Recordopkomst voor laatste '1000 Zonnen'-stoel van de zomer

donderdag 23 augustus 2012

Vanavond kwamen maar liefst 193 mensen opdagen bij De stoel van '1000 Zonnen' op En. Daarmee sneuvelde het vorige record van 22 augustus 2011. Toen kwamen in Koksijde 183 mensen opdagen.

Vandaag stond De stoel in Westende aan het Beaufort 04-kunstwerk van Ivars Drulle. Elisa Vermoere (9) uit Westende was de eerste die in de stoel zat met een gevulde reiskoffer. Zij mag op reis naar Punta Cana. Dat zien de Eén-kijkers morgen in de laatste '1000 Zonnen' van 2012.

Na afloop vertelde Elisa dat ze voorbije zaterdag regisseur Jean-Marie Aerts had zien prospecteren voor De stoel in Westende. Aangezien maandag de laatste week van '1000 Zonnen' begonnen is, hadden Elisa en haar ouders een vermoeden hadden dat De stoel deze week in Westende zou staan. Daarom vulden ze hun auto met maar liefst 250 voorwerpen die van pas zouden kunnen komen, en stelden ze zich maandag, dinsdag, woensdag en vandag op aan de plek waarvan ze dachten dat de stoel er terecht zou komen. Vandaag hadden ze dus geluk.

TVvisie Extra

Ontvang onze dagelijkse nieuwsbrief in je mailbox.

Meest recente

Loading

Multimedia SPOTLIGHT

Kijktip van de dag

logo VTM logo

Faroek toont hoe het Britse National Crime Agency een bende pedofielen kon oprollen, die op internationale schaal opereerde en zo duizenden jonge slachtoffers maakte. De bende contacteerde de kinderen online. Het onderzoek naar het netwerk duurde maanden en leidde de Britse speurders tot in Bahrein.

'Faroek', om 22.40 uur op VTM.

Dossiers