25 jaar later: De 'TMF Awards' zijn terug, Zillion style!

donderdag 13 juni 2024
Foto: Pickx+ - © House of Entertainment 2024

Na het overweldigende succes van de marathon live TV-show 'TMF for a day' vorig jaar in oktober op Pickx, viert Proximus dit jaar de comeback van de legendarische 'TMF Awards'.

25 jaar na de eerste editie in de befaamde discotheek Zillion, wordt het voor alle TMF-fans opnieuw 1 groot feest. Op 31 oktober zullen de populairste TMF VJ's en de grootste artiesten uit binnen- en buitenland aanwezig zijn in Antwerp Expo, die Zillion-icoon Frank Verstraeten voor de gelegenheid ombouwt om zijn legendarische discotheek uit de as te laten herrijzen.


'Ontzettend veel mensen hebben vorig jaar naar de live uitzending van ‘TMF for a day’ gekeken of online TMF content van vroeger en nu herbekeken', aldus Krijn Jonckheere, Head of Media van Pickx. 'Ook de befaamde TMF chat werd voor de gelegenheid weer in het leven geroepen. Duizenden en duizenden ontroerende en hilarische chatberichten werden verstuurd. Het was toen meteen duidelijk dat de originele VJ's en de nostalgische fans hunkerden naar een vervolg in de TMF comeback.' Daarom slaat de crew opnieuw de handen in elkaar en is het tijd voor een volgende stap: de terugkeer van de enige echte ‘TMF Awards’.

Het is dit jaar exact 25 jaar geleden dat de 'TMF Awards' voor het eerst werden uitgereikt in Vlaanderen. Het event en het programma hebben een ongelofelijk verhaal geschreven in Belgie. Van de jongens van Five en Tokio Hotel, die destijds menig jong hart op hol lieten slaan, tot top nationaal talent als Milk Inc., Zornik, Clouseau en Praga Khan. Zij maakten er jaarlijkse een uitdaging van om op het podium flink uit te pakken en zoveel mogelijk 'TMF Awards' in de wacht te slepen.

Dat zal ook dit jaar niet anders zijn: de ongeziene en hoogtechnologische show in een heus Zillion-decor, wordt pure eyecandy. Daarvoor wordt samengewerkt met Frank Verstraeten en het productieteam van de Zillion-parties. 'TMF Awards' begint om 20.00 uur en wordt afgesloten met een bangelijke afterparty ‘TMF Unreal Halloween’ tot in de vroege uurtjes.

De jubileumeditie van de 'TMF Awards' zal plaatsvinden op 31 oktober 2024 in Antwerp Expo in Antwerpen. Daar kunnen zo'n 8.000 mensen de live uitzending bijwonen en meefeesten tijdens de TMF afterparty. De TV-show zal te zien zijn op Pickx+ en Pickx Live, de entertainmentzenders van Proximus, via de livestream op de website en op de sociale kanalen van Pickx.

De ticketverkoop voor dit alles gaat van start op maandag 24 juni om 10.00 uur. Tickets kunnen besteld worden via: tmfawards.tv. Voor de early birds is er een speciale korting geregeld, maar het aantal is beperkt. Snelheid is dus van levensbelang voor zij die het spectaculairste feest van het jaar willen meemaken vanop de eerste rij.

Reeds meer dan 20 artiesten zijn bevestigd - en er volgen er gegarandeerd meer: Pat Krimson met 2Fabiola, Jelle Van Dael en Evi Goffin, Jessy van The MacKenzie, Sylver, Sean Dhondt van Nailpin, Janez Dedt, Jan Vervloet ft. ICTO, Gabriel Rios, Novastar, Gers Pardoel, Emmy D’Arc, Gene Thomas, Maksim Stojanac, Hooverphonic, The Starlings, Kate Ryan, Eden met Roos Van Acker, Praga Khan, Jasper Steverlinck, Da Rick en Gustaph. 'Verder zijn er speciale muzikale tributes voorzien voor Nirvana, Faithless en last but not least Da Boy Tommy, want het is natuurlijk ook Unreal Halloween op 31 oktober in Antwerpen', aldus Programma Directeur TMF Len Doens. De kijkers staan alvast veel hits van toen en nu, nostalgische terugblikken, spannende backstage reportages, muzikale verrassingen én natuurlijk de uitreikingen van de TMF Legend Awards te wachten. 'Schrijf 31 oktober in je agenda, want het wordt absoluut een muzikale tijdreis voor jong en oud, die je niet mag missen.'

