien hoog tijd dat Marc opnieuw werk zoekt. Hij vindt een job als consultant en hoewel niemand gelooft dat hij geschikt is voor de job, wordt hij ingehuurd door Jean-Luc Grootjans (Fred van Kuyk). Bij hem oogst Marcske zo veel succes dat Boma (Marijn Devalck) hem aan het werk wil zetten in Boma Vleesindustrie NV.

Pascale (Danni Heylen) neemt ondertussen de organisatie van het doopfeest van Paulientje voor haar rekening. Om indruk te maken op 'ons Madeleine (Leah Thys)' stelt ze alles in het werk om van het doopfeest van Paulientje het grootste en chicste doopfeest aller tijden te maken. Het ziet ernaar uit dat ze Madeleine eindelijk het nakijken zal kunnen geven, maar dat is buiten een incontinente Nero, een razende Bieke en een dronken Doortje (Ann Tuts) gerekend... Het doopfeest van Paulientje levert stof genoeg voor een extra lange aflevering van 'FC De Kampioenen' op zaterdag 10 januari 2009.

Een vrouw voor Boma

Niemand van de Kampioenen hield het voor mogelijk, maar Balthazar Boma heeft in reeks negentien eindelijk een vaste vriendin gevonden. De rokkenjager is gevallen voor de charmes van Goedele Decocq (Machteld Timmermans), een 45-jarige antropologe, en die liefde is wederzijds.

Goedele is een knappe en zelfbewuste vrouw die altijd al een avontuurlijk leven heeft geleid. Ze is vroeger al eens getrouwd geweest, maar haar huwelijk hield niet lang stand omdat haar man haar bedroog. Goedele hield er een diepgeworteld wantrouwen tegenover mannen en een extreme vorm van bindingsangst aan over. Ze voelt zich goed bij Boma omdat die op zijn eigen, onbeholpen manier altijd doodeerlijk is. Zijn doorzichtige haantjesgedrag vindt ze ontwapenend en geruststellend, want Boma kan niets verborgen houden.

De rol van Goedele Decocq wordt vertolkt door Machteld Timmermans (1970). Zij studeerde twee jaar sociologie aan de KULeuven, maar verliet de universiteit om een toneelopleiding te volgen aan het Koninklijk Conservatorium van Brussel. In 1996 behaalde ze haar diploma van Meester in de dramatische kunst en ging ze aan de slag bij het repertoiregezelschap Ensemble Leporello. Daarnaast speelt of speelde ze onder meer bij Bronks, toneelgroep Ceremonia, muziektheater Tirasila en Het ongerijmde. Momenteel verzorgt Timmermans de regie van 'Emmeken naar Mariken van Nieumeghen', een productie die begin januari in premire zal gaan. Op televisie was Machteld Timmermans onder meer te zien in 'Thuis', '16+', 'Kinderen van Dewindt', 'W817', 'Dokters' en 'Wittekerke'.

'FC De Kampioenen', zaterdag 13 december 2008 om 20.40 uur op En.

Persbericht En - foto: Arnold Mendonck
http://www.een.be
Meer artikels over En

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

Vitaya logo V3 logo Vitaya V3 logo Vitaya

De Belgische tortelduifjes Michel en Sofie ruilen met Jeanette, een alleenstaande moeder van twee zoons. Ze zal met haar zoons een week vertoeven in een riante penthouse met seaview in Blankenberge. Michel en Sofie zullen creatief om moeten gaan met het weekbudget van 80 euro terwijl zij verblijven in een sociale huurwoning in Oosterhout.

'Steenrijk, Straatarm', om 22.25 uur op Vitaya.

Dossiers