De presentatie is in goede handen bij de originele TMF VJ's die opnieuw hun opwachting maken. Denk o.a. aan Evi Hanssen, Anke Buckinx, Roos van Acker, Stijn Smets, Sofie Engelen, Sean Dhondt, Saartje Vandendriessche, Caren Meynen, Katja Retsin en zelfs Frank Molnar die uit de VS komt overgevlogen voor de gelegenheid. En deze keer krijgen de VJ's van toen versterking van VJ's van nu: Maksim Stojanac, Charlotte Leysen en Steffi Vertriest.

Krijn Jonckheere, Head of Media bij Proximus: 'De nostalgische momenten van ‘TMF for a Day’ hebben mensen terug verbonden. Het ophalen van herinneringen, het herbeleven van warme nostalgie en een overvloed aan positieve reacties aan het adres van onze zenders. Daarom zetten we met veel plezier deze volgende stap. Het is een grote en gedurfde productie, want we brengen de show ook helemaal in de tijdsgeest van vandaag, met een stevige knipoog naar vroeger.'

Kristiaan Cloots, CEO Starsky Agency en organisator van de 'TMF Awards' benadrukt dat het event zowel op TV als in de zaal alles uit de kast zal halen om de fans te verwennen as never before: 'Niet alleen komt het beste van de Belgische muziek optreden, technisch gezien hebben we ook immersive sound op de dansvloer en mega ledwalls op het podium met UNREAL 3d-extensions. Je moet erbij geweest zijn om dit na te kunnen vertellen, dat is ons streven. Om nog maar te zwijgen over de TMF Halloween Afterparty en het feit dat discotheek Zillion éénmalig opnieuw wordt 'nagebouwd’ en neergezet. Deze avond en ongetwijfeld lange nacht wordt ongekend spectaculair. De kans om dit mee te maken wil je dus zeker niet missen.'


Persbericht House of Entertainment/Pickx+
https://tmfawards.tv/

TVvisie ExtraOnze apps

Download onze app op de Google Play Store Download onze app in de App Store

Meest recente

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

UEFA Euro 2024 Germany

Verslag van de finale van het EK 2024 tussen Spanje en Engeland, live vanuit het Olympiastadion in Berlijn. Commentaar: Filip Joos. Studiogasten: Gert Verheyen, Imke Courtois en Wesley Sonck. Presentatie: Tess Elst. (verlengingen en strafschoppen mogelijk)

'Sporza: UEFA Euro 2024 - finale Spanje- Engeland', om 20.30 uur op VRT 1.

Dossiers

NU en STRAKS op tv

volledige TVgids
 • 00:30
  Journaallus
  06:00
  radio2 op VRT 1: Sta op met Radio2
 • 23:50
  Nachtlus
  07:30
  Ketnet Junior
 • 06:45
  Odo
  05:05
  Geen uitzending
 • 06:30
  Heidi
  05:30
  Geen uitzending
 • 03:45
  Geen uitzending
  07:15
  Outrageous Weddings
 • 02:15
  Geen uitzending
  11:30
  Sturm der Liebe
 • 00:45
  Geen uitzending
  13:35
  For Your Eyes Only
 • 06:30
  Baywatch
  02:20
  JAG
 • 06:00
  Joe
  09:30
  Geen uitzending
 • 05:00
  Geen uitzending
  06:00
  TEAM OCHTEND
 • 05:00
  Geen uitzending
  02:35
  Big Sky
 • 06:45
  Geen uitzending
  10:00
  Wordt aangekondigd
 • 05:00
  Geen uitzending
  05:45
  A Place in the Sun
 • 05:00
  Geen uitzending
  07:10
  Perfect High
 • 03:00
  Herhalingslus
  08:00
  Wijzer Wonen
 • 06:47
  Leven als vakman
  05:55
  Sixties To Six
 • 06:25
  Open Vuur
  03:40
  Hidden Gems
 • 05:18
  Tennis: Terra Wortmann Open 2024
  02:00
  Wordt aangekondigd
 • 06:30
  Death in Paradise
  02:40
  Blackshore
 • 06:40
  American Pickers
  02:05
  Transplant
 • 02:05
  NOS Journaal
  05:55
  Nederland in Beweging
 • 02:00
  Geen uitzending
  02:35
  Nieuwsuur
 • 06:40
  Splat & Seymour
  02:25
  NOS Jeugdjournaal met gebarentaal